Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Δεν κάνει «χάρες» η Σουόνσι!!

Η αδιάφορη, Σουόνσι νίκησε 3-2 την Γουίγκαν στο «DW Stadium», σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής και την άφησε κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Δεν κάνει «χάρες» η Σουόνσι!
Μπορεί η Σουόνσι να ήταν αδιάφορη, αλλά διάθεση για… χάρες δεν είχε! Οι «κύκνοι» επικράτησαν 3-2 της Γουίγκαν στο «DW Stadium», σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής, αφήνοντας την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά με την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Εσπινόζα (45+1’) και ΜακΚάρθι (53’) έδωσαν δύο φορές το προβάδισμα στους «λάτικς», το συγκρότημα του Μίκαελ Λάουντρουπ απάντησε ισάριθμες φορές με τους Ράνχελ (50΄) και Σέχτερ (59΄), και ο Τιεντάλι στο 76’ διαμόρφωσε το τελικό 2-3!

Στους 35 βαθμούς και κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού έμεινε η Γουίγκαν, που δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε απέχει τρεις πόντους από Νιούκαστλ, Νόριτς και Σάντερλαντ.

Τους 46 έφτασε η Σουόνσι που εδραιώθηκε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο «τρίποντο» των φιλοξενούμενων στο πρωτάθλημα μετά από επτά αγώνες και η πρώτη εκτός έδρας νίκη μέσα στο 2013, καθώς η προηγούμενη σημειώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου με το 2-1 επί τους Φούλαμ στο Λονδίνο!

Το ματς:

Με μια ευκαιρία για τη Σουόνσι ξεκίνησε το παιχνίδι, όταν μόλις στο 3ο λεπτό ο Ρούτλετζ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, με τον Ρόμπλες ωστόσο να διώχνει σε κόρνερ. Η Γουίγκαν «απάντησε» πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, με ένα μακρινό σουτ του Κονέ και όσο περνούσε η ώρα αναλάμβανε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι «κύκνοι» πάντως είχαν ακόμα μία πολύ καλή στιγμή στο 18’, όταν κέρδισαν έμμεσο μέσα στην περιοχή, το οποίο ωστόσο πέρασε ανεκμετάλλευτο, με τον Γουίλιαμς να σουτάρει ψηλά άουτ. Οι «λάτικς» είχαν αποκτήσει πάντως τον πλήρη έλεγχο του ματς και στο 25’ ο Αρούνα Κονέ βρέθηκε… φάτσα με τον Βορμ, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον Ολλανδό τερματοφύλακα.

Η ώρα περνούσε, οι «λάτικς» συνέχισαν να κάνουν… κουμάντο στο παιχνίδι και τελικά η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Εσπινόζα να νικά τον Βορμ, κάνοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

Πιο δυνατά μπήκαν και στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι και πέντε λεπτά μετά τη σέντρα, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση! Ο Ρούτλετζ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ράνχελ με σουτ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ρόμπλες.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο όχι μόνο δεν σάστισαν, αλλά σχεδόν άμεσα βρήκαν τον τρόπο να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Τρία λεπτά μετά το γκολ της Σουόνσι, ο ΜακΚάρθι βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των Ουαλών και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο ΜακΆρθουρ δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά για να δώσει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του και στο 59’ οι «λάτικς» πλήρωσαν τη λάθος απομάκρυνση του Κάλντγουελ και είδαν τον Σέχτερ να φέρνει ξανά το ματς στα ίσια!

Εννέα λεπτά αργότερα ο αμυντικός των γηπεδούχων προσπάθησε με κεφαλιά να «διορθώσει» το λάθος του, αλλά ο Βορμ με εντυπωσιακή επέμβαση του είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι». Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, ο Τιεντάλι στο 76’ έκανε το 3-2 υπέρ της Σουόνσι, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε παρά τις προσπάθειες των παικτών του Μαρτίνεθ και τα εννέα λεπτά των καθυστερήσεων λόγω του τραυματισμού του Μίκαελ Βορμ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουίγκαν: Ρόμπλες, Κάλντγουελ, Μπόις (86' Σταμ), Σάρνερ, Γουότσον (76’ Ζόρντι Γκόμεθ), Εσπινόζα, ΜακΆρθουρ, ΜακΚάρθι, Μαλόνεϊ, ΜακΜάναμαν (64’ Ντι Σάντο), Κονέ

Σουόνσι: Βορμ (86' Τρέμελ), Τιεντάλι, Γουίλιαμς, Μονκ, Ράνχελ, Ντέιβις, Ντε Γκούζμαν, Ρούτλετζ, Μπρίτον, Πάμπλο (77' Αγκουστιέν), Σέχτερ (69’ Ντάιερ)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: