Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μ’ αυτή την ενδεκάδα, το γκολ θα έρθει πιο εύκολα!!

«Ντου από Παντού» για τα διλήμματα που έχει μπροστά του ο Σάντος για την ενδεκάδα της εθνικής στο Μουντιάλ. Ο Σάντος δείχνει ότι υπολογίζει σε όλους τους παίκτες. Και γνωρίζει πολύ καλύτερα την εθνική από τον καθένα. Συνεπώς, για όποια επιλογή κάνει στα τρία ματς του ομίλου, θα έχει και το ανάλογο σκεπτικό. Που αν μας το έλεγε, κατά 99% θα συμφωνούσαμε, αφού όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.
Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στον Σάντος, οπότε είναι περιττό να αναφέρω καν πως ούτε προπονητής είμαι, ούτε και θέλω να πω τίποτα περισσότερο από την γνώμη μου και μόνο. Εκφράζω, δηλαδή, απλά την άποψή μου.
Η άμυνα
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα έχω δει μέχρι τώρα στα δυο φιλικά, αλλά και όλη την υπόλοιπη σεζόν για τον κάθε παίκτη, νομίζω ότι κάτω από τα δοκάρια αυτή τη στιγμή εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ο Καρνέζης. Είναι πιο γιοματάρι τερματοφύλακας. Αν και όποιος από τους τρείς αγωνιστεί, είναι γενικά σε καλή κατάσταση κι ο πονοκέφαλος για τον Σάντος είναι ευχάριστος.
Δεξιά ο Τοροσίδης είναι βασικός κι αναντικατάστατος. Αριστερά τώρα, δεν ξέρω. Ο Χολέμπας έχει σκαμπανεβάσματα κι αμυντικά δεν είναι τόσο καλός όσο ο Τζαβέλας. Ο οποίος Τζαβέλας φαίνεται να μην είναι σούπερ από φυσική κατάσταση τούτη την εποχή. Ο Χολέμπας είναι πιο γρήγορος και πιο «επιθετικός», οπότε αν η εθνική κυνηγάει γκολ, ίσως να είναι πιο απαραίτητος. Αρκεί να έχουν το νού τους το αριστερό σέντερ μπακ και το αριστερό εξτρέμ στα μαρκαρίσματα, διότι μόνος του ο Χολέμπας πελαγώνει.
Στα σέντερ μπακ ο Μανωλάς είναι ενδεκαδάτος, ενώ θα φανεί πόσο έχει επηρεαστεί ο Παπασταθόπουλος από τον τραυματισμό του. Προσωπικά, η ωριμότητα που βγάζει στο παιχνίδι του ο Μόρας με έχει εντυπωσιάσει. Αν δίδυμο είναι Μανωλάς – Παπασταθόπουλος, τότε ο Μόρας θα είναι σούπερ λύση για εναλλακτική λύση όποτε χρειαστεί.
Το κέντρο
Στα χαφ τώρα. Τα τρεξίματα του Μανιάτη είναι απολύτως απαραίτητα. Επίσης, το εγκεφαλικό παιχνίδι του Κατσουράνη που μπορεί να βοηθήσει με κάποια πάσα. Για τον τρίτο της παρέας, είναι ανάλογα πως θέλει να παίξει η εθνική. Απ’ όλους όσους έχω δει ως τώρα θα προτιμούσα έναν παίκτη με την φρεσκάδα και την δύναμη του Ταχτσίδη απ’ ό,τι π.χ. τον Τζιόλη ή τον Σάμαρη. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι ρόλοι και των άλλων δυο. Επίσης, στο δημιουργικό κομμάτι σε καλή κατάσταση βρίσκεται ο Κονέ. Όσο για τον Καραγκούνη; Σταθερή αξία κι εμψυχωτής.
Η επίθεση
Στα εξτρέμ, από δεξιά ο Φετφατζίδης είναι πιο δημιουργικός από τον Σαλπιγγίδη. Μάλιστα, ο πολύ βελτιωμένος Φετφατζίδης μαρκάρει πλέον κιόλας. Ο Σαλπιγγίδης είναι έμπειρος, φιλότιμος, μπορεί να σκοράρει. Είναι δίλημμα για τον Σάντος, λοιπόν. Ο Φετφατζίδης πάντως δείχνει πιο απαραίτητος αυτή τη στιγμή. Ειδικά αφού είναι δεδομένο πως η εθνική έχει πρόβλημα στο να φτιάξει φάσεις για γκολ.
Από την άλλη πλευρά ο Σαμαράς μοιάζει αναντικατάστατος, ωστόσο για να πω την μαύρη μου αλήθεια δεν με ενθουσιάζει όπως παίζει αυτή την εποχή. Πάντως, ακόμα κι έτσι είναι πιο έμπειρος από τον Χριστοδουλόπουλο. Ενδεχομένως θα μπορούσε να παίξει κάποια φορά και ο Φέτφα από αριστερά.
Για σέντερ φορ, ο Μήτρογλου είναι γκολτζής από τους λίγους. Συνεπώς, ακόμα και στην κατάσταση που είναι, αν του έρθει σωστά η μπάλα, θα το βάλει. Κι εκεί νομίζω ότι σταματάει όλη η κουβέντα για την φανέλα με το Νο9.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: