Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Λύση ο Άγγελος»

xasiotis-0901_
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Διονύσης Χασιώτης. Μίλησε για την απώλεια του κυπέλλου, τα πλέι οφ, τα λάθη της προβληματικής φετινής χρονιάς και το τι μέλλει γενέσθε…
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Διονύσης Χασιώτης:
Για την ήττα του ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου:
“Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν όλοι στον ΠΑΟΚ. Αρκετός κόσμος κατέβηκε στον τελικό, όμως το παιχνίδι τελείωσε χάνοντας το τρόπαιο της χρονιάς. Ένα σημαντικό τρόπαιο, πόνταρε σ’ αυτό και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας και γενικά όσοι βρίσκονται στον ΠΑΟΚ”.
Για το πώς ήρθε η ήττα:
“Αυτό που είδα ήταν πως ο ΠΑΟΚ έχασε από εύκολα γκολ. Αυτό δείχνει το 4-1. Τα γκολ που μπήκαν ήταν πολύ εύκολα, από ατομικά αμυντικά λάθη είτε στα κόρνερ είτε από σε σέντρες από τα πλάγια. Ήταν εύκολα γκολ για τον αντίπαλο χωρίς να πιεστεί να τα βάλει. Αυτά συμβαίνουν, όμως, στο ποδόσφαιρο και σε υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτό εμφανίζονται μη αναμενόμενα και μεγάλα σκορ και σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Αυτό έγινε και με την Μπάγερν χθες που ηττήθηκε εύκολα από την Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει, όμως, να βρεθούν τα αίτια της βαριάς ήττας στον τελικό, ώστε να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο”.
Για τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ:
“Τα γκολμπήκαν από στημένες φάσεις, οφείλονται στα ατομικά μαρκαρίσματα και την μη καλή λειτουργία της ομάδας. Τα αλλά δύο γκολ, μπήκαν εξαιτίας της κακής τοποθέτησης του τερματοφύλακα, αλλά και της αμυντικής λειτουργίας. Αν βάλουμε δεδομένο την τύχη, από το 35΄ μέχρι το 45΄ ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι με το δοκάρι και τα γκολ που οριακά δεν μπήκαν, όλοι πιστέψαμε πως το πρώτο 30λεπτο ήταν μια παρένθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν συνέχισε η καλή απόδοση και ήρθε η κατάρρευση. Μπήκε γρήγορα το δεύτερο γκολ, ανέβηκε η ψυχολογία του Παναθηναϊκού και είδαμε τι συνέβη”.
Για τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη:
“Ο Δημήτρης είναι ένα παιδί που δίνει την ψυχή του στον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να αντιδρά κάποιος αρνητικά στο πρόσωπο του. Δίνει τα πάντα για την ομάδα. Το γεγονός πως δεν μπήκε το δοκάρι στην ευκαιρία που είχε, είναι κάτι που συμβαίνει στα παιχνίδια. Αν έμπαινε το γκολ στο δοκάρι, θα άλλαζε όλο το παιχνίδι. Σε εκείνο το δεκάλεπτο έδειξε πως τον Παναθηναϊκό τον… είχε ο ΠΑΟΚ. Η αντίδραση στον Σαλπιγγίδη και στους άλλους παίκτες δεν βοηθά κανέναν, ούτε την ομάδα ούτε τον ποδοσφαιριστή. Ο κόσμος είναι πικραμένος αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε και να πάμε μπροστά. Πρέπει η ομάδα να φτάσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Όσο πικραμένος και να είναι ο οπαδός του ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάει μπροστά. Αυτό που συνέβη με τους οπαδούς στην προπόνηση πρέπει να μην συμβεί ξανά. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλές ομάδες, αλλά δεν βοηθά”.
Για το πώς αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής όταν δέχεται αποδοκιμασίες:
“Από την στιγμή που είναι επαγγελματίας θα πρέπει και να προετοιμάσει τον εαυτό του μετά από μια αποτυχία. Τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και θα πρέπει τα παιδιά να αποδείξουν πως ήταν μια κακή παρένθεση ο τελικός. Θα πρέπει να μαζέψουν δυνάμεις και να διεκδικήσουν τον καινούριο στόχο, που είναι πολύ σημαντικός και είναι η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ”.
Για τα πλέι οφ:
“Ο ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ και έχει να κάνει με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό. Δεν αντιμετωπίζει τεράστιες ομάδες. Σε δυναμικότητα υπερτερεί των αντιπάλων του. Θα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια του και να κάνει καλά παιχνίδια, κάτι που πέτυχε σε ορισμένα ματς μέσα στην σεζόν. Έχει τις δυνατότητες, απλά πρέπει να το δείξει. Έχει μεγάλους παίκτες και σε ποιότητα και σε ικανότητα. Δεν παίζει ο Σαλπιγγίδης αλλά υπάρχουν άλλοι 25 στην ομάδα. Θα πρέπει να δείξουν πως είναι παρόντες και έχουν προσωπικότητα. Ο Στοχ και όλα τα παιδιά θα πρέπει να αποδείξουν τις ικανότητες τους όχι 10 λεπτά αλλά σε ολόκληρους αγώνες. Σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύεις το ποιος είσαι”.
Για τους λόγους της φετινής προβληματικής χρονιάς:
“Το ότι έγιναν οι αλλαγές, όπως του προπονητή και των πολλών μεταγραφών, από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι δεν έγιναν οι πιο σωστές κινήσεις το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει σταθερότητα, ούτε μια ανοδική πορεία στην ομάδα. Απλά η ομάδα έπαιζε 20-30 λεπτά και αυτό της αρκούσε να γυρίσει παιχνίδια. Ήρθε ένας προπονητής το καλοκαίρι να κάνει μια ανταγωνιστική ομάδα όμως δεν έγινε και γι’ αυτό αποχώρησε. Πάνω σε αυτό το κομμάτι του νέου προπονητή θα πρέπει να γίνει μια σωστή επιλογή και να στηριχτεί για ικανό χρονικό διάστμα. Βέβαια, μέσα στους οκτώ μήνες θα έπρεπε να δείξει κάποια δείγματα που δεν τα είδαμε και για αυτό έφυγε”.
Για τις πολλές αλλαγές παικτών:
“Δεν πρέπει να αλλάζουν τόσο συχνά και τόσο πολλοί παίκτες στο ρόστερ. Πρέπει να βρεθούν οι παίκτες για να γίνει ένας κορμός και στην συνέχεια να γίνονται προσθήκες. Πρέπει να γίνεται πιο προσεκτική επιλογή παικτών και ανθρώπων που καταρτίζουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Πρέπει να αποφασίζει ο προπονητής και ένας τεχνικός διευθυντής, δεν πρέπει να εμπλέκονται πολλοί στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας”.
Για την ψυχολογία που υπάρχει στη παρούσα φάση στον ΠΑΟΚ:
“Ψυχολογικά η ομάδα μετά την αποτυχία είναι χάλια. Αυτό πρέπει να το αλλάξουν τα παιδιά που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ. Μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις του κόσμου όμως είναι θέμα των παιδιών να αλλάξουν το κλίμα. Θα πρέπει να το δουν εγωιστικά και να αλλάξουν το κλίμα. Με μια καλή εμφάνιση και νίκη σήμερα αλλάζει το κλίμα”.
Για την δυσκολία της κατάστασης:
“Είναι δύσκολο με την κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, όμως, το δύσκολο μπορεί να γίνει εύκολο από τους ίδιους τους παίκτες. Θα πρέπει να κυνηγήσουν την νίκη σε κάθε παιχνίδι εντός και εκτός έδρας”.
Για το εάν ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος ανταγωνιστής στα πλέι οφ:
“Όχι, ο Ατρόμητος έχει και αυτός ανταγωνιστική ομάδα, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης που έκανε ειδική προετοιμασία για τα πλέι φο”.
Για το αν μια νίκη επί του Αστέρα αλλάζει την κατάσταση:
“Από ψυχολογικής άποψης ναι. Με μια νίκη θα μπει όλο το σύστημα σε μια σειρά”.
Για το αν είναι αισιόδοξος για την πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ:
“Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω πως από την αποτυχία που βίωσαν τα παιδιά θα βγάλουν στο γήπεδο τον εγωϊσμό τους και θα ανατρέψουν την κατάσταση. Βέβαια, θα πρέπει να το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο”.
Για το τι πρέπει ενόψει της νέας σεζόν:
“Πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές και να στηριχτούν όσοι επιλεγούν να είναι γύρω στην ομάδα. Η σωστή επιλογή προσώπων γύρω από την ομάδα είναι απαραίτητη. Να βρεθούν παίκτες που μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους, εκεί που οραματίζεται ο κόσμος και ο μεγαλομέτοχος. Ο νέος ΠΑΟΚ απαιτεί ένα κράμα νεαρών παιδιών, αλλά και ξένων. Όπως είχε γίνει πριν από 4-5 χρόνια με παίκτες όπως ο Βιερίνια και ο Κοντρέρας. Οι επιλογές θα πρέπει να γίνουν από λίγους ανθρώπους και γνώστες του αντικειμένου. Πρέπει να σχεδιαστεί μια ομάδα που θα μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα επίπεδα. Η αποτελεσματικότητα του αγωνιστικού σχεδιασμού την τελευταία διετία είναι πολύ μικρή με πολλά κενά και πρέπει να υπάρξει βελτίωση. Ο Γεωργιάδης έχει πετύχει πράγματα και ως τεχνικός διευθυντής και ως προπονητής και ως βοηθός. Το σημαντικότερο είναι να υπάρξει στήριξη και εμπιστοσύνη στον νέο προπονητή και στον τεχνικό διευθυντή, που θα τον πλαισιώνει. Θα είναι καλύτερα να υπάρχει ένα άτομο ως τεχνικός διευθυντής δίπλα στον προπονητή, από το να υπάρχουν πέντε – έξι απόψεις διαφορετικών ατόμων για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. Χρειάζεται ο νέος προπονητής να είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Ο Στέφενς δεν ήταν και δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί”.
Για το αν μπορεί να αναλάβει ο Αναστασιάδης τον ΠΑΟΚ:
“Προπονητής με τόσο μεγάλη εμπειρία εννοείται πως μπορεί. Το θέμα είναι να τον επιλέξουν και να γίνει η συνεργασία. Έχει χρόνια εμπειρία και στον ΠΑΟΚ και γενικά στο ποδόσφαιρο. Για εμένα είναι η κατάλληλη λύση γιατί το έχει αποδείξει. Είναι αληθινός, δίκαιος και κοιτάει το καλό της ομάδας. Το έχει αποδείξει τα δύο χρόνια που συνεργαστήκαμε στον ΠΑΟΚ. Τα αποτελέσματα που έχει πάρει με τις ομάδες στις οποίες ήταν προπονητής αποδεικνύουν την ικανότητα του, εκτός των άλλων και στην τακτική”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: