Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

«Ήθελαν να φουντάρουν την ΑΕΚ από πέρσι!»

Την άποψη ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα, έτσι και στην ΑΕΚ, εξέφρασε το μέλος του ΔΣ της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ, Κώστας Κοτσώνης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Για την Γ.Σ της ΠΑΕ ΑΕΚ : «Δεν ξέρω καθόλου τι σκέφτεται ο κ. Νοτιάς, ενώ η Ερασιτεχνική είναι ακέφαλη. Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να μην υπάρξει νέα διοίκηση. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι σα να αφήνεις το καράβι να πέσει ακυβέρνητο στα βράχια».
Περί«σχεδίου εξόντωσης» της ΑΕΚ είπε: «Κάποιοι ήθελαν να φουντάρουν την ΑΕΚ ένα χρόνο πριν αλλά η εμπλοκή του Θωμά Μαύρου τους άλλαξε τα σχέδια. Ήθελαν να την φουντάρουν σκόπιμα για να ξεκινήσει από την αρχή. Κάποιοι ενώ δεν διοικούσαν την ΑΕΚ όπως έπρεπε, τώρα ξαφνικά βλέπουν συμφέροντα στην εταιρεία και αποφασίζουν να την φουντάρουν. Πλην του κ. Χατζηιωάννου που αποχώρησε πριν καιρό γιατί έβλεπε που πήγαινε το πράγμα και ήθελε να διαχωρίσει την θέση του, όλοι οι άλλοι είναι μέρος του προβλήματος».
Όσον αφορά την ενδεχόμενη «σύμπραξη» Μελισσανίδη-Κοτσάτου για την Ερασιτεχνική, ο κ. Κοτσώνης ανέφερε: «Κανείς δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον Μελισσανίδη γιατί προσφέρει την ελπίδα απέναντι στον ΑΕΚτζή».
Ερωτηθείς εάν η πτώχευση θα είναι μια καθαρή λύση για την ΠΑΕ απάντησε: «Το θέμα είναι να μην χάσει κανένας από όσους συναλλάχθηκαν με την ΠΑΕ ΑΕΚ, εργαζόμενος, ΙΚΑ, δημόσιο, τα χρήματα του. Από εκεί και πέρα το να πάνε φυλακή 2-3 άτομα που υπέγραφαν στο τέλος, δεν μας λύνει το θέμα. Η ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική θα λέγεται είτε ΠΑΕ ΑΕΚ 1924 είτε κάπως αλλιώς, το ζήτημα είναι να υπάρξουν καθαρές λύσεις και αυτό είναι κάτι που ήθελα εξ αρχής».
Σχετικά με το ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης πρεσβεύει την πτώχευση ως λύση, η θέση του κ. Κοτσώνη ήταν: «Από άποψης διοίκησης επιχειρήσεων είναι μια καθαρή λύση και καλά κάνει και το πρεσβεύει ο κ. Μελισσανίδης, ο κ. Παππάς όμως γιατί το πρεσβεύει αυτό; Δεν βλέπω κανέναν λόγο να έχει δίπλα του ο Μελισσανίδης τον Παππά γιατί ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος στην μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, εκτός αν έχει εξασφαλίσει και κάποιες άλλες εγγυήσεις».
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕΚ τοποθετήθηκε και για το γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Νίκος Νοτιάς, δεν έχει πάρει θέση μέχρι στιγμής, δείχνοντας αποστασιοποιημένος από τις εξελίξεις. «Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ΑΕΚτζής έχει γίνει χειροκροτητής. Δεν πρόκειται να απαιτήσει κανείς από το Νοτιά να πάρει θέση, δεν περιμένω να συμβεί κάτι τέτοιο και θα είναι έκπληξη αν το κάνει», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι τελικά η Ένωση οδηγείται σε μια λύση Γ’ Εθνικής υπό τον Μελισσανίδη ο κ. Κοτσώνης απάντησε: «Πιθανότερο είναι αυτό, ωστόσο με ενδιαφέρει να βγουν και να μιλήσουν ξεκάθαρα αυτοί που επιδιώκουν αυτά τα πράγματα».
Για τον εάν βλέπει εσωτερικό δάκτυλο στην εξόντωση της ΑΕΚ ξεκαθάρισε: «Τα κάστρα πέφτουν από μέσα επειδή είτε κάποια πράγματα έγιναν ή μπορούσαν να γίνουν και τελικά δεν έγιναν», ενώ για τις φήμες που λένε ότι εκτελέστηκε συμβόλαιο θανάτου για την ΑΕΚ από τον Ανδρέα Δημητρέλο είπε: «Ο συλλογισμός αυτός δεν τελειώνει στο ότι χρειάζεται ένας για να εκτελεστεί ένα συμβόλαιο θανάτου. Αυτό μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε, το θέμα είναι ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός».
Τέλος ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι: «Από το μεσημέρι της 14ης του μήνα και μετά που δεν θα είμαι μέλος του Δ. Σ. της ΠΑΕ ότι θα απαντήσω σε όλα στους δημοσιογράφους που θα βρίσκονται στα Σπάτα γιατί δεν χρωστάω να παρέχω κάλυψη έναντι κανενός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: