Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ενοχλεί κάποιον Παναθηναϊκό αυτή η φωτογραφία;

Κρυμμένη (και) σ΄ αυτήν τη (λαχανί) φωτογραφία είναι η μεγάλη φετινή επιτυχία του Παναθηναϊκού. Ο sportdog εξηγεί τον βασικότερο ίσως λόγο του πράσινου θριάμβου...
Μερίδιο επιτυχίας στο φετινό Παναθηναϊκό πρέπει να πάρει και ο κόσμος. Οι οπαδοί απέδειξαν πρωτοφανή συσπείρωση και αγκάλιασαν με θέρμη από την πρώτη στιγμή τη -δύσκολη ομολογουμένως- προσπάθεια του Αλαφούζου.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους οργανωμένους, αλλά και στους απλούς φιλάθλους, που φανέρωσαν -σπάνια για ελληνικά δεδομένα- υπομονή και στήριξη στη νεανική ομάδα του Αναστασίου.
Δεν είναι λίγο πράγμα, ακόμα και μετά από ήττες μέσα στη Λεωφόρο, ο κόσμος να μένει στις θέσεις του και να αποθεώνει τους παίκτες για την προσπάθειά τους, αντί να γκρινιάζει, όπως είναι το ...φυσιολογικό  στην Ελλάδα.
Οι παίκτες ένιωσαν ότι έχουν στο πλευρό τους του φιλάθλους κι αυτό τους βοήθησε όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά. ΔΕΝ θα ήταν ίδια η φετινή πορεία του Παναθηναϊκού, αν στις πρώτες κατραπακιές τα πιτσιρίκια του Αναστασίου, άκουγαν τις γιούχες της εξέδρας.
Η Λεωφόρος ήταν πάντα "ζεστή" για τους Πράσινους και δεν θύμιζε σε τίποτα παλαιότερες εποχές που, στο ίδιο γήπεδο, ο κόσμος αποδοκίμαζε και δεν στήριζε παρόμοιες προσπάθειες. Όλοι θυμούνται το κράξιμο που έπεφτε επί Πεσέιρο κι ενώ ο Παναθηναϊκός, με νεανικό ρόστερ και τότε, έκανε πορεία πρωταθλητισμού.
Εκείνες τις εποχές έφταιγαν πολλά στους οπαδούς του Τριφυλλιού, από τα ...κόκκινα παπούτσια του Λεοντίου μέχρι τις ...λαχανί εμφανίσεις, που παρεμπιπτόντως λαχανί φανέλες φοράνε και τώρα οι Πράσινοι στην προθέρμανση πριν τους αγώνες (τις φόραγαν και πριν τον τελικό με τον ΠΑΟΚ αλλά κανείς δε δυσανασχέτησε). Πλέον, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού σκέφτονται διαφορετικά, πιο ενωτικά, κι αυτό μόνο καλό κάνει στην ομάδα.
Αξίζει, λοιπόν, κι ένα μεγάλο μπράβο στους φίλους του Τριφυλλιού για τη φετινή τους ωριμότητα που ταιριάζει απόλυτα με τη νέα φιλοσοφία που επικρατεί πλέον στον Παναθηναϊκό.
* Ο μοιραίος Βαγγέλης Μάντζιος, με ...λαχανί φανέλα, το 2007, μετά από ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 94΄, στο χαμένο τελικό Κυπέλλου με τη Λάρισα. Σε αυτήν τη φωτογραφία θυμάσαι, φίλε Παναθηναϊκέ, την ψυχολογία της ομάδας σου στο παρελθόν... 


 

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: