Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

TOP-5: Ρούνεϊ vs Μάντσεστερ Σίτι!!

Μια ημέρα πριν το ντέρμπι του Μάντσεστερ έχει γενέθλια ο Γουέιν Ρούνεϊ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τις πέντε καλύτερες στιγμές του αρχηγού της Γιουνάιτεντ κόντρα στη Σίτι.
Τα ντέρμπι είναι για τους μεγάλους ποδοσφαιριστές, γι’αυτό και ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι ένας από τους παίκτες, που θα βρίσκονται στο επίκεντρο στη μάχη του Μάντσεστερ. Όχι μόνο γιατί ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι της πόλης με 11 γκολ, αλλά γιατί θέλει να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά του. Ο Ρούνεϊ γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1985 και εκτός από 30 κεράκια, θέλει να... σβήσει και την άμυνα της Σίτι. Από το 2004, όταν και αποκτήθηκε από τη Γιουνάιτεντ, ο Άγγλος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε 27 ντέρμπι του Μάντσεστερ σε όλες τις διοργανώσεις και το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τις πέντε καλύτερες στιγμές του.
Μαν. Σίτι – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-2 (13/2/2005)
Στην πρώτη του επίσκεψη στο Etihad ως «κόκκινος διάβολος», ο Ρούνεϊ φρόντισε να... ανοίξει λογαριασμό με αντίπαλα δίχτυα, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Λίγο νωρίτερα είχε χάσει απίθανη ευκαιρία να σκοράρει για τη Σίτι ο Στιβ ΜακΜάναμαν.



Μαν. Σίτι – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1 (30/11/2008)
Όταν ένα ντέρμπι κρίνεται στο ένα γκολ, τότε αυτός που το σημειώνει είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Όπως τη σεζόν 2008-09, με τους «μπέμπηδες» να φεύγουν νικητές από το Etihad, χάρις σε ένα τέρμα του Γουέιν Ρούνεϊ.



Μαν. Γιουνάιτεντ – Μαν. Σίτι 3-1 (27/1/2010)

Ο πρώτος ημιτελικός του Λιγκ Καπ είχε λήξει με 2-1 υπέρ της Σίτι στο Etihad. Στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ, η Γιουνάιτεντ είχε προβάδισμα μέχρι το 90ο λεπτό με 2-1, ένα αποτέλεσμα που οδηγούσε τις δύο ομάδες στην παράταση. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Ρούνεϊ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με ένα γκολ «καθάρισε» για την ομάδα του. 3-1 και πρόκριση των «μπέμπηδων» στον τελικό.
 
 Μαν. Γιουνάιτεντ – Μαν. Σίτι 2-1 (12/2/2011)
Ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει σημειώσει το ωραιότερο γκολ της καριέρας του απέναντι στη μισητή συμπολίτισσα. Με ένα εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, ο Άγγλος έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στο ντέρμπι της πόλης τη σεζόν 2010-11.




Μαν. Σίτι – Μαν. Γιουνάιτεντ 2-3 (9/12/2012)
Ο Γουέιν Ρούνεϊ φρόντισε στο ξεκίνημα να έχει εύκολο έργο η ομάδα του στο ντέρμπι της πόλης. Με δύο γκολ πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 0-2, όμως Τουρέ και Ζαμπαλέτα έφεραν το ματς στα ίσια. Τελικά τη λύση την έδωσε ο Φαν Πέρσι στην εκπνοή, όμως τη... μισή δουλειά την είχε κάνει από νωρίς ο Ρούνεϊ.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: