Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Δεν «Χ»άρηκε κανείς…!!

Ούτε τώρα κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη φετινή νίκη του ο Πανθρακικός. Αν και ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εντούτοις παραχώρησε 0-0 στη SKODA Ξάνθη και παρέμεινε ουραγός.

Δεν «Χ»άρηκε κανείς…
Χωρίς νικητή έληξε το ντέρμπι της Θράκης στην Κομοτηνή. Πανθρακικός και SKODA Ξάνθη ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και είχαν τις δύο κλασσικότερες ευκαιρίες με Ντιγκινί (24’) και Χασομέρη (74’), αλλά δεν κατάφεραν να βάλουν γκολ στην τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Βέβαια, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Ο Πανθρακικός παρέμεινε χωρίς νίκη μετά και την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και παράλληλα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις τρεις βαθμούς. Για την SKODA Ξάνθη, που έχει από την πλευρά της ένα τρίποντο, αυτή ήταν η πέμπτη ισοπαλία σε οχτώ ματς, που την κρατάει στα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

To ματς

Δεν υπάρχουν και πολλά λόγια για να περιγράψουν το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα στην Κομοτηνή. Σίγουρα, όσοι επέλεξαν να πάνε στο γήπεδο, αλλά και αυτοί που αποφάσισαν να τον παρακολουθήσουν από την τηλεόραση, δεν περίμεναν να δουν υπερθέαμα. Άλλωστε, καμία από τις δύο ομάδες δεν διακρίνεται για τις επιθετικές της αρετές. Ο μεν Πανθρακικός έχει σκοράρει δύο, η δε SKODA Ξάνθη έχει σκοράρει τέσσερις φορές σε επτά παιχνίδια. Αλλά, η εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο δεν έφτανε καν την μετριότητα.

Έπρεπε να φτάσει το 24’ για την πρώτη σημαντική ευκαιρία, που έγινε από πλευράς Πανθρακικού. Ο Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τσέναμο «απογειώθηκε» στην αριστερή γωνία και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι μετά το εικοσάλεπτο πήραν τον έλεγχο και κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα, χωρίς όμως να μπορέσουν να φανούν απειλητικοί, πλην της φάσης του 24’. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν μπορούσαν να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή. Αξιόλογες στιγμές δεν υπήρχαν ούτε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, όντας ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ακριβώς ίδιο με αυτό του πρώτου. Κοινώς, ΤΙΠΟΤΑ αξιόλογο μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Πανθρακικός είχε μεν την κατοχή, αλλά έβλεπε σαν… ναρκοπέδιο την περιοχή της SKODA Ξάνθης, η οποία από την πλευρά της, με το ζόρι άλλαζε τρεις πάσες στην μεσαία γραμμή. Στο 59’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Λισγάρας έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λουσέρο, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη να πεταχτεί και να διώξει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι, μετά από εντολή του Δημήτρη Ελευθερόπουλου αύξησαν την πίεση σε όλο το γήπεδο, στην προσπάθεια να οδηγήσουν σε λάθη τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά και να μην αφήσουν τους φιλοξενούμενους να κάνουν παιχνίδι. Σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν, αλλά οι ίδιοι εξακολουθούσαν να μην είναι απειλητικοί. Αυτό έγινε στο 74’, όταν ο Χασομέρης βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση με τον Ντιγκινί στο πρώτο ημίχρονο και έκανε την κεφαλιά, αλλά για μια ακόμη φορά ο Τσέναμο έκανε εντυπωσιακή επέμβαση και κράτησε το μηδέν. Στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι είχαν άλλες δύο στιγμές με τους Παπαγεωργίου και Ποτουρίδη, αλλά… Το γκολ δεν ήρθε ποτέ και το 0-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πανθρακικός (Δ. Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (46’ Χρήστου), Σερφά, Μεχία, Λαδάκης (79’ Ροτζέριο), Ντιγκινί, Χαβίτο, Χασομέρης, Ντε Σόουζα.

Στον πάγκο έμειναν: Πασχαλάκης, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Ροτζέριο, Σέτι, Νικόλτσης, Μαρκόπουλος.

SKODA Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Τριάδης (46’ Σολτάνι), Λουσέρο (72’ Κρίστοφερ), Βασιλακάκης, Χερέα, Φλίσκας, Νιέτο (61’ Ντιμιτρόφ), Καπετάνος, Λισγάρας, Ζαραδούκας.

Στον πάγκο έμειναν: Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Κρίστοφερ, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ, Ράνος.

Κίτρινες κάρτες: Χασομέρης - Ζαραδούκας, Βασιλακάκης
Κόκκινες κάρτες: ----

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Βασίλης Καμπούρη (Εύβοιας), Ράιχναρτ Μπουξμπάουμ (Δυτικής Αττικής)
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: