Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

«Μείναμε από… βενζίνη»!

image_resizer1-610x342
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βοηθός του Νίκου Παπαδόπουλου στον πάγκο του Ηρακλή, Νίκος Καρύδας. Τόνισε πως στην ομάδα υπήρχαν προβλήματα φυσικής κατάστασης καθώς οι παίκτες έμειναν από… βενζίνη στην μέση των “πλέι οφ”.
Για την βαριά ήττα από την Νίκη Βόλου:
” Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είτε χάσεις 2-0 είτε 4-0 είναι το ίδιο. Είναι βαρύ γιατί ο Ηρακλής δεν μπορεί να δέχεται τέτοια σκορ όμως δυστυχώς στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν εντελώς αδιάφορος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πρέπει να έχεις κίνητρο. Αν δεν έχει στόχο η ομάδα είναι δύσκολο να συμμαζευτούν τα πράγματα. Μετά τον Ηρακλή Ψαχνών αρχίσαμε να χάνουμε ελπίδες. Τα αποτελέσματα για την ομάδα μας ήταν πολύ τυχερά αλλά δεν τα εκμεταλλευτήκαμε”.
Για το αν μπορούσε να πάει καλύτερα η ομάδα αν αναλάμβαναν νωρίτερα:
” Πάντοτε μια αλλαγή προπονητή σημαίνει πως υπήρχαν προβλήματα. Δεν θα είναι σωστό να τα πω ή να εκθέσω συναδέλφους. Σίγουρα όταν έρχεται ένας προπονητής θέλει να αλλάξεις πράγματα είτε σε τομείς φυσικής κατάστασης είτε σε τομείς τακτικής. Αναλαμβάνει ένα μεγάλο ρίσκο. Στην χρονική στιγμή που ήρθαμε ο Νίκος Παπαδόπουλος φορούσε φαρδιά παντελόνια για να το κάνει αυτό. Η κατάσταση δεν ήταν και η καλύτερη και φάνηκε και στην πορεία. Ξεκινήσαμε νωχελικά με τον Αιγινιακό στην συνέχεια κάπως η ομάδα συμμορφώθηκε αλλά εκεί ήταν το κρίσιμο σημείο όπου η ομάδα θα έπρεπε να έχει πλήρες ρόστερ και όχι προβλήματα για να συνεχίσει. Νομίζω πως κάποιος άλλος προπονητής είπε πως δεν   αναλάμβανε επειδή δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια. Σε τέτοιες περιπτώσεις κοιτάς το ρίσκο της επιτυχίας ή της αποτυχίας. Αν κάποιος θέλει να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία όπως έκανε ο Νίκος Παπαδόπουλος χρειάζεται τις γνώσεις και την ικανότητα να το κάνει. Οποιαδήποτε δικαιολογία μη χρόνου θεωρώ πως είναι δικαιολογία γιατί κάποιος πρέπει να αναλάβει το ρίσκο ηγεσίας της ομάδας. Το πλάνο του Νίκου Παπαδόπουλου βγήκε στην ομάδα, είχαμε θετικά αποτελέσματα όμως κάποιοι έμειναν από βενζίνη. Μείναμε και από παίκτες αλλά έμειναν και οι παίκτες οι ίδιοι από δυνάμεις”.
Για το επίπεδο που βρήκαν την ομάδα:
” Είναι πάρα πολύ εύκολο για έναν προπονητή να αχρηστέψει ποδοσφαιριστές και να τους φέρει σε χειρότερη κατάσταση από αυτή που τους έχει περιλάβει. Εμείς δεν μπορούσαμε να παρέμβουμε σε θέματα βελτίωσης προσωπικών ικανοτήτων και εκεί όντως υπήρχε θέμα από τον χρόνο. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε με τον Νίκο ήταν να παρέμβουμε όσο αναφορά στην αγωνιστική φιλοσοφία, να αλλάξουμε κάποιες ανισορροπίες μεταξύ άμυνας και επίθεσης και να δουλέψουμε στον ψυχολογικό τομέα των παικτών ώστε να καταλάβουν σε ποια ομάδα παίζουν αλλά και στο ότι δεν βρέθηκαν τυχαία εδώ. Σε αυτούς τους πυλώνες σταθήκαμε να βοηθήσουμε. Ο πυλώνας της φυσικής κατάστασης δεν βελτιωνόταν. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν πάρει χρόνο συμμετοχής όπως ο Σιατραβάνης που μας βοήθησε απεριόριστα όμως αλλά είχαμε την ατυχία μετά το παιχνίδι με τον Βόλο να αγωνίζεται τραυματίας. Υπήρχαν παίκτες χωρίς χρόνο συμμετοχής και αυτό ήταν μειονέκτημα καθώς οι παίκτες βρίσκουν τον καλό εαυτό τους μέσα από τον αγωνιστικό ρυθμό”.
Για την τακτική του Όγιος με τα παγάκια:
” Αυτό ήταν ένα μέσο για ξεκούραση. Δεν θεωρώ πως έκανε κάτι λάθος. Χρησιμοποιείται πάρα πολύ για να ξεκουράζονται οι παίκτες. Εγώ θέλω να πάω κάπου αλλού. Γιατί κατηγορείται ο Νίκος Παπαδόπουλος όταν λένε πως χρεώθηκαν 15.000 χιλ ευρώ σε παγάκια; Δεν καταλαβαίνω που είναι το περίεργο γιατί το χρησιμοποιούσα και εγώ. Είναι ένα μέσο αποκατάστασης που βοηθάει τους ποδοσφαιριστές. Επίσης, έχει σημασία από ποιόν ξεφωνήθηκε ο κ. Όγιος καθώς όλοι έχουν γίνει ειδικοί. Ο κ. Όγιος ήρθε από μια προηγμένη ποδοσφαιρικά σχολή και το μεμπτό δεν ήταν αυτό. Ήταν άλλα πράγματα τα οποία δεν πρέπει να συζητάμε δημοσίως”.
Για το αν θα μείνει του χρόνου:
” Το πρόβλημα δεν είναι αν θα μείνουμε εμείς ή όχι. Προσωπικά επειδή έχει τεθεί το θέμα πως κάποιοι έρχονται στον Ηρακλή για να βελτιώσουν το βιογραφικό τους, το έχω πάρει λίγο προσβλητικά. Η ομάδα είναι μεγάλη αλλά είναι πρόκληση για τον άνθρωπο που θα την κάνει ξανά μεγάλη. Αυτήν την στιγμή ο Ηρακλής έχει χάσει πολύ από την δυναμική του παρελθόντος. Η ομάδα μπορεί να ξεφύγει από αυτό μόνο με ενότητα. Είναι καμάρι και τιμή να είναι κάποιος στον Ηρακλή μέσα αρκεί να λειτουργήσει σαν οικογένεια και να κοιτάξει τον μακρύ δρόμο του προς την κορυφή”.
Για το αν δεν βρήκαν την ομάδα όπως την περίμεναν:
” Εγώ δεν μπαίνω στην διαδικασία να απολογούμαι. Κανένας από τους εχθρούς δεν έχει ανάγκη των δικών μου εξηγήσεων και κανένας από τους φίλους δεν έχει ανάγκη να εξηγήσω τι συνέβη στον Ηρακλή. Η ομάδα σε καθοριστικά σημεία των “πλει οφ” στερήθηκε από παίκτες που χρειάζονταν και ίσως και από κάποια σφυρίγματα. Θυμάμαι την περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου με ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ματσούκα ή την περίπτωση του Αποστολίδη μέσα στην Κέρκυρα με ένα πέναλτι. Υπήρχαν κάποιες συγκυριακές στιγμές που δεν οδήγησαν την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ. Δεν είναι δικαιολογίες είναι πράγματα που μπορεί να τα δει κάποιος μέσα από βίντεο. Μην ξεχνάμε πως με τον Ηρακλή Ψαχνών εκεί που πήγε η ομάδα να κάνει το 2-0 έγινε το 1-1. Μπορεί να πει κάποιος πως στο παιχνίδι με τα Χανιά μπορεί να είχε η ομάδα καλύτερο αποτέλεσμα. Προσπαθούσε αλλά τις έλειπαν περισσότεροι ετοιμοπόλεμοι παίκτες για τα πλέι οφ. Σε συνεχόμενους αγώνες δεν μπορούσε να φτάσει εκεί που ήθελε η ομάδα από συνεχόμενους τραυματισμούς και απώλειες”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: