Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

«Λιοντάρια» με τα… όλα τους!

Ο Πανσερραϊκός απέδειξε μες στο γήπεδο πως ήθελε πιο πολύ τη νίκη από την ΑΕΛ και μπόρεσε τελικά να την κατακτήσει με σκορ 1-0 σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με γκολ του Ντάλε. Με 10 παίκτες έπαιζε από το 24ο λεπτό η Λάρισα λόγω αποβολής του Ιγκλέσιας. Αποβολή Ιγκλέσιας και δοκάρι ΑΕΛ!

Ο Πανσερραϊκός μπήκε αρκετά καλά στον αγώνα και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για γκολ στο Α’ μέρος. Η ΑΕΛ μέχρι το 24ο λεπτό, οπότε και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Ιγκλέσιας για χτύπημα εκτός φάσης στον Παπάζογλου υστερούσε αρκετά.

Αφότου έμεινε με 10 παίκτες η Λάρισα προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική! Βγήκε μπροστά, πίεσε και μάλιστα είχε την πιο κλασική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Αυτή έγινε στο 32' όταν μετά από σέντρα του Βενετίδη ο Μπλάζεκ έκανε την κεφαλιά που αρχικά πήγε στο δοκάρι και μετά την μπλόκαρε ο Ράντμαν.

Πίεση και γκολ Πανσερραϊκού

Οι Σερραίοι εν συνεχεία πίεσαν και είχαν και άλλες καλές στιγμές για να βρουν δίχτυα. Η ΑΕΛ έδειχνε να μην είχε το απαιτούμενο πρόσωπο ενώ το γεγονός πως έπαιζε μα παίκτη λιγότερο δυσκόλευε ακόμη πιο πολύ το έργο της.

Στο 44' ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Αμπουμπακάρι έδωσε την μπάλα στον Σουμπίνιο, που με σέντρα-σουτ τροφοδότησε τον Ντάλε. Ο τελευταίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τι συνέβη στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος δεν είχε σε καμία των περιπτώσεων τις φάσεις του πρώτου για τις δύο ομάδες. Ο Πανσερραϊκός έπαιζε πιο πολύ για να κρατήσει το υπέρ του σκορ ενώ η ΑΕΛ όσο και αν προσπαθούσε δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τον αντίπαλό της. Εν τέλει οι Σερραίοι κράτησαν το δίκαιο -βάσει της εικόνας του αγώνα- 1-0.

Man of the match: Ο Ντάλε. Και μόνο που σημείωσε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Πανσερραϊκού τον αναδεικνύει ως τον MVP του ματς.

Αδύναμος κρίκος:
Η μεσαία γραμμή της ΑΕΛ παρουσίασε σήμερα αρκετά προβλήματα ενώ δεν ήταν ικανοποιητική ούτε η άμυνά της. Η Λάρισα είχε κυρίως πρόβλημα στο να περάσει σωστά την μπάλα μπροστά. Παράλληλα ο τεχνικός της, Γιάννης Παπακώστας έδειξε πως δεν μπορεί να δώσει τις πρέπουσες λύσεις από τον πάγκο.

Στο ύψος τους:
Οι Αμπουμπακάρι και Σουμπίνιο από τους Σερραίους βοήθησαν σημαντικά σήμερα δημιουργικά αλλά και επιθετικά. Από την άλλη πάλεψε αρκετά στην επίθεση ο Μπλάζεκ ενώ πολλές μάχες έδωσε και ο Κουζέν.

Η γκάφα: Ανήκει στον Ιγκλέσιας. Με την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε άφησε την ομάδα του να αγωνίζεται με 10 παίκτες και μάλιστα από νωρίς.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Τριτσώνης (Αθηνών) δεν έκανε κάποιο σοβαρό ατόπημα στον σημερινό αγώνα. Ήταν σχετικά καλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: