Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

«Οξυγόνο ο κόσμος»

MARKOPOULOS+SOULIS
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος.
Μίλησε μεταξύ άλλων για την απόλυτα πετυχημένη χρονιά που πέρασε και τόνισε πως συνέβαλε το εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια, η δουλειά των παικτών και του επιτελείου αλλά και η εξαιρετική σχέση με την διοίκηση.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος:
Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:
“Πιστεύω τα παιδιά έπαιξαν παρά πολύ καλά, υπέρεβαλαν τους εαυτούς τους μέσα στο γήπεδο και για αυτό ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν πολύ καλή χρονιά, παίξαμε καλό μπάσκετ και ευχαριστήθηκε ο κόσμος που μας είδε. Στα περισσότερα παιχνίδια, πιστεύω σε όλα, ήμασταν ανταγωνιστικοί στο γήπεδο. Αυτό πιστεύω ήταν το σημαντικότερο”.
Για το αν ήταν ο στόχος η οχτάδα:
“Εμείς θέλαμε κάτι παραπάνω γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πάντα απαιτητικός. Αν δεν βάλεις ψηλούς στόχους δεν μπορείς να πιάσεις αυτά που μπορείς να φτάσεις. Πρέπει πάντα να δίνει το κίνητρο στους παίκτες για κάτι περισσότερο. Είχαμε παιδιά με θέληση και όρεξη για να αναδειχτούν. Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν πρωταγωνιστές μέσα στο γήπεδο και αυτό βοήθησε πολύ”.
Για το κλίμα στα αποδυτήρια:
Τα περισσότερα παιδιά έχουν φτιάξει καλό κλίμα στα αποδυτήρια και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Ακόμα και παρεξήγηση να γίνει, γίνεται σαν πλάκα και όχι γιατί υπάρχει κάποιο θέμα. Μαζί βγαίναμε έξω για καφέ και εκεί λύναμε όλες τις διαφορές. Αυτό ήταν ευχάριστο και για αυτό ήρθε και αυτό το αποτέλεσμα”.
Για τον Ντι Τζέι Κούπερ:
“Πιστεύω όλοι οι παίχτες είναι σπουδαίοι. Ο Κούπερ είναι ένα λαχείο για εμάς με τον τρόπο που έπαιξε. Είναι σπάνιο ένας παίκτης από την θέση point gard να παίζει για να ευχαριστήσει πρώτα τους συμπαίκτες και μετά παίζει για τον εαυτό του. Είχε και αυτός αδυναμίες αλλά βελτιώθηκε πολύ μέσα στην χρονιά”.
Για τις δηλώσεις του Χρήστου Καραμπέρη πως το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ είναι αιώνιο:
“Αυτά είναι οι απόψεις της στιγμής και αλλάζουν μέρα με την μέρα. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο. Δεν έχουμε μιλήσει για το μέλλον. Είναι νωρίς ακόμα και ανάλογα και με το τι στόχους θα βάλει η ομάδα του ΠΑΟΚ. Πρέπει να έχει στόχους που να προσελκύουν και τους φιλάθλους αλλά και τους παίκτες. Βέβαια, παίζει μεγάλο ρόλο και το μπάτζετ. Για να θέσεις στόχους χρειάζεται”.
Για το αν ισχύουν οι φήμες περί Εθνικής και Παναθηναϊκού:
“Δεν ισχύει τίποτα για Εθνική και Παναθηναϊκό τουλάχιστον μέχρι σήμερα”.
Για τον γάμο του γιού του, Χάρη:
“Παντρεύεται 21 του μήνα. Ήταν καιρός να πάει στους παντρεμένους”.
Για το αν μπορεί να γίνει καλύτερος ο Χάρης από αυτόν:
“Μακάρι να γίνει καλύτερος. Είναι ευχή μου. Έχει όλα τα φώτα και ο χρόνος θα δείξει. Είναι η διάρκεια στο μπάσκετ αλλά χρειάζεται και τύχη. Έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Δουλεύει πολλές ώρες για την ομάδα σχεδόν όλη την μέρα. Είναι κάτι που του αρέσει και τον εξιτάρει στον ΠΑΟΚ. Είναι καλός όχι μόνο με τεχνικά θέματα αλλά είναι και πολύ καλός σε γνώσεις απέναντι σε παίκτες. Είναι ενημερωμένος”.
Για την έλλειψη του κόσμου την φετινή χρονιά:
“Αυτό είναι ένα θέμα. Σίγουρα ο παίκτης και η ομάδα θέλει τον κόσμο δίπλα της και είναι το οξυγόνο της. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν εξιτάρεται στο μπάσκετ τόσο όσο το ποδόσφαιρο. Οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες και ο καθένας σκέφτεται και έχει να κάνει πολλά πράγματα από το να πάει να δει την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ όμως φέτος ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και μπορούσε να πείσει και τους απαιτητικούς φιλάθλους. Ελπίζουμε ότι πολλοί φίλαθλοι την νέα περίοδο θα ακολουθήσουν την ομάδα του ΠΑΟΚ”.
Για το αν μπορούσε ο ΠΑΟΚ να κάνει καλύτερη χρονιά με έναν – δύο παίκτες ακόμα:
“Όλα αυτά είναι υποθετικά. Μπορεί με δύο παίκτες να έκανες χειρότερη ή και καλύτερη πορεία. Σίγουρα έχοντας μεγαλύτερο ρόστερ η προοπτική είναι πολύ μεγαλύτερη και έχει πολλές λύσεις. Είχαμε τραυματίες τον Πέιν και τον Χαραλαμπίδη, δύο σημαντικά στελέχη της ομάδας και τους στερηθήκαμε τρεις μήνες”.
Για το αν μπορεί να παίξει και άλλο ο Χαραλαμπίδης:
“Εγώ πιστεύω ότι έχουν κάνει λάθος στα δημοτολόγια και ότι είναι μικρότερος. Το κορμί του μπορεί άνετα να παίξει ακόμα όσο βαστάνε τα πόδια του”.
Για το αν ήταν αγχωτική η φετινή χρονιά:
” Πάντα είναι αγχωτικά στον ΠΑΟΚ. Οι απαιτήσεις των φιλάθλων είναι πάντα μεγάλες. Αγχώνεται και το προπονητικό τιμ και οι παίκτες που προσπαθούν να κάνουν καλά την δουλειά τους και να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα”.
Για το σκέφτεται να φύγει από την Θεσσαλονίκη:
“Είχα φύγει και στο παρελθόν. Δεν έχω πρόβλημα. Λογικό είναι όμως πρώτος υποψήφιος να είναι ο ΠΑΟΚ”.
Για την συνεργασία με τον Πρέλεβιτς:
“Η συνεργασία είναι πάρα πολύ καλή με όλο το “σταφ” της ομάδας. Αυτό ήταν ένα ατού στην επιτυχία που είχαμε. Όλοι έκαναν την δουλειά τους από το δικό τους πόστο”.
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό:
“Έτσι πως ήρθε η εξέλιξη των παιχνιδιών, ο Παναθηναϊκός βγήκε πιο ψυχωμένος, πιο θετικός από ψυχολογικής άποψης στο γήπεδο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την νίκη. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού βγήκε, του Ολυμπιακού όχι και έπρεπε να αλλάξει, αλλά ήταν αργά για να φέρει το θετικό αποτέλεσμα. Ορισμένες κινήσεις των παικτών του Ολυμπιακού δεν θύμιζαν παίκτες που είχαν εμπειρίες για να πάρουν αυτά τα παιχνίδια και αυτό βοήθησε τον Παναθηναϊκό να πάρει σχετικά άνετα αυτή την νίκη”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: