Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Σλούτσκι και Μακ Λις ψηλά στη λίστα Σαββίδη!!

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τα πλέι οφ και εκτός αγωνιστικού χώρου η ΠΑΕ κορυφώνει την προσπάθειά της για την ανεύρεση του προπονητή που θα μπορέσει με την κατάλληλη μεταγραφική ενίσχυση να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στις επιτυχίες με πιο μεσοπρόθεσμη την συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εφόσον τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Μ» δυο ονόματα έχουν ξεχωρίσει στη σχετική λίστα του Ιβάν Σαββίδη που μαζί με τους Τσιστιακόφ και Ζαγοράκη προχωρούν τις διαδικασίες. Ο πρώτος είναι ο Λεονίντ Σλούτσκι που οδηγεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Άριστος γνώστης του ρωσικού ποδοσφαίρου, ο Ιβάν Σαββίδης τον έχει ξεχωρίσει αλλά η περίπτωση του είναι δύσκολη αφενός διότι υπάρχει το δέλεαρ της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ και αφετέρου το κασέ του είναι ιδιαιτέρως υψηλό.

Ο δεύτερος προπονητής που έχει προστεθεί στη λίστα και βρίσκεται ψηλά, είναι ο Σκωτσέζος Άλεκ Μακ Λις. Από τον περασμένο Φλεβάρη είναι χωρίς ομάδα αποχώρησε από την Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο 54χρονος Σκωτσέζος έχει περάσει στο παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Σκωτίας ενώ έχει εργαστεί σε Μάδεργουελ, Χιμπέρνιαν, Ρέιντζερς, Μπέρμιγχαμ και Άστον Βίλα.

Με την Ρέιντζερς, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, δυο κύπελλα και δυο σούπερ καπ. Προτεραιότητα πάντα (αφού παραμένει θερμός υποστηρικτής του, ο Θόδωρος Ζαγοράκης) είναι ο Φερνάντο Σάντος. Στον ΠΑΟΚ έχουν προταθεί δεκάδες προπονητές. Μια τέτοια περίπτωση είναι και του Πορτογάλου Ντομίνγκος Πασιένσια που κάθισε για δυο μήνες στον πάγκο της Λα Κορούνια αλλά αποχώρησε.

Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο συγκεκριμένος δεν είναι ψηλά αφού ο Σαββίδης εξετάζει άλλες περιπτώσεις καταξιωμένων προπονητών που έχουν και ευρωπαϊκή εμπειρία. Η απόφαση του Σαββίδη είναι να μην στραφεί σε λύσεις τύπου Γιοβάνοβιτς και Μπάγεβιτς, δυο προπονητές που τις πρώτες μέρες της αποχώρησης του Δώνη απασχόλησαν αλλά δεν υπήρξε συνέχεια.

Τέλος και σε ότι αφορά τον Λάσλο Μπόλονι, έχει πάρει την απόφαση να μην συνεχίσει στο Κατάρ αλλά είναι πιθανό να αποχαιρετίσει την χώρα κατακτώντας το ασιατικό Τσάμπιονς Λινγκ με την ομάδα του την Αλ Κορ. Στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης κέρδισε εκτός έδρας την Καραϊτιγιάτ με 1-0 και πλέον την Πέμπτη θέλει να σφραγίσει την πρόκριση στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ναϊράν-Μπανίγιας. Στο πρώτο ματς η Ναϊράν είχε κερδίσει με 1-0.
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: