Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

«Κιτρινόμαυρη» γιορτή με Λεονάρντο

Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ, με μπροστάρη την ORIGINAL, έστησε πάρτι στις εξέδρες, ο Λεονάρντο πέτυχε γκολάρα στο 4' και η ΑΕΚ χωρίς να απειληθεί νίκησε 1-0 την Ξάνθη. Ο Χριστόφορος Κόλα έκανε αλλαγές στην αρχική 11άδα και πιο... δυνατή ήταν αυτή του Λεονάρντο με τον Τζιμπούρ. Επιλογή που δικαιώθηκε με το ξεκίνημα, καθώς το υπέροχο γκολ του Βραζιλιάνου στο 4ο λεπτό ζέστανε κι άλλο τις ήδη ζεστές εξέδρες του ΟΑΚΑ. Εχοντας και τη ψυχολογίαμε το μέρος της, η Ένωση κυριάρχησε απολύτως στο πρώτο ημίχρονο. Ανάπτυξη τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα και μεγάλη διάθεση από όλους, με αποτέλεσμα να δηιουργηθούν οι προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ. Δεν ήρθε αυτό, αλλά τουλάχιστον δεν απείλησε καθόλου ο αντίπαλος και αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Στο ημίχρονο ο Κόλα έβαλε τον Τζιμπούρ αντί του Μπερνς, η ΑΕΚ ήθελε το δεύτερο γκολ στην επανάληψη αλλά η Ξάνθη παρέμενε κλεισμένη πίσω... Ετσι, με την αλλαγή του Λυμπεόπουλου με τον Γκέντσογλου, οι κιτρινόμαυροι έδωσαν χώρο στους Ακρίτες ώστε να βρουν κι αυτοί για να κάνουν το 2-0. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε καθώς η Ξάνθη αποφάσισε να βγει μπροστά μόνο στα τελευταία λεπτά, χωρίς πάντως να απειλήσει. Ετσι, ξεκούραστα η ΑΕΚ πήρε μια νίκη που είχε μεγάλη ανάγκη.

Man of the match: Στον αγώνα με τη Ζενίτ, όπου πέρασε ως αλλαγή στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό, ήταν καλός. Κόντρα στη Ξάνθη ακόμη καλύτερος. Ο λόγος για τον Ντιόπ, ο οποίος δέσποζε στη μεσαία γραμμή του γηπέδου. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός χαφ ήταν αυτός που κατηύθυνε τους συμπαίκτες του, έκοψε πολλές επιθέσεις της Ξάνθης και έτσι έδινε συνεχώς τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να βγει μπροστά.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η ομάδα της Ξάνθης. Δεν απείλησε ούτε μία φορά την Ένωση και πραγματικά απογοήτευσε με την παρουσία της...

Στο ύψος του: Ο Λεονάρντο έβαλε ένα υπέροχο γκολ στην επανεμφάνιση του στην 11άδα, ο Λυμπερόπουλος βοηθούσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο αλλά γενικά πιο βελτιωμένος ήταν ο Πατσατζόγλου. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ανασταλτικά και παράλληλα ανέβαινε αρκετές φορές από την πλευρά του και βοηθούσε στο να απειλεί η ΑΕΚ και από τα άκρα.

Η γκάφα: Δεν έγινε κάποια... χτυπητή σε όλο το ματς. Ίσως μια ευκαιρία του Μπερνς με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, όπου θα μπορούσε είτε να τελειώσει τη φάση είτε να πασάρει αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα από τα δύο.

Το στραγάλι: Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής και οι βοηθοί του και αυτό σημαίνει ότι η διαιτησία ήταν καλή. Σωστά ακυρώθηκε για οφ σάιντ γκολ της Ξάνθης και γενικά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Ασυνήθιστο για αγώνα της ΑΕΚ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: