Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τα νέα των αντιπάλων μας στην Ευρώπη


Αμφίβολος ο Κάρλες Πουγιόλ για το ματς της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Μπόγιαν θα φορά την φανέλα με το "9". Ο Σαρέ δεν ξέρει τίποτα για την Ρόζενμποργκ, ενώ η UEFA απέρριψε την εντυπωσιακή επετειακή φανέλα της Χάιντουκ. Ενοχλήσεις στο γόνατο για τον άσο της Μπρις Ακπάλα.

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού

Μπαρτσελόνα

Ο Κάρλες Πουγιόλ αναμένεται να μείνει εκτός προπονήσεων για δυο με τρεις εβδομάδες, κάτι που δεν έχει επιβεβαιώσει το ιατρικό τιμ της ομάδας, αφού από την εξέλιξη της αποθεραπείας του θα ξεκαθαρίσει το αν θα χάσει το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο αρχηγός των "μπλαουγκράνα" υπέστη θλάση στον αριστερό μηρό στο ζέσταμα για την αναμέτρηση της 1η αγωνιστικής με την Ράθινγκ στο Σανταντέρ και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον προπονητή της Μπαρτσελόνα να ελπίζει πως θα τον έχει στη διάθεση του νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Καταλανών, ο Αργεντινός, Χαβιέρ Μαστσεράνο, έδωσε συνέντευξη στο "Barca TV" και τόνισε: "Ήμουν άτυχος μέχρι στιγμής και δεν έχω κερδίσει κάποιον τίτλο στην καριέρα μου. Τώρα όμως είμαι στην ιδανική ομάδα για να το κάνω αυτό. Τουλάχιστον, θα παίζουμε πάντα για την νίκη. Η ομάδα δεν είναι κουρασμένη να νικά κάθε παιχνίδι θέλει να αποδεικνύει ότι είναι η καλύτερη".

Ο Μαστσεράνο πήρε την φανέλα με το "14", ο Μπόγιαν άφησε το "11" για να πάρει ο "9", το οποίο είχε ο Ιμπραΐμοβιτς, ενώ το "11" πήρε ο Χεφρέν, αφήνοντας το "20".

Μάλιστα, ο Μπόγιαν έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης από τις ακαδημίες της ομάδας που φοράει το "9", από το 1995 που τα νούμερα είναι συγκεκριμένα για κάθε παίκτη. Συγκεκριμένα το είχαν ο Βόσνιος, Μέχο Κόντρο (1995-96), οι Βραζιλιάνοι, Ρονάλντο (1996-97) και Σόνι Άντερσον (1997-99), ο Ολλανδός, Πάτρικ Κλάιφερτ (1999-2004), ο Καμερουνέζος, Σαμουέλ Ετο'ό (2004-2009) και ο Σουηδός, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (2009-2010).

Κοπεγχάγη


Το όνομα της Κοπεγχάγης ενεπλάκη στο σήριαλ της μεταγραφής του Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, καθώς οι πληροφορίες ανέφεραν πως σε περίπτωση που δεν πάει στην Τότεναμ (πήγε τελικά) θα πήγαινε δανεικός στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Δανίας, καθώς στην χώρα η μεταγραφική περίοδος διαρκεί μερικές μέρες ακόμη.

Ρουμπίν Καζάν

Η ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου βρήκε την Ρουμπίν Καζάν στην 5η θέση στην Ευρώπη όσον αφορά στα χρήματα που δαπάνησε. Συνολικά έδωσε 43.100.000 ευρώ για τους Κάρλος Εντουάρντο, Σαλβατόρε Μποκέτι, Oμπαφέμι Μάρτινς, Γκέντριους Αρλαουσκίσα, Όλεγκ Κούζμιν και Αλεξέι Μεντβέντεβ.

Την πρώτη Σεπτεμβρίου η Ρουμπίν έχασε τον 33χρονο επιθετικό Φατίχ Τεκέ, ο οποίος επέστρεψε στην Τουρκία για λογαριασμό της Μπεσίκτας.

Αντίπαλοι Άρη

Ατλέτικο Μαδρίτης


Στην Ατλέτικο Μαδρίτης απολαμβάνουν το ιδανικό ξεκίνημα στην χρονιά και χτες (Τρίτη), όταν όλοι ασχολούνταν με τις μεταγραφές της τελευταία στιγμής, η αποστολή της ομάδας έκανε τον γύρο του θριάμβου στην πρωτεύουσα της χώρας με το τρόπαιο του ευρωπαϊκού Super Cup και γνώρισε την αποθέωση από 5.000 οπαδούς.

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες των ανθρώπων της Ατλέτικο για την απόκτηση του Αρντά Τουράν, καθώς η πρόταση ύψους 11 εκ. Ευρώ δεν έγινε αποδεκτή από την Γαλατάσαραϊ.

Μπάγερ Λεβερκούζεν

Το "αστέρι" της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Μίκαελ Μπάλακ, κατάφερε σήμερα μια προσωπική νίκη σε βάρος του Φίπιλ Λαμ, καθώς είναι αυτός που διατηρήσει στην κατοχή του το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική Γερμανίας.

Ρόζενμποργκ

Η Ρόζενμποργκ απέκτησε σήμερα με την μορφή δανεισμού από την Άντερλεχτ τον Μπακαρί Σαρέ. "Θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής εδώ", είπε ο 20άχρονος Ιβοριανός και όταν ρωτήθηκε τι ξέρει για την νέα του ομάδα, είπε: "Τίποτα. Μόνο ότι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας".

Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών η Ρόζενμποργκ παραχώρησε τον Κρις Στάντσγκααρντ στην Μάλαγα, ενώ στην ομάδα θα μένει μέχρι τον Ιανουάριο ο διεθνής Γκανέζος μέσος, Άντονι Ανάν, παρά το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Άρσεναλ.

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ

Βιγιαρεάλ


"Ξέρουμε πως κάναμε λάθη και να αντιδράσουμε", τόνισε ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ, Ντιέγκο Λόπεθ, σε σημερινή συνέντευξή του, αναφερόμενος στην κακή πρεμιέρα και την ήττα από την Σοθιεδάθ. "Είχαμε μία κακή εμπειρία στην περσινή σεζόν και πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για να μην συμβεί ξανά αυτό. Έχουμε καλή ομάδα και μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας".

Μπριζ

Τέθηκαν σήμερα στην διάθεση των φιλάθλων της Μπριζ τα εισιτήρια για το ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ στο Europa League, αλλά και των δύο άλλων αγώνων στον όμιλο με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Βιγιαρεάλ.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του κυπέλλου στο Βέλγιο και η Μπριζ στους "32" την Λόμελ Γιουνάιτεντ, ομάδα της 2ης κατηγορίας. Σε περίπτωση πρόκρισης θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού, Γκερμινάλ - Άαλστ.

Αμφίβολος είναι ο επιθετικός των Βέλγων Ζόζεφ Ακπάλα, καθώς οι ενοχλήσεις στο γόνατο του δεν έχουν υποχωρήσει.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ παρουσίασε επίσημα το τελευταίο της μεταγραφικό απόκτημα, τον 30άχρονο Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, Τονέλ, τον οποίο απέκτησε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

"Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ όταν έμαθα ότι με θέλει η Ντιναμό, ξέρω την ιστορία της... Μπόμπαν, Σούκερ, Μόντριτς. Η Ντιναμό θέλει πάντα να παίρνει τίτλους, όπως και εγώ".

Αντίπαλοι ΑΕΚ

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης


Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης τερμάτισε... 6η στην κούρσα της δαπάνης αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη, δίνοντας 43.000.000 ευρώ για τους Μπρούνο Άλβες, Αλεξάντερ Λούκοβιτς, Σεργκέι Σέμακ και Αλεξάντερ Μπουκάροβ.

Άντερλεχτ

Στην Άντερλεχτ υπάρχει ικανοποίηση που κατάφεραν να κρατήσουν στο ρόστερ τους το αστέρι τους, Ρομελού Λουκακού. Ο 17άχρονος στράικερ πάντως αγόρασε το πρώτο του σπίτι, μία βίλα αξίας 500.000 ευρώ (!) ενώ η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ανακοίνωσε πως ο Λουκακού δημιούργησε την δική του προσωπική ιστοσελίδα (http://romelu-lukaku.com/nl/).

Χάιντουκ Σπλιτ

Η UEFA απέρριψε την εντυπωσιακή εμφάνιση της Χάιντουκ Σπλιτ, η οποία δημιουργήθηκε για τα 100 χρόνια της. Ο λόγος είναι διότι έχει στίχους από τον ύμνο της και η ομοσπονδία δεν επιτρέπει γράμματα, παρά μόνο των διαφημίσεων.

Η επετειακή φανέλα της Χάιντουκ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: