Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Πρέπει να βλέπεις και να διορθώνεις»

Στο γεγονός πως δεν πρέπει να εφησυχάζεις, αλλά να διορθώνεις κάποια πράγματα, στάθηκε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΑΓΟΡ.

«Πρέπει να βλέπεις και να διορθώνεις»
Ο «Φράγκι» τόνισε πως οι παίκτες του έκαναν υπερπροσπάθεια κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και πρέπει να αφήσουν πίσω τους αυτά τα παιχνίδια, ενώ τόνισε πως η τελική διαφορά αδικεί τον ΑΓΟΡ, μένοντας απογοητευμένος από τη συνολική εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδος, ζητώντας αυτοπεποίθηση και να δείξουν χαρακτήρα.

Αναλυτικά: «Αν με ρωτούσε κανείς πριν από το πέμπτο παιχνίδι, η γεύση κι η εντύπωση θα ήταν εντελώς διαφορετική. Τα παιδιά έκαναν μία υπερπροσπάθεια να ‘ανατρέψουν’ το 2-0 και να πάμε πάλι στη Μόσχα. Πραγματικά, στο τελευταίο παιχνίδι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Η εικόνα δεν ήταν ανάλογη των εμφανίσεων στο ΟΑΚΑ, όπου η ομάδα τα έδωσε όλα. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Οφείλεις να αφήνεις πίσω και να συνεχίζεις. Έπειτα, αυτά τα ταξίδια και τα παιχνίδια κι έπειτα μία τέτοια μεγάλη ήττα, δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις.

Το Ρέθυμνο έπαιξε καλά, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Αλλά, δείξαμε χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα, βάσει σκορ, ίσως αδικεί το Ρέθυμνο. Δεν υπάρχει ο χρόνος να στέκεσαι, πρέπει να βλέπεις και να διορθώνεις. Δυστυχώς, με τέτοια διαφορά κι επιθετική παραγωγή, υπάρχει απογοήτευση ως προς το συγκεκριμένο ματς. Τα θετικά τα κρατάμε, τα έχουμε στο νου μας, διορθώνουμε και προχωράμε.

Δεν υπάρχει κάποια άλλη μαγική συνταγή. Δε μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω. Πρέπει να κρατήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να δείξουμε χαρακτήρα. Στα τρία από τα πέντε παιχνίδια, ήμασταν παραπάνω από καλοί.

Κάθε προπονητή τον απασχολεί το ντεφορμάρισμα των παικτών του. Αλλά πιστεύουμε σε αυτούς, είναι εκεί, όπως κι η ευκαιρία. Τους περιμένουμε. Απλά, συνεχίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: