Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Λιάνης:«Αξίζει στον Γκάλη να πάρει το όνομά του το ΟΑΚΑ»

Για την τότε προσπάθεια που είχε κάνει για να μετονομαστεί το ΟΑΚΑ σε «Νίκος Γκάλης», μίλησε ο Γιώργος Λιάνης στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα».

Για την προσπάθεια που είχε κάνει τότε είπε: «Η δική μου η φαντασία τότε είχε σκεφθεί να τιμήσει το Νίκο Γκάλη με την υπέρτατη τιμή, δηλαδή με το να δώσει το όνομά του στο μεγαλύτερο κλειστό στάδιο της Ελλάδος. Εγώ εξακολουθώ να το θέλω και πιστεύω ότι και ο ίδιος θα το ήθελε πολύ».

Για τα εμπόδια που συνάντησε: «Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τότε επειδή θεωρούσε πως η προσπάθεια του ?87 ήταν συλλογική και πως κάποιος αθλητής πρέπει να τιμάται με αυτόν τον τρόπο μετά θάνατον ήταν αντίθετος. Κι ίσως είχε δίκιο. Στην Ελλάδα όμως που ο αθλητισμός είναι ένας και αδιάσπαστος κατά τη γνώμη μου, ο Γκάλης δεν ήταν μόνο παίκτης του Άρη ή του Παναθηναϊκού, ήταν όλων των Ελλήνων Για μένα είναι ο μεγαλύτερος αθλητής του 20ου αιώνα. Άλλαξε τη μοίρα ενός αθλήματος με ένα «κλικ» και μεγάλωσε μία ολόκληρη γενιά με αγάπη για το μπάσκετ. Του αξίζει μία τέτοια τιμή».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: