Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Είναι πολλά τα γκολ…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει στο blog του στο gazzetta μία πρώτη εικόνα για τον Μεξικάνο Πουλίδο που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. 
Επιβεβαιώθηκε κι από στόματος Μίτσελ λοιπόν το σοβαρό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Πουλίδο.
Κι αν θελήσει κάποιος να κάνει μία πρώτη προσέγγιση για το ποιος είναι ο Μεξικάνος επιθετικός, σίγουρα θα σταθεί στον αριθμό των γκολ που έχει  σημειώσει κατά τη φετινή σεζόν, δηλαδή από τον περασμένο Ιούλιο έως και τώρα. Μιλάμε για 29 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, πρωτάθλημα και κύπελλο στο Μεξικό-συν τα φιλικά που έπαιξε με την εθνική ομάδα. Όπου πρέπει να ξέρουμε ότι στο Μεξικό, όπως και στην Αργεντινή, γίνονται δύο πρωταθλήματα (και δύο κύπελλα), ένα από Ιούλιο έως Νοέμβριο-Δεκέμβριο κι ένα από Ιανουάριο έως Απρίλιο-Μάϊο.
Ο Πουλίδο μέσα σε αυτή τη σεζόν, έβαλε 25 γκολ με την Τίγκρες (που μάλιστα δεν τον "βοήθησε", αφού τερμάτισε χαμηλά στη βαθμολογία: 8η στο πρώτο πρωτάθλημα και 14η στο δεύτερο πρωτάθλημα) σε ένα σύνολο 46 αγώνων, εκ των οποίων βασικός ήταν στους 40. Για την ακρίβεια σκόραρε 14 γκολ σε 36 παιχνίδια πρωταθλήματος (32 βασικός) και 11 γκολ σε 10 παιχνίδια  κυπέλλου, εκ των οποίων τους 8 βασικός (η Τίγκρες πήρε το κύπελλο πριν λίγες ημέρες).
Στην δε εθνική Μεξικού έπαιξε σε τρία φιλικά, βάζοντας τέσσερα γκολ, ένα στις ΗΠΑ και τρία στη Νότιο Κορέα (από την οποία πριν λίγο καιρό έχασε η εθνική μας 0-2 στο Καραϊσκάκη).
Ο μεγάλος θρίαμβος, όμως, του Πουλίδο έχει έρθει τους τελευταίους μήνες, αφού μέσα στο 2014 έχει σημειώσει 18 γκολ! Τα 4 με την εθνική ομάδα του Μεξικού και τα 14 με την Τίγκρες. Για την ακρίβεια τα 18 γκολ τα έβαλε μέσα σε τρεις μόλις μήνες και σε 23 αγώνες! Από τις 22 Γενάρη έως τις 26 Απρίλη. Κι από τα 18, με πέναλτι ήταν τα δύο.
Στα 23 χρόνια του έγινε αυτή τη σεζόν για πρώτη φορά αναντικατάστατος. Την προηγούμενη διετία είχε πάλι πολλές συμμετοχές, αλλά κύρια ως αλλαγή, καθώς ο «μόνιμος» προπονητής της Τίγκρες, ο Βραζιλιάνος Φερέτι, προτιμάει εδώ και χρόνια να στηρίζεται στους πιο έμπειρους παίκτες. Αλλά λόγω τραυματισμών έδωσε την ευκαιρία στον Πουλίδο και…η συνέχεια είναι γνωστή.
Θα ήθελα να δώσω και μία προσωπική άποψη για τον παίκτη, ωστόσο πάντοτε το αποφεύγω όταν δεν έχω δει κάποιον σε ένα-δύο ολόκληρα 90λεπτα. Από τα βιντεάκια που είδα στο διαδίκτυο αυτό που μπόρεσα να καταλάβω είναι ότι ψάχνει, κυνηγάει πολύ το γκολ και μπαίνει στις φάσεις είτε σε σέντρες από τα πλάγια, παρότι δεν είναι ψηλός, είτε σε κάθετες πάσες. Φαίνεται να έχει αυτό που λέμε «το εύκολο γκολ». Δεν δείχνει να  είναι για πολλές πολλές «γαρνιτούρες», δηλαδή ντρίμπλες κλπ, κλπ. Έχει το μυαλό του στο πως θα βάλει την μπάλα στα δίκτυα.
Κι ο Μίτσελ μάλλον ένα τέτοιο κυνηγό θέλει, απ΄όσα καταλάβαμε από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: