Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μπορμπόκης στο Metropolis: «Οι παίκτες είναι οι τελευταίοι που φταίνε»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Στέφανος Μπορμπόκης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ.

Αρχικά ρωτήθηκε για το αν επηρεαστεί ο ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ από την απώλεια του κυπέλλου:

«Θα τον επηρεάσει στα πλέι-οφ. Και το σκορ ήταν μεγάλο για τελικό κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ανύπαρκτος από το πρώτο λεπτό. Ήταν ένα ματς που δεν το πάλεψε καθόλου. Περιμέναμε να διψάει για το κύπελλο και έδειξε το κακό του πρόσωπο. Πιο πολύ λυπήθηκα τους φιλάθλους μας, διότι είναι δύσκολο να γυρίσεις πίσω με τέσσερα γκολ στην πλάτη. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ότι το ήθελε πολύ το παιχνίδι, από τα πρώτα λεπτά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δείξεις είναι η θέληση. Ο ΠΑΟΚ δεν έβγαλε πάθος, σαν να τελείωσε ο τελικός με τον Ολυμπιακό».

Αν θεωρεί πως ο Γεωργιάδης υποτίμησε το παιχνίδι:

«Δε νομίζω ότι ο Γιώργος έκανε κάτι τέτοιο. Τους είχε πει πολλά πράγματα πριν μπουν στο γήπεδο. Δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες στο Γεωργιάδη. Σε έναν τελικό είναι πρώτα οι παίκτες. Αυτό που έδειξε ο Παναθηναϊκός είναι ότι το ήθελε περισσότερο. Και δεν είναι δικαιολογία ότι έλειπαν οι Κατσουράνης, Νάτχο και Αθανασιάδης. Είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά δεν είναι δικαιολογία».

Για τις ευθύνες που υπάρχουν σε διοικητικό επίπεδο:

«Δε γίνεται καλή δουλειά στις μεταγραφές. Από όσους αποκτήθηκαν το Δεκέμβριο παίζει ο Νάτχο. Ο Μάρτενς είναι τραυματίας, ο Μαντούρο το ίδιο. Παίρνει παίκτες χωρίς να κάνουν τη διαφορά. Αυτό που έκανε φέτος ο Παναθηναϊκός. Όσους παίκτες πήρε, του βγήκαν. Οι επιλογές είναι λάθος και από την αρχή φάνηκε αυτό. Παίρνεις τρία αριστερά μπακ και παίζει ο Τζαβέλλας στόπερ».

Για τη χθεσινή «επίσκεψη» των οπαδών του ΠΑΟΚ στην προπόνηση:

«Δε συμφωνώ σε αυτό. Στο να αφήσεις να μπουν 100 φίλαθλοι και να τα χώσουν στους παίκτες. Εκεί δεν πρέπει να αφήσεις να μπουν μέσα. Δεν είναι λύση αυτό. Κάθεσαι το καλοκαίρι και βλέπεις τι λάθη έχεις κάνει και τα διορθώνεις. Δεν πιστεύω ότι δεν ήξερε η διοίκηση ότι θα πάει ο κόσμος. Αυτά μου θυμίζουν τη δική μου εποχή, που μας περίμενε 5.000 κόσμος και μας έβριζε. Θα δεις τι πρόβλημα θα έχει ο ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ από αυτό και μόνο. Θα κρύβονται και δε θα παίρνουν την μπάλα. Οι πρώτοι που φταίνε είναι η κεφαλή και οι τελευταίοι είναι οι παίκτες. Δηλαδή φταίνε ο Σαλπιγγίδης και ο Κατσουράνης; Πρώτα φταίνε πρώτα όσοι παίρνουν τις αποφάσεις».

Για τις συχνές αλλαγές στον προπονητικό θώκο και την παρουσία Στέφενς, τέλος, είπε:

«Ήρθε το καλοκαίρι ο Στέφενς και δεν έκανε επιλογές δικές του. Τις έκανε μετά, τον Δεκέμβριο. Του έφερναν παίκτες οι άλλοι και έλεγε ναι. Αν είσαι σοβαρός προπονητής όμως πρέπει εσύ να κάνεις τις επιλογές. Δεν το περίμενα αυτό από το Στέφενς». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: