Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τα ψόφια, δεν περνάνε…!

Λοιπόν, επειδή δε γίνεται να γράφουμε όλοι τα ίδια και επειδή το εξαντλήσαμε το θέμα των τελικών, ο Ολυμπιακός, μας διέψευσε όλους.

Τα ψόφια, δεν περνάνε…
Έχασε έναν τίτλο, αν και έδειχνε καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να γυρίσει τη σειρά και να κατακτήσει αυτόν το τρόπαιο. Όμως εδώ υπάρχουν και σοβαρά θέματα, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το μπάσκετ. Συχνά- πυκνά «γεννιούνται» διαφόρων ειδών ιστορίες στο παρασκήνιο.
Αν θέλετε τη γνώμη μου, οι «ερυθρόλευκοι» δικαιούνται να ουρλιάζουν για την …μπαστακωμένη ΚΕΔ, αλλά αφού ο Βασιλακόπουλος δε γουστάρει να αλλάξει ούτε έναν από αυτούς, είναι δικαίωμά του. Αλήθεια όμως ποια είναι η σχέση τους; Γιατί δεν αλλάζει; Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για διαφόρων ειδών σχέσεις; Θα μας τα πει κάποιος αυτά; Θα τα μάθουμε;
Το μεγάλο λάθος που κάνουν στην ΕΟΚ αυτή την περίοδο, είναι ότι προσδοκούν να συμβεί ότι κάθε χρόνο. Με δυο λόγια; Πώς θα περάσει η κάψα της απώλειας του τίτλου και οι Ολυμπιακοί θα ξεχάσουν. Θα πάνε για μπάνια, θα πάνε στις παραλίες, θα κάνουν μεταγραφές και τέλος. Λάθος. Αυτό το καλοκαίρι δε θα είναι σαν τα άλλα. Ακόμη και οι παίκτες έχουν καταλάβει τι γίνεται. Ωραία η προσπάθεια να τηλεφωνούν «παπαγαλάκια» στους μπασκετμπολίστες και να μεταφέρουν την αγάπη της ομοσπονδίας, αλλά ακόμη και οι αθλητές πήραν χαμπάρι ότι παίζουν ανασφάλιστοι. Η Μπάρτσα το έκανε ήδη. Θα ακολουθήσει και η Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει πίσω. Το ασφαλιστήριο που επιδεικνύει η ομοσπονδία, είναι η δικαίωση του Ολυμπιακού.
Τα ψόφια δεν περνάνε πια. Σας είχαμε γράψει πριν από ενάμιση μήνα εδώ, ότι ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου δε θα πάνε στην εθνική. Κάποιοι έμαθα ότι το διάβασαν στην ΕΟΚ και γέλαγαν. Ε τώρα, μπορούν και να κλάψουν.  Συνεχίζω λοιπόν με την διαβεβαίωση ότι δεν θα εμφανιστούν και οι άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού. Α και κάτι άλλο: Επειδή στα διάφορα σάιτ, γράφονται και «παπάτζες» για τιμωρίες, να εξηγήσω και αυτό: Αν τιμωρήσεις παίκτη, το σωματείο του πάει αμέσως στη FIBA και καταθέτει ότι δεν υπάρχει ασφάλιση. Η εκάστοτε ομοσπονδία, καλείται να αποδείξει το αντίθετο. Λοιπόν, ο δρόμος είναι ένας: Ασφαλίζονται οι παίκτες και μετά πάνε Μουντομπάσκετ.
Α και στην τρομερή ελληνική ομοσπονδία, θα μπορούσαν να κάνουν και κάτι άλλο, όμως πληρώνουν τόσους για να μην κατεβάζουν ιδέες: Θα μπορούσαν να ‘χουν κάνει μια χορηγική συμφωνία με μια ασφαλιστική εταιρεία. Και όλα θα ‘χαν τελειώσει όμορφα και απλά. Ποιος να τα σκεφτεί όμως αυτά; Η μόνη πρεμούρα εκεί πέρα, είναι ποιον θα βάλει η ΚΕΔ να σφυρίξει και ποιον θα τιμωρήσουν.
Αυτή είναι μόνο η αρχή, έχω κι άλλες ιστορίες…

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: