Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Απολαυστικός Mπουτάρης στο Metropolis για το Νίκο Γκάλη: «Μιλάμε με τα μάτια»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη χθεσινή βραδιά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

Αρχικά τόνισε:

«Γνώρισα τον Γκάλη το '80, μόλις ήρθε από την Αμερική και είχαμε πάρει το πρωτάθλημα χωρίς τον Γκάλη, με τον Χάρη Παπαγεωργίου. Είχαμε μια πολύ ειλικρινή σχέση, είναι άνθρωπος εξαιρετικών αρχών, ξέρει τι θέλει πώς να το κάνει και σε όλη τη δεκαετία που ήμουν πίσω από τον Άρη η σχέση μου ήταν εξαιρετική. Ακόμη και στη φάση του θανάτου της γυναίκας του, της Τζένης, η θέση του Νίκου ήταν τόσο καθαρή και του έβγαζα το καπέλο. Η Ελλάδα είχε μεγάλο μπασκετικό παρελθόν και κυρίως η Θεσσαλονίκη, είχε προσωπικότητες στο μπάσκετ. Η παρουσία του Γκάλη όμως άλλαξε την κατάσταση, γιατί ήταν απίστευτα επαγγελματίας. Δεν έβγαινε αλλαγή ούτε λεπτό και αυτό ήταν αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης. Πέρα από το φυσικό ταλέντο, είχε και φοβερή θέληση».

Αν του έχει μείνει μια ιστορία από τον Γκάλη, είπε:


«Αυτό που με συνδέει είναι ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε με τα μάτια. Το ξέρει και ο ίδιος ότι όσο ζούμε έχουμε τέτοια σχέση. Ο Γκάλης είναι πολύ συναισθηματικός, σε βαθμό απίστευτο και δεν το έδειχνε στο γήπεδο. Του έβγαλαν το παρατσούκλι γκάνγκστερ, γιατί δεν μπορούσε κανείς να τον νικήσει. Ο Νίκος είναι άνθρωπος που έχει αρχές, δεν είναι σαχλαμάρας, ό,τι λέει ισχύει. Δεν τον έχω ξαναδεί τόσο συγκινημένο. Ήταν ψυχρός, με την καλή έννοια, ήταν προσηλωμένος στο στόχο του πάντα».

Για τη σχέση Γκάλη-Γιαννάκη είπε:

«Ο Γκάλης είπε φέρτε μου το Γιαννάκη, με το Μητρούδη τότε. Το δίδυμο αυτό ήταν αχτύπητο. Όταν είσαι με έναν άνθρωπο είναι φυσικό να προκύπτουν και διαφορές και καβγάδες, αλλά τελικά όλα σφραγίζονται με τη χθεσινή αγκαλιά. Ο καθένας διάλεξε άλλον δρόμο. Ο Γκάλης σταμάτησε και δεν ξανασχολήθηκε, ενώ ο Γιαννάκης κάνει καριέρα στο μπάσκετ».

Για το αν πάει στο γήπεδο, τέλος, σημείωσε με το γνωστό του ιδιαίτερο τρόπο, στηλιτεύοντας το φανατισμό:

«Έχω καιρό να πάω στο γήπεδο, διότι υπάρχει ομάδα ανθρώπων που βρίζουν, δε σέβονται τις διαδικασίες, οι Αρειανοί έχουν τον ΠΑΟΚ άχτι. Περίμενα να ακούσω κανένα να φωνάξει 'Γ…. ο ΠΑΟΚ και η Τ…'. Δε γίνονται αυτά… Οι περισσότεροι χειροκρότησαν, αλλά κάποιοι φώναξαν «ου» στον Πρέλεβιτς, Γιατί να το κάνουν αυτό χθες; Αυτό είναι φανατισμός… Και εντωμεταξύ από αυτά τα παιδιά που έβριζαν χθες κανείς δεν έχει δει τον Γκάλη να παίζει. Το «ου» δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι το παιχνίδι είναι παιχνίδι. Ο γαμπρός μου είναι ΠΑΟΚτσής τα εγγόνια μου είναι ΠΑΟΚτσάκια και όταν έμπαινα στο σπίτι με έβριζαν και με έλεγαν μ… α»!Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: