Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μια χώρα στα χαρακώματα!!

Σε συναγερμό τα κομματικά επιτελεία, σε αναβρασμό η Κοινωνία και σε θέσεις μάχης τα Συνδικάτα για την τελική αναμέτρηση σχετικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τα νέα μέτρα λιτότητας, τον «τυφώνα» των νέων φόρων και τις αποκρατικοποιήσεις.

Το πρόγραμμα εισάγεται σε λίγη ώρα για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Προσπάθεια από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να αρθούν οι αντιρρήσεις των διαφωνούντων κυβερνητικών βουλευτών.
Η Ν.Δ θα καταψηφίσει αλλά δεν θα αποχωρήσει από την συζήτηση, τόνισε ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήρια αύριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, με τα συνδικάτα να καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Μπροστά στην μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση εδώ και δεκαετίες τα Συνδικάτα με 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο στην οποία συμμετέχουν ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζικοί, εργαζόμενοι στους Δήμους και στον ΟΤΕ. Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Δεν θα κυκλοφορήσουν για ένα 48ωρο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, ο ΟΣΕ και ο προαστιακός. Στάσεις εργασίας αύριο και μεθαύριο στον Ηλεκτρικό. Το ΜΕΤΡΟ θα κινηθεί την Τετάρτη από τις 4 το απόγευμα. Ματαιώσεις και καθυστερήσεις στις αεροπορικές πτήσεις Τρίτη και Τετάρτη, λόγω των στάσεων εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Προβλήματα και στα λιμάνια λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών.

Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Συνεχίζονται γι’ άλλη μια μέρα οι κυλιόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: