Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τι συμφέρει τον Ολυμπιακό στα πλέϊ οφς;

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να δώσει μία απάντηση στο ερώτημα… Είναι ένα ερώτημα κι αυτό. Θεωρητικά πάντα, όπως όλα αυτά τα πράγματα. Τι θα συνέφερε τον Ολυμπιακό να γίνει στα πλέϊ οφς.
Κάτω από μία δική μου λογική, θα επιχειρήσω να κάνω μία προσέγγιση.
Κατ΄ αρχήν, νομίζω ότι το πρώτο που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό από οικονομικής πλευράς, που τη σήμερον ημέρα αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα στο ελληνικό ειδικά ποδόσφαιρο, είναι να παίξει μόνο αυτός και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι έτσι πολύ απλά, θα πάρει ο ίδιος όλο το μπόνους των τηλεοπτικών από την ΟΥΕΦΑ, ενώ σε περίπτωση που παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και δεύτερη ελληνική ομάδα, θα έχει αυτός απώλεια τουλάχιστον 4 εκ. Ευρώ.
Βέβαια, από την άλλη, όποια άλλη ελληνική ομάδα παίξει στους ομίλους της διοργάνωσης του χρόνου, λογικά δύσκολα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό στη μάχη του πρωταθλήματος, αφού τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ πιθανότατα θα την φθείρουν άσχημα-κάτι στο οποίο ο Ολυμπιακός με την εμπειρία από την παρουσία του τόσα χρόνια και το πιο δυνατό και μεγάλο του ρόστερ, δεν έχει ανάλογο πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα, τον Ολυμπιακό θα τον συνέφερε να περάσουν όσο το δυνατόν πιο πολλές ελληνικές ομάδες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έτσι ώστε να αυξάνονταν οι πιθανότητες για μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή της Ελλάδας, κάτι πάρα πολύ σημαντικό-διότι μην ξεχνάμε ότι μπορεί με μεγάλη τύχη (βλέπε Βασιλεία-Βαλένθια 3-0 και Βαλένθια-Βασιλεία 5-0!) να γλιτώσαμε και να έχουμε ακόμη το αβαντάζ της απευθείας συμμετοχής του πρωταθλητή μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και για το φθινόπωρο του 2015, αλλά αν δεν πάρουν οι ομάδες μας περισσότερους πόντους φέτος, τότε το φθινόπωρο του 2016 θα είναι απίθανο να έχουμε το ίδιο πλεονέκτημα-άρα, προκριματικά καλοκαιριού και για τον όποιο πρωταθλητή Ελλάδας...
Κάτω από αυτό το πρίσμα, ίσως για τον Ολυμπιακό να ήταν προτιμότερο να περάσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο κι ο Παναθηναϊκός.
Πρώτον, γιατί θεωρητικά αυτές οι δύο πιο έμπειρες ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να τα πάνε καλά στη διοργάνωση, σε σχέση με Ατρόμητο κι Αστέρα Τρίπολης.
Και δεύτερον, γιατί έτσι οι δύο ομάδες που υποτίθεται ότι θα διεκδικήσουν του χρόνου το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟ κι ο ΠΑΟΚ, θα έχουν και τα παιχνίδια της Πέμπτης στο Γιουρόπα και την όποια «ζημιά» μπορεί να τους φέρουν στο πρωτάθλημα.
Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν, γιατί δεν ξέρω για τον Αστέρα, αλλά ειδικά ο Ατρόμητος έδειξε ότι έχει κότσια να τους κοντράρει. Και το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσαν κι οι τέσσερις ομάδες των πλέϊ οφς να περάσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Όπως κι αν έχει, τα πάντα θα κριθούν το καλοκαίρι, μέσω της διαδικασίας των προκριματικών, για το που κι αν θα παίξουν του χρόνου στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟ, ο Ατρόμητος κι ο Αστέρας…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: