Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Θρίαμβος για Νάπολι, πάντα πρώτη η Λάτσιο

Ακόμα περισσότερους μπελάδες στο κεφάλι του Κλαούντιο Ρανιέρι έβαλε η Νάπολι του Βάλτερ Ματσάρι.Οι «παρτενοπέι» πήραν το μεγάλο μεσημεριανό παιχνίδι με την Ρόμα με 2-0 και διατήρησαν την επαφή τους με την κορυφή, πιάνοντας στους 11 βαθμούς την Μίλαν. Ο Μάρεκ Χάμσικ έβαλε μπροστά τους Ναπολιτάνους στο 72’ και ένα αυτογκόλ του Ζουάν σφράγισε την νίκη για τους γηπεδούχους που επιβεβαίωσαν και την Κυριακή πως κάνουν εξαιρετικό φίνις στα παιχνίδια.

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται πάντα η Λάτσιο που θα μείνει μόνη της εκεί αν η Ίντερ δεν κερδίσει την Γιουβέντους, στο μεγάλο βραδινό ντέρμπι του «Μεάτσα» με το οποίο ολοκληρώνεται η αγωνιστική. Οι Ρωμαίοι επικράτησαν με 1-0 στο «Ολίμπικο» της Μπρέσια που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά λόγω αποβολής του Αλεσάντρο Ντιαμάντι. Βασικός για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε ο Περπαρίμ Χετεμάι, ενώ ο Παναγιώτης Κονέ μπήκε ως αλλαγή στο 70ο λεπτό.

Στο «Μαράσι», η Τζένοα πήρε δραματική νίκη με 2-1 επί της Μπάρι, έχοντας σαν από μηχανής θεό τον Λούκα Τόνι που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο πέμπτο λεπτό καθυστερήσεων. Για την Παλέρμο, ολοκληρώνεται μια ονειρική εβδομάδα αφού μετά την νίκη επί της Λοζάνης στο Γιουρόπα Λιγκ, ακολούθησε ακόμα μία μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι». Οι «ροσανέρο» επιβλήθηκαν με 2-1 της Φιορεντίνα με δύο γκολ από τους Ίλιτσιτς και Παστόρε στο πρώτο μέρος. Οι «βιόλα» μείωσαν στην επανάληψη με τον Τζιλαρντίνο, είχαν χαμένο πέναλτι με τον Λιάγιτς αμέσως μετά και το κακό ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Μοντολίβο στο 74’…

Η Κιέβο δεν μπόρεσε να συνεχίσει με νίκη την -καλή ως τώρα- πορεία της στην Serie A, μένοντας στο 0-0 με την Κάλιαρι στο ματς της Βερόνα. Η Λέτσε πήρε σημαντική νίκη επί της Κατάνια με 1-0 στο «Βία Ντελ Μάρε», ενώ ισόπαλο με 1-1 έληξε το ματς της Μπολόνια με την Σαμπντόρια στο «Ρενάτο Νταλ’ Άρα».

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής της Serie A:

Σάββατο 02/10

Ουντινέζε-Τσεζένα 1-0
93’ Μπενάτια

Πάρμα-Μίλαν 0-1
25’ Πίρλο

Κυριακή 03/10

Λέτσε-Κατάνια 1-0
37’ Κορβία

Κιέβο-Κάλιαρι 0-0

Λάτσιο-Μπρέσια 1-0
45’ Μάουρι
* Στο 74’αποβλήθηκε ο Ντιαμάντι της Μπρέσια

Μπολόνια-Σαμπντόρια 1-1
65’ Μπρίτο/ 45’ αυτ. Πορτανόβα

Νάπολι-Ρόμα 2-0
72’ Χάμσικ, 83’ αυτ. Ζουάν

Τζένοα-Μπάρι 2-1
36’ Παλάσιο, 95’Λούκα Τόνι/ 52’ πεν. Μπαρέτο
* Στο 51’ αποβλήθηκε ο Μορέτι της Τζένοα

Φιορεντίνα-Παλέρμο 1-2
58’ Τζιλαρντίνο/ 20’ Ίλιτσιτς, 37’ Παστόρε
* Στο 74’ αποβλήθηκε ο Μοντολίβο της Φιορεντίνα

21:45 Ίντερ-Γιουβέντους

Δεν υπάρχουν σχόλια: