Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Δεν με ανησυχεί ο Μπεργκ»

Στην εμπιστοσύνη του στους συμπαίκτες του αναφέρθηκε ο Λουίτζι Τσέναμο, ενόψει του ματς με τον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα των πλέι οφ, τονίζοντας πως δεν τον ανησυχεί η παρουσία του Μάρκους Μπεργκ.

«Δεν με ανησυχεί ο Μπεργκ»
Στην κούραση του Παναθηναϊκού μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και στις λεπτομέρειες που θα κρίνουν τις θέσεις των πλέι οφ στάθηκε ο Λουίτζι Τσέναμο στις δηλώσεις του ενόψει του ματς με τους «πράσινους».

Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητο αναφέρθηκε στην παρουσία του Μάρκους Μπεργκ στην αντίπαλη ομάδα, σχολιάζοντας και τις σκέψεις για παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε στο Novasports.gr:
Φτάσαμε στην τελική ευθεία, έχετε πραγματοποιήσει πολύ σταθερή πορεία, πως περιμένεις το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό που προσφάτως κατέκτησε εμφατικά το κύπελλο;
«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, δίκαια πήρε το κύπελλο αν κρίνουμε από την εμφάνιση των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα παιχνίδι πάρα πολυ΄σημαντικό γιατί δεν δίνει μόνο βαθμούς, δίνει και ψυχολογία. Είναι το πρώτο παιχνίδι, είναι στην έδρα μας, θέλουμε να το κερδίσουμε. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι κι ένα παιχνίδι ψυχολογίας για να μπούμε καλά στα play off».

Ο Ατρόμητος είναι η μοναδική ομάδα που φέτος δεν έχει ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό. Αποτελεί κίνητρο το να διευρύνεται αυτό το σερί;
«Όχι, τα κίνητρά μας είναι μεγαλύτερα από το να συνεχίσουμε να μένουμε αήττητοι με τον Παναθηναϊκό. Εμείς χτυπάμε την πρώτη θέση, οπότε σε όλα τα παιχνίδια θα μπούμε για να κερδίσουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου. Άλλωστε έχουμε δείξει ότι όλοι οι αντίπαλοι που συμμετέχουν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα μπορούμε να τους κερδίσουμε. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά, και οι τέσσερις ομάδες μπορούν να βγουν από πρώτες μέχρι τελευταίες, θα κριθούν όλα στις λεπτομέρειες. Οι αντίπαλοι είναι σχεδόν ισοδύναμοι».

Μιας και είσαι στην καίρια θέση του τερματοφύλακα, απέναντί σου θα βρεθεί ίσως ο καλύτερος επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Μάρκους Μπεργκ, τον έχεις μελετήσει και ατομικά για το πως θα τον αντιμετωπίσεις;
«Δεν χρειάζεται μελέτη, από την στιγμή που έχω παίξει ήδη δύο φορές απέναντί του τον γνωρίζω όπως τον γνωρίζουν πολύ καλά και τα στόπερ που έχω μπροστά μου οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα».

Που πιστεύεις ότι μπορεί να κριθεί ένα τέτοιο ματς;
«Πιστεύω θα κριθεί στο πως θα εμφανιστούμε εμείς μετά από μια περίοδο δύο εβδομάδων χωρίς αγώνες. Θα είμαστε φρέσκοι, αλλά ίσως μπορεί να έχουμε μια μικρή έλλειψη ρυθμού. Ο Παναθηναϊκός πιστεύω ότι θα εμφανιστεί λίγο κουρασμένος και αυτό θα είναι ένα αβαντάζ για μας. Βέβαια θα έχει την ψυχολογία, γιατί όταν κατακτάς το κύπελλο έχεις μια ανεβασμένη ψυχολογία αλλά υπάρχει κι η κόπωση στην μέση».

Πέρσι χωρίς βαθμό ο Ατρόμητος έφτασε μια ανάσα από το Champions League. Φέτος με δύο βαθμούς σας κάνει να βλέπετε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μίνι πρωτάθλημα;
«Όχι δεν είναι έτσι. Αυτοί οι δύο βαθμοί θεωρώ ότι είναι αμελητέα ποσότητα, είναι απλά οι λεπτομέρειες και θα βοηθήσουν μόνο αν οι ομάδες εμφανιστούν ισοδύναμες. Πιστεύω ότι αν δεν δείξουμε καλό πρόσωπο ούτε οι δύο βαθμοί θα μας βοηθήσουν. Ή το αντίθετο, πέρσι ο Ατρόμητος έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και παρά τους μηδέν βαθμούς έκανε πολύ καλή πορεία».

Πως γίνεται να μπαίνεις σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και να σκέφτεσαι τον εαυτό σου στο Champions League;
«Είναι τεράστιο κίνητρο ασφαλώς. Το Champions League είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μας έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν, σίγουρα και για μας είναι ένα κίνητρο και αν δεν μπορέσουμε να μπούμε στα play off του Champions Laegue είναι ένα κίνητρο να καταφέρουμε να πλασαριστούμε καλά στην βαθμολογία ώστε να μπούμε στα play off του Europa League, ώστε να προσπαθήσουμε να μπούμε στους ομίλους. Αυτό είναι και το καλύτερο σενάριο για την ομάδα, να μπει σε ομίλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: