Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Τα 5 συμπεράσματα του σώου Νιόπλια

Όσοι έχουν γράψει ότι η καρέκλα του προπονητή μοιάζει με ηλεκτρική δεν έχουν άδικο. Όσοι κάθονται μάλιστα, στον πάγκο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να προσθέσουν ότι όχι μόνο τους δένουν στην καρέκλα αλλά τους… ποτίζουν και με κώνειο. Είναι σπάνιο ως απίθανο να επιβιώσουν και για να συμβεί αυτό συνήθως θα πρέπει να πάρουν πρωτάθλημα.

Για να αντέξει λοιπόν κάποιος αυτή την πίεση θα πρέπει να έχει στομάχι που δεν τρυπάει. Ο Νιόπλιας όπως αποδείχθηκε δεν έχει. Φάνηκε ευάλωτος και ανήμπορος να αντέξει το ανυπόφορο στρες της συγκεκριμένης θέσης. Στην ΠΡΩΤΗ κρίση που διήνυσε ως προπονητής του Παναθηναϊκού παραιτήθηκε μάλλον ελαφρά τη καρδία ή στη χειρότερη επιδίωξε να δεχθεί τη στήριξη του Πατέρα.

Το να ανακαλείς μισή ώρα αργότερα την παραίτηση που δημόσια έχεις ανακοινώσει κάνει φανερό πέντε πράγματα:
1) Ότι δεν το είχε σκεφτεί σοβαρά, 2) Ότι επρόκειτο για παραίτηση-πυροτέχνημα, 3) Ότι δεν αντέχει την πίεση 4) Ότι βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. 5) Ότι είναι θέμα χρόνου να φύγει.

Ο Νιόπλιας έχει απολαύσει μια πρωτοφανή στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Εντός της ομάδας από τους παίκτες και τη διοίκηση που ποτέ δεν έχει αρχίσει να… μοιράζει στα ΜΜΕ δυσαρέσκεια ή δυσφορία παρ’ ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού στα πρώτα επίσημα παιχνίδια ήταν μιας παρατημένης αγωνιστικά ομάδας σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και τακτικής.

Ακόμα και μετά τα πέντε γκολ από τη Μπαρτσελόνα, το διπλό από την Κοπεγχάγη και τις εμφανίσεις με Καβάλα και Ξάνθη, πέρασε σχεδόν… άβρεχτος από τον Τύπο που συνήθως βάλλει κατά δικαίων και αδίκων και ζητά… αίμα. Ποιος ενόχλησε τον Νιόπλια; Σχεδόν όλοι πρώτα χρέωναν τους παίκτες, τον γυμναστή, την προηγούμενη διοίκηση και μετά εκείνον!

Με τη στάση του απλά απέδειξε ότι δεν είναι ικανός να σηκώσει το βάρος. Έχοντας πλέον 1 μήνα μπροστά του γεμάτα ντέρμπι και ευρωπαϊκά παιχνίδια-τελικούς, θα πρέπει να παρουσιάσει μια ομάδα που θα έχει εικόνα πρωταθλήτριας.

Όπως ακριβώς έκανε στην Κρήτη στην κορυφαία φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Μια εμφάνιση-έκρηξη των μεγάλων προσωπικοτήτων που διαθέτει το «τριφύλλι». Την οποία όμως ακύρωσε σε ένα ανεπανάληπτο εγωιστικό σώου ο Νιόπλιας. Πώς του φαίνεται του Νιόπλια που κανείς δεν ασχολείται με το μαγικό παιχνίδι του αληθινού πρωταγωνιστή Κατσουράνη που έβγαλε 3 ασίστ, πέτυχε το 4ο γκολ και έφτασε στην… τελευταία αράδα για να διαβάσει το όνομά του;

ΥΓ. Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη επιβεβαίωσε το προφανές: Το υλικό του Άρη δεν είναι καλύτερο από του ΠΑΟΚ αλλά αν έχεις κανονικό προπονητή κι όχι μαθητευόμενο, μπορεί να το κάνει να μοιάζει με ομάδα που μπορεί να κερδίζει παντού. Ο Κούπερ κάνει απλά το αυτονόητο για κάθε μεγάλο προπονητή. Έχει φιλοσοφία, τακτική και παίρνει το 100% από όλους τους παίκτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: