Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

«Έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους οι παίκτες του Ολυμπιακού»

Στο ψυχολογικό άδειασμα των παικτών του Ολυμπιακού μετά την ήττα στο ΣΕΦ εστίασε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για την έκβαση του πρωταθλήματος. «Έχει τον χαρακτήρα ο Παναθηναϊκός», είπε στον NovaΣΠΟΡ FM.

«Έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους οι παίκτες του Ολυμπιακού»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου στους 94,6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Ο τρόπος που εξελίχθηκε το πρώτο μέρος, δεν το περίμενε κανείς. Ούτε καν οι παίκτες του Παναθηναϊκού που πέτυχαν 53 πόντους σε 20 λεπτά κι ενώ άλλες φορές χρειαζόταν 35 λεπτά για να το καταφέρει. Ήταν απόλυτος κυρίαρχος, με πολύ καλά ποσοστά στα σουτ, άνοιξε την διαφορά και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε μετά να την καλύψει.

Όταν ο Ολυμπιακός έκανε το μπρέικ στο ΟΑΚΑ πίστεψε πως θα γίνει εύκολα πρωταθλητής στο ΣΕΦ. Όταν παίρνεις το πλεονέκτημα μετά από τόσες ήττες στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια δεν τα καταφέρνεις στο γήπεδό σου, τότε χάνεις τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να το αποβάλλουν αυτό, η άμυνά τους ήταν ανοιχτή διάβαση για τον αντίπαλο, υπήρχε εκνευρισμός και στην επίθεσή του με βιαστικές επιλογές.

Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε το παιχνίδι του τακτικά. Είδαμε κάποιες προσαρμογές που τις εφάρμοζε και επί Πεδουλάκη. Ήταν πανέτοιμος πνευματικά αν και βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο για να τα καταφέρει. Έχει τους παίκτες, έχει τον χαρακτήρα και φυσικά όλη η οικογένειά του στήριξε την προσπάθεια για τον τίτλο. Κατάφερε να γυρίσει το ματς στο ΟΑΚΑ με μπρέικ στο ΣΕΦ κι αυτό ήταν το πιο δύσκολο στην όλη ιστορία.

Οι σειρές αυτές κρίνονται συνήθως στις λεπτομέρειες. Δύσκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος, εύκολα ισοφάρισε ο Ολυμπιακός που του ‘δωσε Απόλυτος κυρίαρχος στο τέταρτο ματς οι πράσινοι, ήταν η ομάδα που έλεγχε τον αγώνα και χθες πάλι κυριάρχησε κατά κράτος. Πιο έτοιμος πνευματικά και ψυχολογικά.

Οι αποφάσεις που παίρνονται δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν πέτυχε κανένα στόχο που είχε θέσει. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως πρέπει να δημιουργηθεί απ’ την αρχή. Οι άνθρωποί του στο εσωτερικό της ομάδας ξέρουν τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Δεν θα ήταν το ιδανικό να φτιαχτεί απ’ το… μηδέν ο Ολυμπιακός. Ξέρουν τι έφταιξε και θα αποφασίσουν αν θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις ή σαρωτικές. Χάθηκαν οι στόχοι του στις λεπτομέρειες και στους τρεις στόχους.

Όταν αυτές οι δύο ομάδες έχουν παίξει πολλές φορές μεταξύ τους σε όλες τις διοργανώσεις, δεν είναι εύκολο -λόγω και της κόπωσης- να βάλεις νέα πράγματα στην τακτική σου. Είδαμε μικρές διαφορετικές λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός επανέφερε τον Γκιστ πάνω στον Σπανούλη απ’ τον τέταρτο τελικό και μετά, ενώ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ποστάρει κυρίως με Πρίντεζη και Περπέρογλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: