Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Πρίφτης: «Να μείνουμε προσγειωμένοι»

Για μία μέρα θα πρέπει να κρατήσουν οι πανηγυρισμοί στον Άρη μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης, καθώς η ομάδα του έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Πρίφτης: «Να μείνουμε προσγειωμένοι»
Χαρούμενος με τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ ήταν ο Δημήτρης Πρίφτης, ωστόσο από την άλλη τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να παραμείνει προσγειωμένη ενόψει της δύσκολης συνέχειας, καθώς έχει πολλά πράγματα ακόμη για να διορθώσει.

«Συγχαρητήρια για τη νίκη στους παίκτες και στον κόσμο για την παρουσία του, μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Είναι ένα ντέρμπι που έχει ιδιαιτερότητες. Είναι σημαντική η νίκη για τον κόσμο, αλλά για μας πρέπει να είναι μια απλή νίκη. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να συνεχίσουμε τη δουλειά για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Συγχαρητήρια και στον ΠΑΟΚ και καλή συνέχεια», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης.

Για το πώς εξηγεί το γεγονός πως ο Άρης με 25 περισσότερα ριμπάουντ -εκ των οποίων τα 19 επιθετικά- έφτασε να πάρει τη νίκη στο τέλος: «Υπάρχουν κι άλλα στατιστικά στοιχεία, στα οποία υπολειπόμαστε. Είχαμε καλή συγκομιδή στο ριμπάουντ, είχαμε καλό τρίποντο, ειδικά οι Ξανθόπουλος και ΜακΝίλ, αλλά μπορεί ο κόσμος να βλέπει τον Οκάρο (Γουάιτ) ή τον ΜακΝίλ, όμως υπάρχουν παίκτες-κλειδιά και η συμβολή τους είναι πολύ σημαντική, όπως ο Ξανθόπουλος και ο Σίμτσακ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιώσουμε τις άσχημες πλευρές μας, τα κενά που έχουμε».

Για την απόδοση του Γουότερς κι αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του Αμερικανού πλέι μέικερ και απάντησε: «Την ομάδα την βλέπω σαν ολότητα. Κάποιοι παίκτες, σε κάποιες μέρες δεν θα είναι καλοί. Το σημαντικό είναι το σύνολο να λειτουργεί και να καλύπτει τις ελλείψεις που παρουσιάζονται. Αυτή τη στιγμή με ό,τι παρουσιάζει η ομάδα είμαι ευχαριστημένος, αλλά χρειαζόμαστε μεγάλη βελτίωση, γιατί αντιμετωπίζουμε ομάδες καλά προπονημένες, πολύ ποιοτικές. Το σημαντικό είναι πώς λειτουργεί η ομάδα στο σύνολο και αυτό ήταν κάτι που επεσήμανε από πέρσι. Αυτό χαρακτηρίζει την ομάδα, να μπορεί να υποστηρίξει την κακή μέρα, είτε την δική μου, είτε κάποιου παίκτη και να μπορεί να διατηρεί την ψυχραιμία της. Η περσινή ομάδα το είχε πολύ έντονα αυτό. Αν η φετινή ακολουθήσει τα ίδια μονοπάτια θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει κάτι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: