Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα»

Στην απολογία του στον ανακριτή ο Σταύρος Ψωμιάδης για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, τόνισε ότι είναι τυπικά πρόεδρος της Καβάλας και ότι από πίσω είναι ο πατέρας του και ζήτησε την μαρτυρία του Σοφοκλή Πιλάβιου.
«Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα»
Το υπόμνημα του Σταύρου Ψωμιάδη
«Σε ουδεμία εγκληματική οργάνωση συμμετείχα, ούτε είχα την πρόθεση ή τη δυνατότητα να συμμετέχω. Ουδένα απείλησα, ουδένα εξεβίασα, εξαπάτησα ή δωροδόκησα, όπως και ουδέποτε είχα σκοπό να πράξω κάτι τέτοιο. Ουδέποτε στοιχημάτισα για στημένο αγώνα, είτε αυτοπροσώπως, είτε μέσω παρένθετου προσώπου. Πολύ δε περισσότερο, ουδέποτε είχα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία προελθόντα από εγκληματική δραστηριότητα και ούτε ποτέ μετέτρεψα ή αξιοποίησα τέτοια περιουσία.

Η περιουσιακή μου κατάσταση είναι άκρως διαφανής και υποβάλλω φορολογική δήλωση από το έτος 2003, άπαντα δε τα φορολογικά μου στοιχεία είναι στη διάθεσή σας», είπε απολογούμενος ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή ο Σταύρος Ψωμιάδης. «Στην ΠΑΕ Καβάλα μετέχω μόνον τυπικά ως πρόεδρος, όπως τούτο προκύπτει ακόμη και από την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως κ. Παπανδρέου, όπου αναφέρεται στη σελίδα 97 ότι ο πατέρας μου: «Μάκης Ψωμιάδης, βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλα, πρόεδρος της οποίας είναι επίσημα ο υιός του Σταύρος», εξήγησε ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος.

Καταλήγοντας, ο Σταύρος Ψωμιάδης, στο απολογητικό του υπόμνημα, πρότεινε ως μάρτυρες τους: Σοφοκλή Πιλάβιο (πρόεδρος ΕΠΟ), Πατρίκ Κομνηνό (γενικό διευθυντή Σούπερ Λίγκας) και Ιωάννη Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος της SuperLeague).

Δεν υπάρχουν σχόλια: