Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Γεωργιάδης: "Να είμαστε αυτοί που πρέπει αύριο"

Tο «novasports.gr» βρέθηκε στη σημερινή προπόνηση που έγινε στην Τούμπα και συνομίλησε με τον τεχνικό του «Δικεφάλου», Γιώργο Γεωργιάδη. Αναλυτικά όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας ξεκινώντας από την εικόνα της ομάδας και το αποτέλεσμα που είχε το βράδυ του Σαββάτου:

«Ηταν μια μεγάλη απογοήτευση για εμάς. Σίγουρα δεν είναι όμορφο το να χάνεις τελικούς. Πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά, στα οποία στα προηγούμενα παιχνίδια ήμασταν πολύ καλοί και πολύ δυνατοί. Γενικά ήταν μια δίκαιη νίκη του Παναθηναϊκού. Εμείς τώρα έχουμε να διαχειριστούμε μια δύσκολη κατάσταση αλλά έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες. Αύριο ξεκινάει ένα νέο, μίνι πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι».

- Τελικά τ' ότι μεσολαβεί λίγο χρονικό διάστημα ανάμεσα στον τελικό του Κυπέλλου και την έναρξη των πλέι οφ είναι για εσάς θετικό ή αρνητικό;

«Εγώ το βλέπω ως θετικό. Οι παίκτες κι όλοι η ομάδα πρέπει να δώσουν απαντήσεις αύριο στο γήπεδο κι είναι ευκαιρία, μια κι οι ημέρες είναι πολύ λίγες να είμαστε αυτοί που πρέπει αύριο».

- Πως διαχειρίζεται ένας προπονητής μια τόσο έντονη κατάσταση αφήνοντας στην άκρη μια σημαντική αποτυχία για να εκκινήσει μια προσπάθεια όπου και πάλι ο στόχος είναι υψηλός;

«Δεν είναι και το πιο εύκολο . Οι παίκτες είναι πολύ απογοητευμένοι αλλά εμείς πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, εγώ πρώτος και να τους περάσουμε τα μηνύματα ότι εμείς τώρα έχουμε ένα πολύ σημαντικό στόχο, ότι έγινε είναι παρελθόν και πρέπει να επικεντρωθούμε στο μέλλον και στο αυριανό παιχνίδι».

- Ετσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, αποτελεί σημαντική έγνοια ο αντίπαλος, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Αστέρας Τρίπολης ή το βάρος της προετοιμασίας πέφτει 100% στον ΠΑΟΚ;

«Ολοι οι αντίπαλοι που θα βρούμε μπροστά μας στα πλέι οφ είναι δυνατοί κι αξιόλογοι. Γι' αυτό άλλωστε κι έφτασαν ως εδώ. Σίγουρα γνωριζόμαστε - πλέον - όλοι, θα κοιτάξουμε τα δυνατά τους σημεία αλλά κι εμείς θα επικεντρωθούμε στην ομάδα μας κυρίως».

- Πως αφουγκραστήκατε εσείς κι η ομάδα τη χτεσινή παρουσία των οπαδών στην προπόνηση;

«Γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε, στην Ελλάδα, στον ΠΑΟΚ . Αυτά τα φαινόμενα τα ξέρουμε, γίνονται, έχει ο κόσμος τα δίκια του, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Δε θα πρέπει να επηρεαστούν οι παίκτες και να συνεχίσουν».

- Και κάτι τελευταίο. Την επομένη του τελικού συμμετείχατε σε συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο και τον πρόεδρο της ομάδας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που να μπορεί να δημοσιοποιηθεί ως μήνυμα για τη συνέχεια;

«Οχι, δεν υπάρχει, είναι συνήθεις οι συναντήσεις που γίνονται μετά από παιχνίδια», κατέληξε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: