Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

«Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ»

Ο Γιώργος Βαβέτσης αναφέρθηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (sepk.gr) στην ομιλία που θα παραθέσει στο διεθνές σεμινάριο «Αθήνα 2011».


«Θα παρουσιάσω ένα πρόγραμμα με αντιστάσεις για καλαθοσφαιριστές. Συνήθως τα ερωτήματα σε ένα υπεύθυνο προγραμμάτων δύναμης, είναι ότι πρώτα απ' όλα όλοι οι αθλητές δεν είναι ίδιοι. Σαφώς τα προγράμματα και οι προτεραιότητες παρουσιάζουν διαφορές. Υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν θα γυμνάσω μεμονωμένους μύες ή κινήσεις. Τα ερωτήματα όπως τι είδους περιοδισμό να επιλέξω ή ακόμη κι αν η πλειομετρική προπόνηση μπορεί να ενταχθεί σε ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα, σαφώς βάζει σε προβληματισμό για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα εργαστεί ο υπεύθυνος των προγραμμάτων δύναμης και φυσικής κατάστασης. «Μύθοι» θα αποκαλυφθούν και... αλήθειες πάνω στην προπόνηση με αντιστάσεις θα λάμψουν.

Θεωρώ ότι το επίπεδο τόσο των προπονητών, όσο και των γυμναστών, που θα έχουν ομιλίες στο σεμινάριο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και πιστεύω ότι κατατάσσεται στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η εμπειρία αυτών των ανθρώπων είναι δεδομένη και η κατάθεση των παραστάσεών τους σε αυτό το σεμινάριο θα βοηθήσει πολύ τους νέους προπονητές να αποκτήσουν έγκυρη γνώση. Όσον αφορά τα θέματα των γυμναστών, που για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν μόνο από Έλληνες, είναι ενδιαφέροντα να τα παρακολουθήσουν ακόμα και αρκετοί συνάδελφοι από το εξωτερικό. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή κίνηση και ενέργεια του συνδέσμου να παρουσιάσει και από την πλευρά των υπεύθυνων φυσικής κατάστασης, θέματα τα οποία θα βάλουν σε πιο ώριμες βάσεις ακόμη και ένα μέρος της μεθοδολογίας των προπονητών. Είναι μεγάλη μου τιμή που θα παραβρεθώ σαν ομιλητής σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ».





Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: