Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σούπερ Λίγκα: Στο επίκεντρο (με παραίτηση ή μομφή) ο Μαρινάκης

Και η επικύρωση ή όχι της βαθμολογίας σημείο τριβής στο ΔΣ του Συνεταιρισμού το μεσημέρι της ΤρίτηςΤην αξιοπιστία του μετράει για δεύτερη φορά τους τελευταίους δύο μήνες το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Τον περασμένο Απρίλιο είχε εκλέξει με 8 θετικές ψήφους, 2 αρνητικές και 6 απουσίες, τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέο εκπρόσωπό του στο ΔΣ της ΕΠΟ. Σήμερα ο Μπέος βρίσκεται κατηγορούμενος για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοιχηματισμό.


Το μεσημέρι της Τρίτης (28/6) οι εκπρόσωποι των 16 ομάδων της Λίγκας καλούνται να επικυρώσουν ή μη τη βαθμολογία του πρωταθλήματος και να αποφασίσουν αν θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στον πρόεδρο του Συνεταιρισμούς Βαγγέλη Μαρινάκη και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Μποροβήλο οι οποίοι διώκονται ο μεν πρώτος με την κατηγορία της απλής συνέργιας σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος και ο δεύτερος για δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Β. Μαρινάκης σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το σε βάρος του κλίμα, θα ανακοινώσει στα μέλη του ΔΣ την πρόθεσή του να παραιτηθεί στο τέλος του μήνα και να μην εκτίσει τον δεύτερο χρόνο της θητείας του όπως είχαν κάνει και οι τρεις προγενέστεροι πρόεδροι της Λίγκας και να ορίσει νέο διοικητικό συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου για την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Παναθηναϊκός όπως είχαν ανακοινώσει, θα επιμείνουν στην κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του την οποία αναμένεται να υπερψηφίσουν επίσης οι ΠΑΕ Λάρισα, Αρης, Ηρακλής και πιθανότατα ο Πανσερραϊκός.

Οι τρεις ομάδες που έχουν υποβιβασθεί _ Λάρισα, Πανσερραϊκός και Ηρακλής _ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην προσπάθεια να μην επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος, διατηρώντας ελπίδες παραμονής στην κατηγορία στην περίπτωση που κάποιες από τις ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα στημένα υποβιβαστούν.

Κι αυτό γιατί αν επικυρωθεί η βαθμολογία οι ομάδες που θα υποβιβαστούν θα αντικατασταθούν από ομάδες της Β' Εθνικής όπως ορίζει ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου. Επιστολή μη επικύρωσης της βαθμολογίας έχουν ήδη καταθέσει στη Λίγκα ο Ηρακλής και ο Πανσερραϊκός.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δέχτηκε ισχυρές πιέσεις να σταματήσει τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μετά τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου με αντιπάλους την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, αλλά δεν ενέδωσε επειδή πίστευε ότι όλα όσα θα έρχονταν στην επιφάνεια μέσω της εισαγγελικής έρευνας θα έβαζαν τάξη σε πολλά κακώς κείμενα του αθλήματος.

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, να παραμείνουν οι ελληνικές ομάδες στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και να προχωρήσουμε συστηματικά. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας για το επόμενο πρωτάθλημα και πιστεύω ότι τα στοιχεία που θα μας έρθουνε, τα πράγματα που θα δούμε τις επόμενες δύο-τρεις εβδομάδες, θα δώσουν την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει και ξέρουμε και τι κινήσεις θα κάνουμε από τη δική μας τη μεριά» υπογράμμισε ο Π. Γερουλάνος. Πηγη Το Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: