Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο… Goal Machine είναι εδώ!

Ο… Goal Machine είναι εδώ!

Η χθεσινή μέρα περιείχε το οικογενειακό δίτερμα των επαγγελματιών με τους νέους για τον Ηρακλή. Ήταν ακόμη μια ευκαιρία για τον Μαρίνο Ουζουνίδη να «σπάσει» την καθημερινότητα των προπονήσεων, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές του και να δοκιμάσει πρόσωπα και θέσεις για τη συνέχεια. Ασφαλώς και δεν έχει καμία σημασία το αποτέλεσμα και το σκορ. Για την… ιστορία ωστόσο οι επαγγελματίες κέρδισαν με 4-0 τους νέους. Το πιο σημαντικό βέβαια ήταν το γεγονός πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε την ομάδα να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα (όπως είπε στους παίκτες του) ακόμα κι αυτό το παιχνίδι.

Ξεκίνησε με Χοσέμι, Κυριαζή, Κανακούδη

Οι σκέψεις του Μαρίνου Ουζουνίδη σχετικά με το βασικό σχήμα, είναι λίγο πολύ κατασταλαγμένες όπως έχει τονίσει ο ίδιος. Βέβαια από αγώνα σε αγώνα και σύμφωνα με τις καταστάσεις, όλα τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Χθες στο δίτερμα, ο 42χρονος τεχνικός έδειξε κάποιες από τις πιθανές προθέσεις του για την προσεχή αναμέτρηση της ομάδας. Στο 4-3-3 που παρέταξε ο Μπαντής ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελευθερόπουλος υπερασπίστηκε την εστία των νέων (για να έχει μεγαλύτερη πίεση). Οι Κυριαζής και Χοσέμι αποτέλεσαν κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Κατσαμπής δεν συμμετείχε προληπτικά εξαιτίας κάποιων μικροενοχλήσεων που δεν προκαλούν καμία ανησυχία. Ο Αραμπατζής έπαιξε δεξιά και ο Κανακούδης αριστερά. Στη μεσαία γραμμή οι Καρλίνιος και Παπαστεριανός έπαιξαν ανασταλτικά στο κέντρο και ο «Πίτου» είχε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Σολτάνι κάλυψε την αριστερή πτέρυγα και ο Σζοτ τη δεξιά, με τον Γιάκομπ στην «κορυφή».

Καλή παρουσία και… γκολ

Οι επαγγελματίες (όπως και οι νέοι που προσπάθησαν) είχαν καλή παρουσία δείχνοντας πως μπορούν να φτάσουν εύκολα στο γκολ. Το πρώτο σημείωσε ο Ρόμπερτ Σζοτ που… με τη βοήθεια του αέρα από σέντρα σκόραρε. Ο… goal machine, Βικτοράς Γιάκομπ, έδειξε σε καλή κατάσταση και πέτυχε δύο τέρματα. Το ένα με κεφαλιά από σέντρα του Σίσιτς και το άλλο με σουτ από ασίστ του Ηλιάδη, ενώ ο Κατσικάς με πλασέ σημείωσε το τέταρτο μετά από φάουλ του Μάρα.

Η εμπειρία του Ντάνι

Στο δεύτερο μέρος ο Ουζουνίδης έκανε αλλαγές δίνοντας χρόνο σε όλους, δοκιμάζοντας παίκτες σε θέσεις. Ούτως ή άλλως όμως η παρουσία της ομάδας ήταν ξανά θετική. Ο Βουτσιάς έπαιξε δεξιά (στην πορεία έπαιξε εκεί ο Στάμου), ο Λίμα αριστερά και οι Κατσικάς-Σαρακατσάνος στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν ανασταλτικό δίδυμο οι Ντάνι-Ηλιάδης, με τον Πορτογάλο να δείχνει καλά, και τον Μάρα σε ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα έπαιξαν οι Κομπαγιάσι (αριστερά) και Σίσιτς (δεξιά) με τον Γιάκομπ στην «κορυφή». Στην πορεία και με την αλλαγή του Στάμου (δεξί μπακ), ο Βουτσιάς πέρασε δεξί χαφ και ο Σίσιτς στην επίθεση αντί του Γιάκομπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: