Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Πάντα στο «ρετιρέ» η Βαλένθια

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχουν την Κυριακή υποχρεώσεις για την «Πριμέρα», ότι και να κάνουν όμως η κορυφή θα είναι υπόθεση της Βαλένθια.Η ομάδα του Ουνάι Έμερι τα κατάφερε και εναντίον της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο σπουδαίο σαββατιάτικο παιχνίδι του «Μεστάγια» επικρατώντας με 2-1 και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα με 16 βαθμούς, που μεταφράζεται σε πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα πρώτα έξι παιχνίδια.

Οι «νυχτερίδες» ήταν καταιγιστικές στο πρώτο μέρος, πέτυχαν ένα γκολ σε μια ωραία συνεργασία του Σολδάδο με τον Αντουρίθ, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε περισσότερα τέρματα την υπεροχή τους. Οι αλλαγές του Χοακίν Καπαρός βοήθησαν τους Βάσκους να συνέλθουν στο δεύτερο ημίχρονο και να βάλουν πίεση στους γηπεδούχους, όμως το γκολ ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ξανά για την Βαλένθια, όταν σε μια αντεπίθεση ο Ντομίνγκεζ βρήκε τον Βιθέντε και αυτός νίκησε τον Ιραϊθόθ.

Η Μπιλμπάο κατάφερε να μειώσει στο 93’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκαμπιλόντο όμως η Βαλένθια κράτησε στα χέρια της τους τρεις βαθμούς, έστω και με λίγο άγχος στο τέλος. Την επόμενη αγωνιστική, μετά την διακοπή για τα ματς των εθνικών ομάδων, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τις «νυχτερίδες» στην Βαρκελώνη σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της «Πριμέρα Ντιβιζιόν»:
Σάββατο 02/10

Σαραγόσα-Σπόρτινγκ Χιχόν 2-2
57’, 61’ Σιναμά Πονγκόλ/ 33’ αυτ. Ομπράντοβιτς, 49’ πεν. Ντιέγκο Κάστρο

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ 1-0 85’ αυτ. Φορλίν

Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
11’ Αντουρίθ, 91’ Βιθέντε/ 93’ Γκαμπιλόντο

Κυριακή 03/10

18:00 Αλμερία-Μάλαγα
18:00 Βιγιαρεάλ-Ράσινγκ Σανταντέρ
18:00 Οσασούνα-Λεβάντε
18:00 Σεβίλλη-Ατλέτικο Μαδρίτης
18:00 Χετάφε-Χέρκουλες
20:00 Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα
22:00 Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: