Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Σάντος: «Θα είμαστε καλύτεροι»

Αισιόδοξος για τα ματς της Εθνικής με Ισραήλ και Λετονία δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος.«Εχουμε και ποιότητα ατομική που μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη και πιστεύω μπορούμε να πάρουμε αυτά τα ματς», τόνισε σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ, ενώ μίλησε και για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, τον Νίκο Νιόπλια, την επιστροφή Λυμπερόπουλου και τις αποχωρήσεις των παικτών.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα:

Για το πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα του προπονητή, είπε: «Είναι δύσκολο, γιατί μπορεί απλά με μία ήττα να φύγεις, αλλά αυτό καθαυτό δεν είναι δύσκολο. Χρειάζεται εμπειρία, μια καλή γνωριμία, άλλωστε ο προπονητής είναι αυτός που βγαίνει μπροστά, ιδίως στις ήττες».

Για το αν θέλει σαν δώρο για τα γενέθλια του (σ.σ. 19/10), νίκη με Ισραήλ και Λετονία, τόνισε: «Ναι το θέλω, γιατί δεν έχω μόνο εγω γενέθλια αλλά και η γυναίκα μου! Σε κάθε περίπτωση είναι δύο δύσκολα ματς, άλλωστε δεν υπάρχουν εύκολα ματς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Από κει και πέρα, είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε καλύτεροι στα βασικά, την οργάνωση, το πάθος. Εχουμε και ποιότητα ατομική που μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη και πιστεύω μπορούμε να πάρουμε αυτά τα ματς».

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, σχολίασε: «Η αλήθεια είναι πως είδα μόνο το πρώτο μέρος. Από κει και πέρα το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο, ίσως ο ΠΑΟΚ να ήταν ελαφρά καλύτερος. Κι οι δυο ομάδες είχαν σημάδια κόπωσης, λόγω των ματς που έπαιξαν στην Ευρώπη. Συνήθως, τα ματς αυτά κρίνονται από ένα γκολ, δεν ξέρω βέβαια πως μπήκε, αλλά αυτά είναι παιχνίδια της μιας φάσης. Ξέρω ότι τα ντέρμπι αυτά έχουν μεγάλη ένταση, αφόρητη πίεση και όποια ομάδα αποφορτίζει την πίεση αυτή έχει πλεονέκτημα».

Για τα όσα έγιναν με τον Νίκο Νιόπλια, τόνισε: «Τώρα το είδα και νιώθω έκπληξη. Βέβαια, οι παίκτες μετά τη νίκη επί της Κοπεγχάγης έδωσαν την απάντηση τους με μεγάλη νίκη, οπότε όλα αυτά είναι λίγο περίεργα. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Πάντως μερικές φορές η πίεση στους προπονητές είναι αφόρητη και ίσως σε κάποιες στιγμές να «σπάνε» και να λένε κάποια πράγματα και μετά να το μετανιώνουν. Ο προπονητής είναι αυτός που βγαίνει μπροστά, αυτός που φαίνεται και πρέπει να δείχνει ψυχραιμία σε κάποια πράγματα»

Για τον Νίκο Λυμπερόπουλο και την επιστροφή του, είπε: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα, δήλωσα πως κάθε παίκτης που θα μου δείξει διάθεση να αφοσιωθεί μπορεί να γίνει μέρος αυτής. Οσον αφορά λοιπόν στον Λυμπερόπουλο, ο ίδιος αποφάσισε και πάλι να είναι στη διάθεση μας και βάσει απόδοσης και χαρακτηριστικών αποφάσισα να τον καλέσω».

Για τις φήμες περί Κατσουράνη και ότι τον επηρεάζει, είπε: (χαμόγελο) Δεν αξίζει να δώσω σοβαρή απάντηση σε τέτοια ερώτηση. Ο κόσμος με ξέρει 25 χρόνια στους πάγκους. Είναι γελοία η ερώτηση, μόνο και μόνο να σκεφτεί κανείς κάτι τέτοιο. Όταν θα καταλάβω ότι κάποιος παίκτης ή παράγοντας θα με επηρεάσει, θα σηκωθώ να φύγω».

Για τους παίκτες που αποχώρησαν: «Για μένα ήταν μεγάλη έκπληξη το ότι έφυγαν, ιδίως όταν οι δύο από αυτούς (σ.σ. Κυργιάκος και Γκέκας) είχαν την ευκαιρία να μου το πούν. Ισως λίγο παραπάνω με τον Κυργιάκο, γιατί με ήξερε και από την κοινή μας θητεία στον Παναθηναϊκό, αφού ο Γκέκας δεν με ξέρει τόσο καλά. Αν ήθελαν να μιλήσουν μπορούσαν να το κάνουν. Είμαστε άνθρωποι, σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, με πείραξε που δεν μου μίλησαν. Όμως έχω μάθει να σέβομαι τις αποφάσεις που παίρνουν οι άλλοι, άλλωστε η απόφαση βαραίνει τους ίδιους.Τη σέβομαι και συνεχίζω, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Όπως όμως τους σέβομαι, θέλω και οι άλλοι να σέβονται τις αποφάσεις μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: