Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ο Βιλανόβα κράτησε τον Μέσι!!

Μέχρι τις ύστατες μέρες της ζωής του ο Τίτο Βιλανόβα νοιαζόταν την Μπαρτσελόνα. Κι όχι μόνο με λόγια. Αλλά και με πράξεις. Διότι ήταν εκείνος -σύμφωνα με καταλανικά ΜΜΕ- που κράτησε τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Βιλανόβα κράτησε τον Μέσι!
Είναι γνωστό ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της μεγάλης μάχης του, ο Τίτο Βιλανόβα σκεφτόταν (και) την Μπαρτσελόνα.

Κι αφότου την έχασε, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από μυστικές παρουσίες του στο «Καμπ Νου», όπου είχε βρεθεί (έστω και φανερά καταβεβλημένος) για να βρεθεί δίπλα της.

Όπως αποκάλυψε ωστόσο καταλανικό κανάλι, ο εκλιπών προπονητής των «μπλαουγκράνα» δεν αρκούνταν απλώς στο να τους παρακολουθεί. Αλλά φρόντιζε -ακόμα και λίγες μέρες πριν το θάνατό του- για το καλό τους. Και μάλιστα με τη μεγαλύτερη υπηρεσία που μπορούσε να προσφέρει: Να κρατήσει ό,τι πολυτιμότερο έχουν!

Σύμφωνα λοιπόν με τη «Mundo Deportivo», οι Μέσι και Πίντο είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να δουν τον πρώην προπονητή τους όταν η κατάστασή του είχε πλέον επιδεινωθεί. Παρόλο όμως που εκείνος αρνήθηκε αρχικά (γιατί δεν ήθελε να τον δουν στην κατάσταση που βρισκόταν) μια συζήτηση που είχε Ζόσεπ Μπερτομέου φέρεται να του άλλαξε γνώμη.

Διότι σ’ αυτή τη συζήτηση με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα (αμέσως μετά την απώλεια του Κυπέλλου από τη Ρεάλ) ο Βιλανόβα ρώτησε για την ψυχολογική κατάσταση του Μέσι -που ήδη είχε ξεκινήσει να αμφισβητείται από μερίδα του κόσμου. Κι όταν έμαθε ότι ο Αργεντινός, εξαιτίας αυτού του συγκεκριμένου λόγου, δεν ήταν καλά, δέχθηκε να συναντηθεί μαζί του.

Όταν λοιπόν αυτό συνέβη (έξι μέρες πριν πεθάνει), ο Βιλανόβα άκουσε τον Μέσι να του λέει, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπέρνατ Σόλερ, ότι είχε καταλήξει στην απόφαση να φύγει. Του εξήγησε μάλιστα ότι δεν ήταν θέμα χρημάτων, αλλά αντιμετώπισής του από τους φιλάθλους.

Η παρέμβαση ωστόσο του αείμνηστου προπονητή σε αυτό το σημείο αποδείχθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, καθοριστική. Διότι στις δυο ώρες που μίλησαν προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη. Του εξήγησε ότι πουθενά δεν θα νιώσει καλύτερα απ’ όσο στην Μπαρτσελόνα. Και κατάφερε τελικά -έστω και λίγες μέρες πριν πεθάνει- να γίνει ο κυριότερος λόγος που ο ηγέτης των «μπλαουγκράνα» υπέγραψε νέο συμβόλαιο στις 19 Μαΐου. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: