Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Έκαστος στο είδος του και ο Παναθηναϊκός στους τίτλους!!

Η ιστορία έγραψε ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 34ο πρωτάθλημα και το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Έκαστος στο είδος του και ο Παναθηναϊκός στους τίτλους!
Άρα και η φετινή αγωνιστική σεζόν -η δεύτερη επί προεδρίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου- είναι φυσικά επιτυχημένη. Ειδικά η φετινή από την στιγμή που και ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς τίτλο.
Η χρονιά είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα για τους «πράσινους», είχε αρκετούς τραυματισμούς, είχε αρκετή σκέψη για το πως θα μπορέσει η ομάδα να αλλάξει αγωνιστική ρότα, είχε αλλαγή προπονητή, αλλά αυτό που μένει στο φινάλε είναι η γλυκιά γεύση της κατάκτησης του τίτλου. Φανταστείτε να είχε και διάρκεια ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του και να πραγματοποιούσε εμφανίσεις ανάλογες με αυτή του πέμπτου τελικού. Μπορεί να είχε κάνει και το κάτι παραπάνω στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτό ως υπόθεση λογίζεται πλέον.
Κατά την γνώμη μου, η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Παναθηναϊκός στο ματς που κρινόταν ο τίτλος και μάλιστα στο γήπεδό του όχι μόνο δεν λύγισε από το άγχος όπως οι «ερυθρόλευκοι» στο ΣΕΦ, αλλά έκανε μια άκρως πειστική εμφάνιση, ίσως την καλύτερη του την φετινή σεζόν. Ισως γιατί στα επίσημα ήταν η κούπα η οποία μαγνητίζεται από τους παίκτες του Παναθηναϊκού όπως έχει συμβεί πολλές φορές.
Το θέμα είναι φυσικά η επόμενη μέρα. Οι «πράσινοι» μπορούν να χαρούν με την ψυχή τους όπως και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ έχει αρκετή δουλειά για την συνέχεια. Για τον σχεδιασμό της ομάδας που θα έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Βέβαια πρώτο ζητούμενο είναι το ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της ομάδας και στην συνέχεια σε συνεργασία με τον τελευταίο θα μονταριστεί το μοντέλο των «πρασίνων» προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο και να κάνει το βήμα μπροστά στην Ευρώπη. Αναμφίβολα οι δύο τελευταίες χρονιές με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους μπορούν να αποτελέσουν την βάση ώστε του χρόνου ο Παναθηναϊκός να είναι ακόμα πιο ουσιαστικός και σαφέστατα πιο ελκυστικός στο μάτι των οπαδών του.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: