Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τι άλλο να κάνει ο Κριστιάνο;

Επιβεβαιώσεις πως αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη αυτή τη στιγμή στον κόσμο δίνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Διότι δεν είναι μόνο τα ρεκόρ που «σπάει» ή που ετοιμάζεται να «σπάσει», αλλά και οι αριθμοί του.

Τι άλλο να κάνει ο Κριστιάνο;
Έχει πάρει απ’ το χεράκι τη Ρεάλ Μαδρίτης και την οδηγεί στο δέκατο Τσάμπιονς Λιγκ και στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 12 χρόνια. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έβαλε απλά το λιθαράκι του στο «ισοπεδωτικό» 4-0 κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (σκοράροντας δις), αλλά τοποθέτησε φαρδιά πλατιά το όνομά του στην ιστορία του.

Διότι είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει 16 φορές σε μια σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας αφήσει πίσω του με 14 τους Μέσι (2011-12) και Αλταφίνι (1962-63).

Στο πρώτο του γκολ, μάλιστα, πανηγύρισε δείχνοντας τις παλάμες του, σχηματίζοντας ουσιαστικά το νούμερο 15, επίδοση που τον είχε ήδη κάνει τον απόλυτο ρέκορντμαν, προτού πετύχει ακόμα ένα στο τέλος του αγώνα.

inner

Πλέον... στρογγυλοποίησε τα συνολικά του με την φανέλα της «βασίλισσας», έχοντας 250 σε 243 συμμετοχές, ενώ πιο συγκεκριμένα για το Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε τα 51 σε 50 παρουσίες του με τους Μαδριλένους!

Και μάλλον δεν αργεί η ώρα που θα γίνει αρχισκόρερ της διοργάνωσης. Γιατί με τα 66 που έχει πλέον στον προσωπικό του λογαριασμό, έχει τη δυνατότητα είτε να πιάσει, είτε και να ξεπεράσει τον Μέσι –των 67- στον φετινό τελικό, ενώ πλησιάζει όλο και περισσότερο στην κορυφή, η οποία ανήκει στον Ραούλ με 71.

Κι αν κάνουμε μια γενική... σούμα της φετινής σεζόν, ο Κριστιάνο αριθμεί σ' όλες τις διοργανώσεις 49 γκολ σε 44 παιχνίδια με τη Ρεάλ, ενώ αν προσθέσουμε και τα 7 που έχει «κολλήσει» με την εθνική Πορτογαλίας –σε 4 συμμετοχές- τότε το νούμερο φτάνει τα 56 τέρματα! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: