Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ο Ναδάλ αποσύρθηκε από το Ντέιβις Καπ, καταγγέλοντας την παγκόσμια ομοσπονδία

Το «κάψιμο» των αθλητών από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα. Όχι μόνον τους ποδοσφαιριστές ή τους παίκτες μπάσκετ, αλλά και τους τενίστες. Έτσι, ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί το Ντέιβις Καπ του επόμενου μήνα, όπου η Ισπανία αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ.


«Δεν θα βρίσκομαι εκεί. Η προτεραιότητα είναι να είμαι υγιής και γι' αυτό πρέπει να σταματήσω», ανέφερε ο Ισπανός, ο οποίος βρίσκεται εν μέσω της προσπάθειας για να κατακτήσει το φετινό Γουίμπλεντον. «Δεν μπορώ να βρίσκομαι παντού. Αφού τελειώσω το πρώτο κομμάτι της χρονιάς, χρειάζομαι 15 με 20 μέρες ξεκούραση για να είμαι σε καλή κατάσταση στο δεύτερο μισό της περιόδου. Πρέπει να κάνω ένα τσεκ απ στα πόδια μου, και να δω πώς πηγαίνω με τη θεραπεία, για να δω τι μου επιτρέπεται για τη συνέχεια. Η ιδέα είναι να κάνω ό, τι και το 2010 για να είμαι το ίδιο ή, καλύτερα προετοιμασμένος για το αμερικανικό Όπεν», ανέφερε ο Ισπανός, που κρατά το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σ' ότι αφορά την αιτία, ο Ναδάλ το είπε ξεκάθαρα: «Η παγκόσμια ομοσπονδία(ITF) εξακολουθεί να κάνει λάθη. Δεν μας σκέφτεται καθόλου, εμάς τους παίκτες. Αν οι καλύτεροι δεν παίξουν, τότε μια διοργάνωση θα χάσει την αξία της. Η ITF πρέπει να αναρωτηθεί η ίδια γιατί συμβαίνει αυτό».





Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: