Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Η άλωση της Τούμπας

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΡΗΣ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ 1-Ο ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΝ ΧΑΒΙΤΟ.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Σναόυτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζά και Σακελλαρίου να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά.
Γκαρσία και Βιτόλο ήταν τα αμυντικά χαφ, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης κάλυψαν τις πτέρυγες, με τον Ίβιτς σε οργανωτικό ρόλο και τον Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.
Από την πλευρά του, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε τον Σηφάκη στο τέρμα και πλάγια μπακ τους Νέτο και Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρονάλντο Γκιάρο και Λαζαρίδης, ενώ τις θέσεις τους στον άξονα πήραν οι Ναφτί, Πρίττας. Μενδρινός στα αριστερά και Χαβίτο στα δεξιά ήταν τα στηρίγματα των Ρουίς και Τσέζαρεκ, που αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.
Προσοχή στην άμυνα, απουσία ρυθμού, πολλά φάουλ
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με φανερή διάθεση να προσέξουν την άμυνά τους, με τον συνωστισμό στη μεσαία γραμμή να είναι από την αρχή έντονος.
Ναι μεν ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπόρεσε να… στριμώξει τον αντίπαλό του. Την ίδια στιγμή, τα φάουλ διαδέχονταν το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός στο παιχνίδι και να μη δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Το πρώτο καλό σουτ στο 28’, δραστήριος ο Σακελλαρίου
Η μοναδική, πραγματική όμως, ευκαιρία προήλθε από πλευράς ΠΑΟΚ, με τον Βλάνταν Ίβιτς να πιάνει το δυνατό σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής στο 28’ και τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σηφάκη.
Στο 43’ ο Βιεϊρίνια βρέθηκε στο έδαφος μετά από επαφή του με τον Νέτο, ο διαιτητής Τσινιάρης πάντως έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, ενώ στο 44' ένα μακρινό σουτ επιχείρησε και ο Βιτόλο, χωρίς τύχη.
Στο μεταξύ, ο Σακελλαρίου έδειχνε αποφασισμένος να αντικαταστήσει επάξια τον Λίνο, κάνοντας αρκετές κούρσες από τα αριστερά και βγάζοντας ορισμένες καλές σέντρες, που δεν αξιοποιήθηκαν ωστόσο από τους συμπαίκτες του.
Από τη στιγμή που και ο Άρης δεν απείλησε ποτέ, φυσικό και επόμενο ήταν οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια «άσφαιρες».
Μεγάλη η κούραση, μεγάλη η ευκαιρία του Χαβίτο

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν φαινόταν να αλλάζει, καθώς η κούραση από τις μεσοβδόμαδες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις γινόταν αισθητή όσο περνούσε η ώρα σε ΠΑΟΚ και Άρη.
Ωστόσο, ο Κούπερ αποφάσισε να «φρεσκάρει» την ενδεκάδα με Κόκε και Κάλβο αντί των Ρουίς και Μενδρινού και ο Άρης σταδιακά πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Μάλιστα, στο 67’ ο Χαβίτο έχασε την ευκαιρία του αγώνα, καθώς νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κρέσιτς. Καλή στιγμή και για τον Κάλβο στο 71’, ήταν όμως χλιαρό το πλασέ του και ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε εύκολα.

Γκολ ο Χαβίτο!

Ο ΠΑΟΚ είχε την δική του καλή ευκαιρία, την οποία απώλεσε ο Μουσλίμοβιτς στο 73’, για να αντικατασταθεί ο Βόσνιος φορ στο 75’ από τον Παπάζογλου.
Στο 76’, ωστόσο, η Τούμπα «πάγωσε», καθώς ο Κόκε εκτέλεσε φάουλ το οποίο δεν απέκρουσε σωστά ο Κρέσιτς, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Χαβίτο, που ακολούθησε τη φάση.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ, ο Παπάζογλου είχε δύο καλές κεφαλιές, δεν κατάφερε όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Με την σειρά του, ο Ελ Ζαρ, που είχε αντικαταστήσει τον Βιτόλο, στο 88’ έπιασε ένα θαυμάσιο σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ απείλησε και στο 90+1’.
Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Τσιρίλο στις καθυστερήσεις και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν διπλό στην Τούμπα μετά από 12 χρόνια, ανεβαίνοντας παράλληλα στην τρίτη θέση με 9 βαθμούς.
Χαμηλά βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ισοβαθμεί με Ξάνθη, Λάρισα και Ατρόμητο.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο (69' Ελ Ζαρ), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (75' Παπάζογλου)
Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Ναφτί, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός (65' Κάλβο), Ρουίς (55' Κόκε), Τσέζαρεκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: