Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ευκαιρία για όλους...

Ο Γιάννης Κυφωνίδης αρθρογραφεί για την υπόθεση με τα στημένα και τη νέα εποχή που μπορεί να σημάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ευκαιρία για όλους...
Κυριολεκτικά οι μέρες που... ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ιστορικές. Από κάθε άποψη. Γίνονται τόσα πράγματα, κάθε μέρα, όλη μέρα, που δεν τα προλαβαίνεις. Δεν είμαι εγώ ατός που θα κρίνει την υπόθεση και θα προδικάσει την έκβασή της, αλλά μπορώ να πω ότι όλο αυτό θα οδηγήσει το ποδόσφαιρο στην επόμενη μέρα.
Είναι σαφές ότι η έρευνα που έχει γίνει είναι ενδελεχής, τα στοιχεία τείνουν στο άπειρο(!) και όλοι στο τέλος θα δουν το αποτέλεσμα που τους αναλογεί. Αν υπάρχουν ένοχοι θα πληρώσουν, αν υπάρχουν αθώοι θα δικαιωθούν και θα συνεχίσουν χωρίς να αιωρείται από πάνω τους ένα μόνιμο σύννεφο αβεβαιότητας, υπονοιών και καφενειακών συζητήσεων.
Πέρα από τις όποιες αποφάσεις όμως το σημαντικότερο όλων είναι η νέα σελίδα που θα ανοίξει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θεωρούσα κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι με όσα βιώνει καθημερινά ο Έλληνας ήταν απίθανο να συνεχίσει να πηγαίνει στο γήπεδο με την συχνότητα που πήγαινε. Είχε κουραστεί από πολλές καταστάσεις και είχε φτάσει στην απαξίωση του προϊόντος.
Μετά από το άνοιγμα αυτής την υπόθεσης όμως πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το κλίμα να αντιστραφεί, οι φίλαθλοι να κάνουν στροφή 180ο και από κει που είχαν γυρίσει την πλάτη στο πρωτάθλημά μας και απομακρύνονταν από αυτά με βήματα γοργά, να επιστρέψουν, να το δουν και πάλι κατά πρόσωπο και να ψάξουν στα ελληνικά γήπεδα λίγες στιγμές χαράς, λίγες νότες αισιοδοξίας.
Ξέρει ο καθένας από εμάς ότι 90΄ ποδοσφαιρικού αγώνα δεν είναι δυνατόν να σβήσουν τις συνέπειες από ότι βιώνουμε όλη την εβδομάδας σε άλλους τομείς της κοινωνικής μας ζωής, αλλά αυτά τα 90΄ μπορούν τουλάχιστον να αφαιρούν λίγο από το βάρος και όχι να προσθέτουν σύννεφα στον ουρανό. Όλοι μας πρέπει να βλέπουμε αισιόδοξα το μέλλον του ποδοσφαίρου, να είμαστε ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις, να περιμένουμε τις αποφάσεις και να προσδοκούμε καλύτερο αύριο. Υπάρχει και θα το ζήσουμε.
ΠΗΓΗ: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: