Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Στην πλάτη του Γιάννου!!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γιάννου που πέτυχε δύο γκολ κι έχει πλέον επτά στο πρωτάθλημα, ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε με ανατροπή στο 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στους «Ζωσιμάδες».

Στην πλάτη του Γιάννου!
Έργο… Γιάννου και Βεργέτη ήταν το διπλό του Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννενα (1-2) αφού ο νεαρός επιθετικός σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΣ, ενώ ο τεχνικός του συλλόγου έκανε τα πάντα από τον πάγκο για να τον βοηθήσει να το πετύχει.

Πρώτη νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές για τους φιλοξενούμενους που κατάφεραν να ανατρέψουν το τέρμα που δέχτηκαν στο 3’ από τον Μανιά, μετά από τραγικό λάθος του Μπαντή, που στη συνέχεια όμως είχε καθοριστικές επεμβάσεις.

Το ματς


Ό,τι σχέδια κι αν είχαν ετοιμάσει πριν το παιχνίδι Πετράκης και Βεργέτης αχρηστεύθηκαν μέσα σε τρία λεπτά στους «Ζωσιμάδες». Τόσα χρειάστηκε να περάσουν για να συμβεί αυτό που στο ποδόσφαιρο αλλάζει τα πάντα, το γκολ. Ο Μπαντής, ο οποίος αγωνίστηκε στη θέση του Θεοδωρόπουλου κι ενώ ο Κοσίτσκι είναι ακόμη ανέτοιμος, είχε μία από εκείνες τις στιγμές που κάθε τερματοφύλακας θα προτιμούσε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί παρά να του… κάτσει τέτοια φάση. Ένας λάθος υπολογισμός της πορείας της μπάλας, ένα γκελ και… τσουπ, να σου ο Μανιάς ανενόχλητος να σημειώνει ένα από τα πιο εύκολα τέρματα της καριέρας του και να αλλάζει από το 3’ κιόλας τις ισορροπίες.

inner

Βέβαια, το πρόβλημα φέτος για τους Γιαννιώτες δεν είναι τόσο το να βρουν δίχτυα, αλλά κυρίως το πώς θα κρατήσουν τους αντιπάλους τους μακριά από τα δικά τους αφού έχουν μία από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις της κατηγορίας. Κι ενώ η «αναιμική» επιθετική δραστηριότητα των φιλοξενούμενων άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας στους γηπεδούχους, ήρθε το πέναλτι του Στρούνα πάνω στον Μπερτόλιο να στείλει τον Γιάννου στη «βούλα» κι από εκεί στη δεύτερη θέση των σκόρερ με το έκτο γκολ του στο πρωτάθλημα.

inner

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε αντίστοιχο τέμπο, δίχως ρυθμό και σπουδαίες φάσεις. Απλά πιο φρέσκος ο ΠΑΣ διατηρούσε έναν κάποιον έλεγχο, τη στιγμή που ο Βεργέτης με διαρκείς αλλαγές προσώπων και συστημάτων προσπαθούσε να… ξεγελάσει την κόπωση των παικτών του και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Φερνάντες και Λανθαρότε έδωσαν πράγματα στους φιλοξενούμενους, αλλά όχι γκολ. Άλλωστε, σε αντίθεση με ό,τι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ούτε η μπάλα ούτε ο Μπαντής υπήρξαν ιδιαίτερα γενναιόδωροι. Για την ακρίβεια, ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης είπε «όχι» σε Τσάβες και Μανιά, στις μεγαλύτερες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και πήρε παράλληλα και μια μικρή ρεβάνς από τον εαυτό του.

Ελάχιστα λεπτά πριν το τέλος ήρθε και το δεύτερο «δώρο». Με διαφορετικό αποστολέα και αποδέκτη τον Γιάννου. Μια φαινομενικά ακίνδυνη, συρτή σέντρα πέρασε κάτω από τα πόδια του Στρούνα και ο επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης, αντί να εκπλαγεί και να σαστίσει, πλάσαρε σωστά κι έφερε τη μεγάλη ανατροπή (σε φάση που υπάρχουν... υποψίες για οφσάιντ), ενώ παράλληλα έφτασε και στα 7 τέρματα και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Με δική του σφραγίδα, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με σκορ 2-1, ένα αποτέλεσμα το οποίο δικαιώνει απόλυτα και τον Στάικο Βεργέτη που δοκίμασε σχεδόν τα πάντα για να γυρίσει το παιχνίδι και τελικά πήρε αυτό που του άξιζε, πράγμα που δεν συμβαίνει πάντα στο ποδόσφαιρο.


Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ (72’ Σκόνδρας), Μανιάς, Κοζορώνης (84΄ Φερφελής), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ακόστα, Ίλιτς (75’ Σαπαλίδης), Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες.

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Γιάκος, Μπέριος, Καρανίκας.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Δημούτσος (55’ Φερνάντες), Μπερτόλιο (46’ Λανθαρότε) , Παπαδόπουλος, Γιάννου (85’ Αλόκο).

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Χαμντανί, Σκουρτάι, Φούντας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: