Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

«Είμαστε κοντά»!

Πολύ κοντά στο να βρεθούν όλα τα κεφάλαια που απαιτούνται για την ανακατασκευή της Λεωφόρου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Γιάννη Παναγιωτίδη που είναι υπεύθυνος για τα έργα.

«Είμαστε κοντά»!
Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση από τον Γιάννη Αλαφούζο των σχεδίων και του χρονοδιαγράμματος της ανακατασκευής της Λεωφόρου, ο υπεύθυνος για την πορεία των έργων, Γιάννης Παναγιωτίδης, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Όπως τόνισε, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πολύ κοντά στο να βρει όλα τα απαιτούμενα κεφάλαια και εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για θετική έκβαση του όλου εγχειρήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Παναγιωτίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Πριν από 1,5 χρόνο η περιοχή είχε χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου και δεν μπορούσε να εκδοθεί καμία άδεια. Αυτό άλλαξε τον Φεβρουάριο του ‘13 κι έτσι κατάφερε ο Παναθηναϊκός να παίξει φέτος εκεί. Τώρα πάμε με άλλο μπάτζετ και χρονοδιάγραμμα για μια άλλη διαδικασία».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει βρει τους πόρους για την ανακατασκευή του γηπέδου:

«Είμαστε κοντά. Το κόστος δεν έχει χρηματοδοτηθεί στο 100%. Θεωρούμε όμως πως μέχρι το τέλος της επόμενης περιόδου θα τα έχουμε καταφέρει. Χρειάζεται μια επιπλέον χρηματοδότηση αλλά μπορούμε νε ξεκινήσουμε με τα βασικά με τις κερκίδες τις σουίτες και τον καλλωπισμό των χώρων».

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα νέας, ακόμη μεγαλύτερης επέκτασης της χωρητικότητας της Λεωφόρου:

«Κανείς δεν θέλει να φύγει η ομάδα από τη Λεωφόρο, αφού το εγχείρημα την τρέχουσα σεζόν πέτυχε. Χάσαμε κάποιους βαθμούς εντός έδρας φέτος, αλλά αυτό έγινε στην αρχή της χρονιάς όταν η ομάδα έψαχνε τα πατήματα της. Η μειωμένη χωρητικότητα είναι πρόβλημα. Αυτό είναι ένα δεύτερο ή τρίτο βήμα. Θα δούμε αργότερα πώς από τις 21.000 θέσεις θα φτάσουμε στις 30.000-35.000. Αυτά θα τα δούμε στην πορεία και μετά το καλοκαίρι. Με βάση τη διάταξη του γηπέδου εξαντλούνται οι δυνατές παρεμβάσεις στην παρούσα φάση. Έτσι όπως είναι το γήπεδο και το περίγραμμά του, δεν είναι δυνατή. Προϋποθέτει άλλες λύσεις που ξεφεύγουν από το μπάτζετ το οποίο συζητάμε».

Για το αν ο Παναθηναϊκός προτίθεται να αντλήσει κεφάλαια από ιδιώτες ή τους οπαδούς:

«Η χρηματοδότηση προϋποθέτει ανταλλάγματα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει λύσει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Έχει βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά δεν έχει λυθεί. Άρα να κάποιος μας δώσει 10 εκατ. ευρώ, αλλά ζητεί 1,5 το χρόνο θα είχαμε πρόβλημα . Έχουμε τα χρήματα της Περιφέρειας και πρέπει να βρούμε τα υπόλοιπα, αλλά χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα. Υπάρχει και η λύση του να στραφούμε και προς τον κόσμο της ομάδας, αλλά θα θέλαμε αυτό να γίνει –αν γίνει- όταν θα έχουν ξεκινήσει τα έργα και θα έχουμε κάτι να του δείξουμε. Ο κόσμος έχει χορτάσει από θα και υποσχέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: