Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Εργοτέλης Παναθηναϊκός 1-4

Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός εμφανίστηκε... οργισμένος από τις ευρωπαϊκές αποτυχίες και ξέσπασε πάνω στον άτυχο Εργοτέλη (1-4). Μαγική εμφάνιση του Κατσουράνη που είχε 3 ασίστ και 1 γκολ!!!Στήριξη σε Τζόρβα

Ο Αλέξης Τζόρβας μπορεί να... κρέμασε τον Παναθηαναϊκό μεσοβδόμαδα κόντρα στην Κοπεγχάγη, ωστόσο, ο Νίκος Νιόπλιας έδωσε... ψήφο εμπιστοσύνης στον διεθνή πορτιέρο και τον ξεκίνησε και στο Παγκρήτιο. Παράλληλα στην ενδεκάδα επέστρεψε τόσο ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ όσο και οι Γιώργος Καραγκούνης και Νίκος Σπυρόπουλος.

Κάτω από τα δοκάρια, λοιπόν, ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και στο κέντρο της άμυνας ο Μπουμσόγνκ με τον Σαριέγκι. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης και Καραγκούνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Γκαρσία και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σισέ.

Αυτός είναι Παναθηναϊκός!

Το Ηράκλειο αποτέλεσε για τον Παναθηναϊκό την εκκίνηση στον περυσινό μαραθώνιο, όπου στο τέλος της χρονιάς η κούπα βάφτηκε πράσινη μετά το 2004. Σήμερα, οι «πράσινοι» έψαχναν στο Παγκρήτιο μια καινούρια αρχή, μια πειστική εμφάνιση για να γιατρέψουν τις «πληγές» από το κακό ξεκίνημα.

Στο πρώτο μέρος το «τριφύλλι» θύμισε την περυσινή ομάδα. Μάτι που γυάλιζε, καλή κυκλοφορία της μπάλας και ένας Κατσουράνης... όλα τα λεφτά. Οι παίκτες του Νιόπλια με το... καλημέρα έπιασαν από τον... λαιμό τους Κρητικούς. Η μπάλα δεν τους έκανε αρχικά το χατίρι(ευκαιρίες Σισέ, Γκαρσία, δοκάρι Ζιλμπέρτο) αλλά από το 34' και μετά η μπάλα χάθηκε και απλά εμφανιζόταν στο βάθος της εστίας του Δασκαλάκη.

Ο Σπυρόπουλος σε ρόλο... Σισέ, έκοψε στο ύψος της μικρής περιοχής και εκμεταλλεύθηκε το εξαιρετικό γύρισμα του Κατσουράνη, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό. Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Πέντε λεπτά αργότερο και πάλι ο «Κάτσο»... κέρασε. Σούπερ μπαλιά στον Σισέ, ο Γάλλος «όπλισε» και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Στο 44' Γκαρσία και Κατσουράνης συνδυάστηκαν υπέροχα από δεξιά, ο Έλληνας μέσος σέρβιρε στον Σισέ και το... πυρηνικό όπλο των νταμπλούχων με διπλή προσπάθεια... καθάρισε το ματς(3-0), πετυχαίνοντας το πέμπτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ένα σαρανταπεντάλεπτο... φωτιά για τον Παναθηναϊκό. Κυριάρχησε στο γήπεδο, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και θύμισε σε όλους-και πολύ περισσότερο στον ίδιο του τον εαυτό- τι μπορεί να κάνει.

Με σβηστές μηχανές... 4-1!

Κάτι η... καβάτζα του 3-0, κάτι τα τρεξίματα που σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει ο Παναθηναϊκός, ώστε να συνεχίσει σε φουλ ρυθμούς και να ψάξει περισσότερα γκολ, έδωσαν την ευκαιρία στον Εργοτέλη να κυκλοφορήσει την μπάλα και μάλιστα να μειώσει το σκορ με τον Μπούντιμιρ.

«Χορηγός» του γκολ η άμυνα των «πρασίνων» και ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Γκάφα Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ, ακόμη μεγαλύτερη γκάφα του Έλληνα πορτιέρο που και έχασε την μπάλα από τα χέρια του και άργησε να την... κυνηγήσει.

Ο Παναθηναϊκός ήταν περισσότερο χαλαρός από όσο θα έπρεπε. Μαρίνος και Δημούτσος ήταν οι επιλογές του Νιόπλια αλλά την διαφορά και πάλι την έκανε ο Κατσουράνης. Ο... εκστασιασμένος διεθνής μέσος από κοντά ολοκλήρωσε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

MAN OF THE MATCH:  Ολοκληρωτική εμφάνιση. Την χρειάζοταν ο Παναθηναϊκός, την χρειαζόταν και ο ίδιος για να πάρει... μπροστά. Τρεις ασίστ... πάρε-βάλε, ένα γκολ, πρωταγωνιστής στην πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχε κυρίως στο πρώτο μέρος το «τριφύλλι». Ένας Κώστας Κατσουράνης για... φίλημα. Τι άλλο να έκανε; Έδειξε πως όταν σε καλή μέρα κάνει την διαφορά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ:
Πέρυσι ήταν εκείνος που είχε ανοίξει τον δρόμο για μια εύκολη επικράτηση στην πρεμιέρα. Φέτος, σκόραρε δις και... καθάρισε το παιχνίδι. Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ασταμάτητος και αυτή την αγωνιστική περίοδο. Ο προσωπικός του λογαριασμός έφτασε τα πέντε γκολ και ακόμη βρισκόμαστε στην πέμπτη αγωνιστική.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Η άμυνα του Εργοτέλη και πολύ περισσότερο η αριστερή της πλευρά που... έμπαζε. Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε πολλά ρήγματα από εκεί ενώ και οι κεντρικοί αμυντικοί του Εργότελη εκτέθηκαν σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.

Η ΓΚΑΦΑ:
Μπορεί να μην έκρινε τίποτα στο σημερινό παιχνίδι αλλά για ακόμη μια φορά  το γκολ που πέτυχε ο Εργοτέλης επιβεβαίωσε το πρόβλημα που υπάρχει στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ κάνουν κάτι που ούτε και οι ίδιοι κατάλαβαν. Με μηδαμινή πίεση την έστρωσαν στον Μπουντιμίρ. Ο Κροάτης δεν έπιασε καλά το σουτ αλλά ο Τζόρβας έκανε νέο λάθος.. Χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του, σαστίζει και εν τέλει δεν την προλαβαίνει. Ντεφορμέ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα ο Καλόπουλος σε ένα ματς που δεν είχε την δύσκολη φάση. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Εργοτέλη στο 8' από τον επόπτη Γκάγκα. Από την άλλη, ο Καρσιώτης δεν σταμάτησε το παιχνίδι ενώ ήταν μπροστά ο αιμόφυρτος Καραγκούνης στο δεύτερο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: