Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Το μηδέν το βρήκαμε, το ένα ψάχνουμε!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς θυμάται τα... θρυλικά 1-0 των Ρεχάγκελ και Σάντος και περιμένει να δει πως θα έρθει αυτό το «ένα γκολ».
Πλέον 1 εβδομάδα πριν από την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας έχουμε εικόνα από δύο φιλικά της Εθνικής ομάδας και περιμένουμε το τρίτο που θα γίνει κόντρα στην Βολιβία τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Κι αν στην Πορτογαλία περιμέναμε 86 λεπτά για να δούμε μια φάση με την εξαιρετική ενέργεια του Φετφατζίδη, στην Φιλαδέλφεια στο ματς με την Νιγηρία τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Προς το καλύτερο. Αν και ο αγώνας έγινε ξημερώματα, δεν μας πήρε ο ύπνος. Μπορεί να μην ψάχνουμε σε dvd την εμφάνιση της Εθνικής αλλά σίγουρα πήραμε θετικά μηνύματα.
Όρεξη υπήρχε, φρεσκάδα το ίδιο με την παρουσία Φέτφα, Κονέ, Ταχτσίδη και Λάζαρου, ενώ και ο Καραγκούνης δείχνει πως έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για την τελευταία μεγάλη παράσταση στην καριέρα του! Όμως και...πίσω παρά την απουσία του Παπασταθόπουλου, ο Μόρας τον αντικατέστησε επάξια και για ένα ακόμη φιλικό η εθνική ομάδα δεν δέχτηκε γκολ φανερώνοντας ότι το... αιώνιο όπλο της, η σφιχτή άμυνα, θα είναι οδηγός σε ένα ακόμη Μουντιάλ! Δεν ήταν όλα θετικά βέβαια.
Γιατί αν ξανά δεν δεχτήκαμε γκολ, επίσης ξανά δεν βάλαμε. Και με ισοπαλίες μόνο δεν κάνεις τίποτα εκτός αν είσαι η... Ιταλία. Πρέπει να μπει το γκολ για να έχουμε ελπίδες για τον στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην φάση των 16. Μέχρι στιγμής αυτό φαντάζει... Γολγοθάς. Δεν είναι μόνο οι «περιφερειακές» φάσεις που βγάζουν ο Σαμαράς, ο Κονέ, ο Χριστοδουλόπουλος ή ο Φετφατζίδης και δεν γίνονται γκολ. Βασικά είναι ότι έως τώρα τα... βαριά σου χαρτιά στο συγκεκριμένο θέματα βαθμολογούνται κάτω από την βάση.
Τόσο ο Γκέκας, όσο και ο Μήτρογλου. Ειδικά ο δεύτερος ήταν απογοητευτικός και κόντρα στην Πορτογαλία που ήταν βασικός και κόντρα στην Νιγηρία που μπήκε αλλαγή.
Δείχνει βαρύς, ακόμη επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και την αγωνιστική αποχή και σίγουρα ο Σάντος... δεν νιώθει καλά. Ο Σούπερ Μήτρογλου του... Σεπτέμβρη-Οκτώβρη-Νοέμβρη που τον φανταζόμασταν «φονικό όπλο» και στο Μουντιάλ αναζητείται!
Φυσικά επειδή άλλο ένα φιλικό πέντε μέρες πριν, που οι πάντες φυλάγονται από την κακή την ώρα κι άλλο ένα επίσημο ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί περιμένουμε και από τον Μήτρογλου να ξαναγίνει... Μητρογκόλ, αλλά και από όλους τους άλλους τις φάσεις που δημιουργούμε να τις κάνουμε γκολ. Ούτε θαύματα περιμένουμε, ούτε ξαφνικά μπαλάρα. Άλλο είναι το μυστικό μας χρόνια τώρα. Άλλη η συνταγή μας.
Το... κάστρο πίσω και η αντεπίθεση που θα μας δώσει το... μισό γκολ που θα είναι χρυσάφι. Έτσι πήραμεEuro, έτσι πήραμε προκρίσεις, έτσι πήγαμε και σε Μουντιάλ! Αυτά τα τιμημένα 1-0 που όλοι τα βρίζουμε και όλοι τα ευλογάμε και πανηγυρίζουμε όταν έρχονται.
Το... μηδέν πίσω φαίνεται να το βρίσκομαι. Ας έρθει και το 1 μπροστά και όλα θα πάνε καλά. Είπαμε, το δεύτερο μήνυμα, στο ματς με την Νιγηρία είχε... θετικό πρόσημο.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: