Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Καλαϊτζίδης στο Metropolis: «Συνεργός στην οπισθοδρόμηση, δεν θα γίνω»

Την πρώτη του συνέντευξη, ως προπονητής του Άρη και με τη… βούλα, παραχώρησε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης στο Αθλητικό Metropolis. Ο 57χρονος προπονητής, επανέλαβε τις προθέσεις του αναφορικά με τη δημιουργία ενός ρόστερ ικανού να επαναφέρει άμεσα την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, αναφέρθηκε σε υπερτιμημένους ποδοσφαιριστές, ενώ υπογράμμισε με νόημα, πως ό,τι γίνει υπ? ευθύνη του, θα γίνει μόνο επ? ωφελείας των συμφερόντων του Άρη και μόνο.

«Με την ευκαιρία που μου δίνεται από τον σταθμό σας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και όλο το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Άρης, που βοήθησαν να επιτευχθεί η συμφωνία. Ιδιαίτερη μνεία, πρέπει να γίνει και στον κύριο Δασυγένη, για την εν γένει παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα» υπογράμμισε αρχικά.

Σχετικά με τις πρώτες του κινήσεις με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, επεσήμανε: «Θα κάνω τα αυτονόητα. Έχω ξεκινήσει ήδη την αξιολόγηση του έμψυχου υλικού διαπιστώνοντας ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις παρουσίας στο ρόστερ, έχοντας ως στόχο την επαναφορά της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Από κει και πέρα, θα αξιολογήσουμε την αγορά και θα ψάξουμε στελέχη που θα συμπληρώσουν αρμονικά τους ήδη υπάρχοντες».

Μιλώντας για το που θα στηριχθεί στην προσπάθειά του αυτή, υποστήριξε: «Οι πυλώνες που θα στηριχθώ είναι δύο. Αφενός να έχουν οι παίκτες ικανότητες να ανταποκριθούν κι αφετέρου να μη ξεπεράσουμε το μπάτζετ. Χρειάζεται ενδελεχής έρευνα, γιατί αν βγούμε από το μπάτζετ, θα αποδειχθούμε ανακόλουθοι του πρώτου στόχου της ομάδας, της επαναφοράς δηλαδή της αξιοπιστίας, με πράξεις, όχι με λόγια».

Σε ερώτηση για τις εγγυήσεις που πήρε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, επεσήμανε: «Το πρώτο και κύριο ήταν να εξασφαλίσουμε πως δεν θα έχουμε προβλήματα στη διάρκεια της χρονιάς. Από αυτά που μου κατέθεσαν οι άνθρωποι της διοίκησης, οδηγήθηκα στο συμπέρασμα πως υπάρχουν οι εγγυήσεις. Βλέπω ότι οι άνθρωποι το παλεύουν όσο μπορούν. Ήδη έκαναν βήματα, που μου είχαν πει πως θα κάνουν».

Ολοκληρώνοντας, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, υπογράμμισε με ιδιαίτερο νόημα: «Αυτό που θέλει προσοχή, είναι οι επιλογές των στελεχών που θα γίνουν από τον Άρη, να αναβαθμίζουν τον σύλλογο. Αρκετά παιδιά από το ρόστερ, είναι υπερτιμημένα, έχοντας όλα τα οικονομικά στα χέρια μου. Βλέποντας όλα τα συμβόλαια, δύο πράγματα περνούν από το μυαλό μου. Ή υπήρχε έλλειμμα γνώσης ή διαπλοκή. Προσωπικά, δεν μπορώ με τίποτα να γίνω συνεργός στην οπισθοδρόμηση του Άρη».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: