Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Και πώς να κάνει ομάδα ο ΠΑΟΚ;

"Φορτωμένος" ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου στον sportdog για τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ. Ποιοι φταίνε, γιατί, τι προτείνει - Σχόλιο για Σάλπι, Νάτχο και την ...μπανάνα του Σαλίνο! Ο ΠΑΟΚ έχασε το κύπελλο και όπως συνηθίζει σε τέτοιες καταστάσεις με αυτοκαταστροφικό τρόπο θα χάσει και την ηρεμία του ενόψει πλέι οφ. Στην κατάσταση που είναι ο ΠΑΟΚ παραμονές των πλέι οφ, είναι πρώτο φαβορί για την τέταρτη θέση!

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι τα πλέι οφ δεν έχουν καμία αξία, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Εξάλλου δεν παίζεται μόνο η πρωτιά. Το ενδεχόμενο να βγει ο ΠΑΟΚ τελευταίος και πέρα από τη φετινή του χρονιά να καταστρέψει και την επόμενη ξεκινώντας από τις 15 Ιουνίου, το έχει σκεφτεί κανείς;

Σε κάθε περίπτωση η χρονιά του ΠΑΟΚ είναι αποτυχημένη κι αυτό δεν θα αλλάξει ακόμη κι αν …γίνει η έκπληξη και η ομάδα του Δικεφάλου ξεπεράσει Παναθηναϊκό, Αστέρα και Ατρόμητο.

Βρύζας, Τσιστιακόφ και άλλοι, απέτυχαν δύο συνεχόμενες σεζόν να βρουν τον τρόπο και τα κατάλληλα πρόσωπα για να φτιάξουν μία καλή ομάδα. Κι αυτό είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα.

Αλήθεια είναι ότι πέρυσι με λιγότερα μέσα και μπάτζετ, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο σταθερός, βγήκε πιο εύκολα δεύτερος στο πρωτάθλημα και με την βοήθεια της τύχης και του …Μπαντή βγήκε και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το χειρότερο για τους παράγοντες του ΠΑΟΚ είναι ότι δύο χρονιές δεν κατάφεραν να κάνουν ομάδα. Να βρουν κατάλληλο προπονητή, να φτιάξουν ένα σύνολο που θα παίζει κάτι, θα έχει αρχές, θα εμπνέει σιγουριά, ένα σύνολο που από μόνο του θα βάζει βάσεις για την επόμενη χρονιά.

Δυστυχώς έτσι όπως πάει το πράγμα, κάθε καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θα χρειάζεται να κάνει νέα αρχή! Δεν θα συνεχίζει εκεί που έμεινε τον Μάιο.

Βασικά απέτυχαν (όλοι μαζί όμως) στο να πείσουν τον Ιβάν Σαββίδη:
1) Να τους εμπιστευθεί χωρίς παρεμβάσεις
2) να αποκτήσει ποδοσφαιρική σκέψη
3) να εφαρμόσει πλάνο
4) να αποφύγει τις ακρότητες
5) να αφήσει στην άκρη το συναίσθημα και να σκεφτεί πιο τεχνοκρατικά

Τεράστια αποτυχία των παραγόντων του ΠΑΟΚ αποτελεί το ότι δεν έκαναν κανένα βήμα προς την ενημέρωση και τη συσπείρωση του κοινού. Μόνο τώρα τελευταία έγιναν κάποια καλά βήματα κατά του συστήματος (που έπεισαν και ικανοποίησαν τον κόσμο) από εκεί και πέρα όμως αυτή η διετία αποξένωσε το κοινό από την ομάδα, όσο δεν πάει.

Οι συγκεκριμένοι απέτυχαν στη συνείδηση του κόσμου κι αυτό έχει μεγάλη σημασία. Αυτό, γιατί ενώ σε πολλά από τα παραπάνω τη βασική ευθύνη δυσλειτουργίας την έχει ο μεγαλομέτοχος, το βάρος πέφτει πάντα στους …από κάτω γιατί ο …"μεγάλος" ο πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός, ποτέ δεν "πρέπει" να φταίει.

Εδώ επάνω έχει αξία η επόμενη μέρα. Οι προαναφερόμενοι προφανώς θα φύγουν, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί και να είναι σίγουρος ότι με τις πρακτικές του Σαββίδη, θα προκύψει λύση για τον ΠΑΟΚ; Θα αναλάβει ο ίδιος; Και τι θα κάνει; Ότι στη Ροστόφ; Ότι κάνει και εδώ μια-δυο φορές τον χρόνο; Θα μπαίνει πιο συχνά στα αποδυτήρια;

Θα φέρει άλλους ειδικούς; Όπως τον Τσιστιακόφ; Και τι έγινε; Θα τους εμπιστευθεί; Θα ακολουθεί το πλάνο τους;

Ποιον προπονητή θα φέρει; Τον Σάντος; Και είναι …τρελός ο Πορτογάλος να έρθει σε αυτό το μπάχαλο; Ή μήπως βρίσκεις εύκολα, άλλους σοβαρούς, μεθοδικούς, άξιους για να αποδεχθούν όλα όσα εδώ γίνονται;

Για όσους λοιπόν τα βλέπουν όλα εύκολα… (θα φύγουν αυτοί οι παράγοντες και όλα θα στρώσουν) καλό θα είναι να σκεφτούν και να αντιληφθούν ότι όσο δεν αλλάζει πολιτική και φιλοσοφία επάνω στο ποδόσφαιρο ο Σαββίδης, όσο δεν έχει υπομονή να στηρίξει ένα πλάνο, είναι σχεδόν απίθανο να κάνει ομάδα ο ΠΑΟΚ.

* Γι άλλη μία φορά η κριτική στον ΠΑΟΚ γίνεται ανάλογα με το ποιος μιλάει που… Ο Βρύζας για παράδειγμα μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν γι΄ αρκετούς στην πόλη, ο χειρότερος παράγοντας που πέρασε από την ΠΑΕ, αφού έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Τώρα (και χωρίς στην ομάδα να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο) για …"όλα φταίει ο Τσιστιακόφ κι αυτός πρέπει να φύγει, αλλά όχι ο Βρύζας που δεν ήξερε, δεν έχει ευθύνη, δεν έκανε σημαντικά λάθη". Φοβερά πράγματα και τεράστιες κωλοτούμπες…

* Εκτίμηση κάνουμε: Μετά από όλα όσα γίνονται στον ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα, ο Μπίμπρας Νάτχο θα παρακαλάει για να μείνει στην ομάδα…

* Ο Σαλπιγγίδης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και το θέμα του πρέπει να απασχολήσει σοβαρά όταν θα τελειώσει η σεζόν. Δεν του αξίζει τέτοια αντιμετώπιση όπως χθες στην προπόνηση, από την άλλη πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους, τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει.

* Στην Ισπανία όλοι ασχολούνται με τον Ντάνι Άλβεζ που έφαγε την μπανάνα και κανείς με τους φίλους της Βιγιαρεάλ που την πέταξαν.
Στην Ελλάδα "πρέπει" να ασχολούμαστε μόνο με όσους πέταξαν την μπανάνα στην Τούμπα, αλλά όχι με τον Σαλίνο, που την έστειλε πίσω στην κερκίδα με μίσος και ο διαιτητής που το είδε, δεν τον απέβαλε.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: