Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Αν συνεχίσει έτσι ο Ηρακλής, θα πέσει!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον Ηρακλή που λειτουργεί, όχι όπως του αξίζει, αλλά, όπως τον βολεύει, χωρίς βασικά συστατικά στην οργάνωση μιας ομάδας που θέλει να λέγεται και να είναι μεγάλη.

Αν συνεχίσει έτσι ο Ηρακλής, θα πέσει

Σα να μην κατέβηκε στο γήπεδο, όπως έχει γίνει άλλωστε και σε άλλα παιχνίδια, όπου δεν μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και ίσα ίσα που έγραψε μερικές τελικές χωρίς ουσία. Θυμάμαι ότι και στον Πλατανιά δεν ήταν… Ηρακλής, θυμάμαι και στους εντός έδρας αγώνες, με τον Πανιώνιο και τον Λεβαδειακό δεν έκανε τίποτε σπουδαίο. Μάλιστα θεωρήσαμε ότι επειδή αντέδρασε στον αγώνα του με τον Λεβαδειακό και… κάτι έγινε. Πάλι δε νίκησε. Η ουσία λοιπόν δεν βρίσκεται στις καλές εμφανίσεις, αλλά στους βαθμούς. Κι αν δεν έρθουν οι βαθμοί, ο Ηρακλής θα έχει προβλήματα. Μεγάλα προβλήματα.

Είναι βέβαιο ότι αν δεν συμμορφωθεί η κατάσταση, αν δεν βάλει μυαλό ο Παπαθανασάκης και ο Παπαδόπουλος ενόψει της επόμενης μεταγραφικής περιόδου, η συμπάθεια που όλοι μας έχουμε δείξει στην προσπάθεια που καταβάλουν για να επαναφέρουν τον Ηρακλή σε τροχιά της μεγάλης λίγκας, θα αποσυρθεί, διότι δεν την αξίζουν, όπως αποδεικνύεται. Δεν αξίζει και στον Ηρακλή που, υποτίθεται ότι δεν ανήκει κάπου αλλού, εκτός από την πρώτη κατηγορία.

Πως όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Δεν είναι τωρινές αμαρτίες, δεν είναι ότι η ομάδα ξαφνικά δεν παίζει καλά γιατί βρίσκεται σε ανάδρομο Ερμή…

Είναι που ο πρόεδρος το έπαιξε τεχνικός διευθυντής και έφερε μέχρι και τον Μπουλούτ στην ομάδα και νόμισε ότι τα ξέρει όλα. Είναι που δεν μπορείς να παίξεις ένα ρόλο αν δεν ξέρεις τα λόγια σου και αν αυτοσχεδιάσεις σε όλο το έργο, με μαθηματική ακρίβεια, κάπου θα τα χάσεις και εκτεθείς.

Όταν ο Λάζαρ είναι μόνιμα ο καλύτερος παίκτης, όταν λείπει και όλα σχεδόν πάνε στραβά και περιμένεις πότε θα φτάσει η μπάλα στον Βέλλιο για να αποδείξει ότι όντως είναι σπουδαίος φορ και μπορεί να σκοράρει από παντού, τότε έχεις πρόβλημα.

Πρόβλημα έχεις κι όταν νομίζεις ότι με την ομάδα της δεύτερης εθνικής θα κάνεις δουλειά στην «πρώτη» και μόνο με την ψυχολογία και το πάθος θα κερδίσεις αυτό που στοχεύεις. Θα πρέπει να γίνει μια βαρβάτη προσπάθεια ενίσχυσης. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά και πρώτα από όλα να οργανωθεί και να αλλάξει νοοτροπία που μοιάζει με νοοτροπία ομάδας ερασιτεχνικού επιπέδου όταν δεν υπάρχουν βασικά στελέχη για τη λειτουργία μιας ιστορικής, μια μεγάλης ομάδας.

Καμία έκπτωση αγαπητέ κύριε Παπαθανασάκη. Δεν φταίνε οι παίκτες που έχασαν με πέντε γκολ από την ΑΕΚ. Ούτε η ΑΕΚ που δεν έκανε σπουδαίες μεταγραφές, αλλά, μοιάζει μεγαθήριο μπροστά στον Ηρακλή γιατί οργανώθηκε και εξελίσσεται με βάση τα στάνταρ της εποχής κι όχι των ημερών του Ηρακλή της τρίτης και δεύτερης εθνικής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: