Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Στη Βαρκελώνη ήταν ωραία…!!

Το 6ο και τελευταίο, μέχρι το επόμενο, αστέρι στη φανέλα του έραψε ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη, σαν σήμερα (8/5) πριν από δύο χρόνια. Το www.sport-fm.gr θυμάται…

«Στη Βαρκελώνη θα είναι ωραία, με το έκτο για παρέα…» τραγουδούσε ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της σεζόν 2010-11 και ας μην το πίστευε τόσο βαθιά. Οι αποχωρήσεις των Βασίλη Σπανούλη, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Νίκολα Πέκοβιτς ήταν τόσο ηχηρές και το μούδιασμα αρκετά μεγάλο.

Στην πορεία, όμως, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του διέψευσαν τους πάντες. Ειδικά στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας με τη Μπαρτσελόνα. Παρότι ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ, οι «πράσινοι» πέταξαν εκτός Final 4 την οικοδέσποινα και πήγαν πλέον ως φαβορί στη Βαρκελώνη για να επιβεβαιώσουν τον τίτλο τους.

Και το έκαναν με εμφατικό τρόπο! Στον ημιτελικό, η Σιένα αποδείχθηκε «λίγη» και το τελικό 77-69 ήταν φυσική συνέπεια. Στον τελικό, η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε λαό στις εξέδρες, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν γινόταν να αφήσει το τρόπαιο να του ξεφύγει. Τελικό σκορ 78-70 και το 6ο αστέρι στη φανέλα ήταν γεγονός.


Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε τα 8 τρόπαια στη διοργάνωση και έγινε ο πολυνίκης προπονητής, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακηρύχθηκε MVP του Final 4, έχοντας ήδη κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού και μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Δύο ήταν τα highlights στη Βαρκελώνη. Η μεγάλη αγκαλιά Ομπράντοβιτς-Διαμαντίδη λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τελικού και η απονομή, όταν ο «3D» φώναξε τους Κώστα Τσαρτσαρή και Μάικ Μπατίστ, για να σηκώσουν μαζί το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του Παναθηναϊκού στον ουρανό του «Παλάου Σαν Ζόρντι».

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 70-78

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ντέιβιντ Μπλατ): Πάργκο 12 (9ασ.), Χέντριξ, Σαρπ, Μπλου 14 (3), Ελιάχου 12, Πνίνι 8 (2), Μπερστάιν, Λαμπανόφσκι, 'Ειντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσανίτης 4

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5 (7ρ.), Σάτο 13 (7ρ.), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (9 ασίστ), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4 (6 ασίστ), Καϊμακόγλου.

Δείτε τα σχετικά βίντεο








Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: