Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Και τώρα το Κύπελλο!!

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Γουέστ Μπρομ πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 1-0 και είναι κοντά στο να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Και τώρα το Κύπελλο
Με γκολ του Έντιν Τζέκο στο 35ο λεπτό, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 1-0 της Γουέστ Μπρομ στο "Ετιχαντ", σε εξ' αναβολής παιχνίδι για την 33η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και βρίσκεται κοντά στο να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, πίσω από την πρωταθλήτρια και συμπολίτισσά της, Γιουνάιτεντ.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει περισσότερες φορές, αλλά η αναποτελεσματικότητα στην τελική φάση ήταν αυτή που κράτησε το αποτέλεσμα σε χαμηλό επίπεδο.

Πλέον, το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι στρέφει την προσοχή του στον τελικό του Κυπέλλου το ερχόμενο Σάββατο στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στη Γουίγκαν, ώστε να διεκδικήσει το μοναδικό τρόπαιο που της έχει απομείνει.

Το ματς:

Μέχρι το 20ο λεπτό, το παιχνίδι ήταν ανιαρό χωρίς φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι τη δημιούργησε ο… τερματοφύλακας της Γουέστ Μπρομ, Μπόαζ Μάιχιλ, καθώς από σέντρα που έγινε από την αριστερή πτέρυγα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, την οποία ο Τζακ Ρόντγουελ έστειλε στην εξέδρα από κοντινή απόσταση.

Έτσι, ο νεαρός μέσος άνοιξε λογαριασμό με τις χαμένες ευκαιρίες του –και ήταν πολλές- στο παιχνίδι. Έξι λεπτά αργότερα, ο Τέβες βρέθηκε στο ημικύκλιο της μεγάλης πειροχής του Μάιχιλ, έκανε ένα όμορφο δεξί πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 30ο λεπτό, η Γουέστ Μπρομ έκανε αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη εστία, όμως ο Ρόζενμπεργκ δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την εξαίσια κάθετη του Λουκάκου, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Χαρτ.

Από εκεί και έπειτα οι «πολίτες» κυριάρχησαν με τον Ρόντγουελ να κλωτσάει αέρα προ κενής εστίας (31’) και τον Τέβες να τραντάζει το δοκάρι του Μάιχιλ (34’).

Ένα λεπτό αργότερα, ο Τζέκο άνοιξε το σκορ, με τη Σίτι να βγαίνει στην κόντρα, τον Τέβες, που ίσως ήταν οφσάιντ, να τροφοδοτεί τον Βόσνιο και εκείνος με δεξί γυριστό να κάνει το 1-0.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον Μίλνερ να βρίσκει δοκάρι στο 43ο λεπτό από μακρινή απόσταση, αλλά και τον Ρόντγουελ από τη μικρή περιοχή να σημαδεύει τα… περιστέρια.

Το δεύτερο μισό δεν έχει την αίγλη του πρώτου στον τομέα των φάσεων, παρά το γεγονός πως η αρχή του έδειχνε το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, ο Ρόζενμπεργκ εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ, με τον Άγγλο να κρατά μηδέν παθητικό με εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά του Μπίλι Τζόουνς που πήρε το ριμπάουντ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Χαρτ πραγματοποίησε ακόμη μια πολύ καλή επέμβαση, όταν έστειλε το συρτό σουτ του Μόρισον σε κόρνερ. Στο 64’ οι Ρόντγουελ και Τέβες δέχθηκαν στοπ από τους αμυντικούς της Γουέστ Μπρομ σε κοντινά πλασέ τους, με τον πρώτο να σουτάρει και πάλι και τον Μάιχιλ να λέει «όχι».

Από εκεί και έπειτα, σημαντική ευκαιρία ήταν αυτή του Μπίλι Τζόουνς στο 79ο λεπτό, όταν ο Λέσκοτ έσωσε την παρτίδα για τους γηπεδούχους, μπλοκάροντας με το σώμα κοντινή προβολή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κόλο Τουρέ, Λέσκοτ, Κολάροφ, Γκαρσία, Ρόντγουελ (Μαϊκόν 76?), Μίλνερ, Τέβες (Ράζακ 90?), Νασρί (Μπάρι 73?), Τζέκο

Γουέστ Μπρομ: Μάιχιλ, Ταμάς (Λονγκ 81?), Ντάουσον, Όλσον, Τζόουνς, Μουλούμπου, Μόρισον, Γιάκομπ (Ντόρανς 71?), Ρίτζγουελ, Ρόζενμπεργκ (Οντεμβίνγκι 76?), ΛουκάκουΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: