Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ψύχραιμες αποφάσεις για το νέο Ολυμπιακό!

Καμία απόφαση εν βρασμώ ψυχής δεν θα πάρουν στον Ολυμπιακό για την ομάδα της νέας σεζόν. Δύσκολα θα φύγει ο Σπανούλης, μοιρασμένες οι πιθανότητες για Μπαρτζώκα. Τι γίνεται με Ντιλέινι και Χάινς.

Ψύχραιμες αποφάσεις για το νέο Ολυμπιακό
Δεν θα πάρουν βιαστικές και εν θερμώ αποφάσεις στον Ολυμπιακό για την ομάδα της επόμενης περιόδου. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλους με ηρεμία θα αξιολογήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν για όλα, με τα θέματα προπονητή και Σπανούλη να είναι πρώτα στην ατζέντα κι από αυτά να εξαρτώνται σχεδόν όλα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά η παραμονή του δεν είναι σίγουρη. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και πολλά θα ξεκαθαρίσουν σε συνάντηση που θα έχουν προσεχώς οι δύο πλευρές. Στον προπονητή του Ολυμπιακού αναγνωρίζεται μεν το καλό έργο στη μετα-Ίβκοβιτς εποχή, αλλά του χρεώνονται και λάθη, με κυριότερα τις επιλογές ξένων παικτών και τα νεύρα που μετέφερε στην ομάδα του. Σε περίπτωση απόφασης για αλλαγή προπονητή, πιθανότατα δεν θα αλλάξει το μοντέλο και οι «ερυθρόλευκοι» θα στραφούν σε νέο προπονητή (Σφαιρόπουλος;). Όσο για τον Βασίλη Σπανούλη, οι πιθανότητες να φύγει είναι λίγες. Δεν υπάρχει τέτοια διάθεση από τον Ολυμπιακό, ενώ εκφράζεται η πεποίθηση πως ούτε ο αρχηγός της ομάδας θα το εξετάσει σοβαρά όταν ηρεμήσει από την πίεση των τελικών. Άλλωστε ο ίδιος έχει αποδείξει πως δεν λυγίζει στα δύσκολα και η παραμονή του στην ομάδα το καλοκαίρι του 2011, όταν έφυγαν τόσοι παίκτες αξίας και το μπάτζετ μειώθηκε, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη. Ο 32χρονος άσος δεσμεύεται για άλλα δύο χρόνια με κλειστό συμβόλαιο χωρίς ρήτρα και για να φύγει θα πρέπει να το θέλει ο Ολυμπιακός (που δεν το νομίζουμε), ο ίδιος (που δεν φαίνεται να το θέλει, αν και τον πικραίνουν κάποιες αντιδράσεις οπαδών), αλλά και να έρθει καλή πρόταση που θα καλύπτει την ομάδα και τον ίδιο.

Η έκβαση αυτών των δύο υποθέσεων, προπονητή και Σπανούλη, θα καθορίσει πολλά για την ομάδα της νέας σεζόν. Το μπάτζετ δεν αναμένεται να έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με φέτος, ενώ σίγουρα μένουν οι Μάντζαρης, Σλούκας, Πρίντεζης, Ντάνστον, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Καββαδάς και Χριστοδούλου, πιθανότατα ο Λοτζέσκι, ενώ περισσότερες πιθανότητες να μείνει έχει ο Πέτγουεϊ και λιγότερες ο Σίμονς. Δεδομένα θα φύγουν Σερμαντίνι και Κόλινς, ενώ δύσκολα θα μείνει ο Περπέρογλου που έχει μεγάλη πρόταση από την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς και είναι άγνωστες οι προθέσεις για τον Κατσίβελη το συμβόλαιο του οποίου λήγει.

Στα μεταγραφικά, υπάρχει σαφής πρόθεση να πλαισιωθεί ο Βασίλης Σπανούλης από έναν ικανό γκαρντ με στοιχεία Έισι Λο. Ο τελευταίος υποστηρίζει πως θα είναι έτοιμος κατά τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο μετά τον τραυματισμό του, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα επιστρέψει. Ο Ολυμπιακός εξετάζει για τη θέση τον Μάλκολμ Ντιλέινι, που «οργιάζει» με την Μπάγερν αλλά έχει και κασέ που έχει εκτοξευτεί. Όσο για τη φροντ λάιν, αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αφήσει τον Κάιλ Χάινς να φύγει, οι «ερυθρόλευκοι» θα περιμένουν στη γωνία. Στα υπόψη είναι και ο Κώστας Καϊμακόγλου εφόσον δεν συνεχίσει στην Ούνιξ.

Σχετικά με το θέμα των διεθνών και την ΕΟΚ, η ανακοίνωση της ομοσπονδίας δεν φαίνεται να κάλυψε τους «ερυθρόλευκους». Μένει να φανεί αν θα εμμείνουν στη στάση τους (πράγμα που μοιάζει και το πιθανότερο) μην αφήνοντας στους παίκτες τους να παίξουν στην Εθνική. Θα το διαπιστώσουμε άμεσα, αφού θα πρέπει μέχρι αύριο θα ενσωματωθούν στην αποστολή των Νέων οι Παπαπέτρου, Αγραβάνης και Χριστοδούλου. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: