Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οι άσσοι του γηπέδου!! (ΦΩΤΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" με τον σκηνοθέτη μιας ελληνικής ταινίας για το ποδόσφαιρο που στην εποχή της έγραψε ιστορία. Ήταν 30 Απριλίου 2000 όταν έφευγε από τη ζωή ο Βασίλης Γεωργιάδης, ο μεγάλος σκηνοθέτης ταινιών, όπως τα "Κόκκινα Φανάρια", "Κορίτσια στον Ήλιο" κ.λπ. ή σίριαλ όπως το "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται".
Ο Βασίλης Γεωργιάδης, όμως, είχε σκηνοθετήσει και μια ταινία περί ποδοσφαίρου. Σε σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη και με πρωταγωνιστές κορυφαίους παίκτες της εποχής, όπως ο Ανδρέας Μουράτης, ο Κώστας Λινοξυλάκης, ο Λάκης Πετρόπουλος κ.ά.
Πρόκειται για την ταινία "Οι άσσοι του γηπέδου", που προβλήθηκε το 1956, ενώ 40 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε σε επανέκδοση με τον τίτλο "Κυριακάτικοι ήρωες".
Μάλιστα, η υπόθεση της ταινίας αφορούσε πραγματικό περιστατικό, όταν το 1953, έπειτα από αγώνα της Εθνικής, η ομοσπονδία απέβαλλε διεθνή και οι συμπαίκτες του αντέδρασαν.
Το πιο χαρακτηριστικό της ταινίας ήταν ότι τους ρόλους έπαιξαν οι ίδιοι οι διεθνείς κι όχι ηθοποιοί. Οι παίκτες, δηλαδή, υποδύθηκαν τους εαυτούς τους με τα κανονικά τους ονόματα.
Η ταινία όταν βγήκε στους κινηματογράφους στις 13 Μαρτίου 1956 έκοψε 19.276 εισιτήρια.
Μεταξύ των φιλάθλων εμφανίζονται και οι Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Φούντας κ.ά.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: